Datum: (837 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Media Profiler

Hogeschool Inholland kiest EnergyProof voor energiemonitoring en factuurcontroleAmsterdam, 31 maart 2016 - Hogeschool Inholland heeft gekozen voor de dienstverlening van EnergyProof om inzage en grip te krijgen en houden op de energiemonitoring en factuurcontrole van de organisatie. Het gespecialiseerde energieadviesbureau begeleidt Inholland met de digitalisering van de energiemeters en implementeert de online EnergyPortal. Inholland kan zo gedetailleerde gebruiksinformatie ontsluiten, verbruiksgegevens online inzichtelijk maken en specifieke maandrapportages produceren.

Energiemonitoring is een middel om gerichte acties te verbinden aan de thema’s duurzaamheid en milieu, die bij Inholland prioriteit genieten. Het belangrijkste doel van de samenwerking is zodoende het inzichtelijk maken van het energieverbruik van zowel de totale organisatie van Hogeschool Inholland als de lokale vestigingen. EnergyProof gaat hiertoe een aantal energiemeters op alle locaties digitaliseren en gelijktijdig wordt de online EnergyPortal geïmplementeerd om de verbruiksgegevens uit de digitale meters te ontsluiten. Inholland kan die informatie gebruiken voor analyses, rapportages en controles. Met deze aanpak heeft Inholland zicht op de energieverbruikskosten, kunnen locaties beter worden aangestuurd op energiebewust gedrag en worden de processen rond factuurcontrole en betalingen efficiënter en minder foutgevoelig.

Energiereductie Inholland
Inholland heeft duurzaamheid en aandacht voor het milieu hoog in het vaandel staan en werkt binnen het MJA3-convenant aan het verbeteren van de energie-efficiency met 2 procent per jaar. “Vanuit de participatie in dit convenant hebben we behoefte aan inzicht in en grip op het energieverbruik”, aldus Maarten van Mierlo, adviseur Vastgoed en Huisvesting bij Hogeschool Inholland. “We zochten dus een vast aanspreekpunt met experts die ons ondersteunen met het houden van overzicht op het energieverbruik. Dat beeld hebben we nu voor al onze locaties. EnergyProof werkt met efficiënte korte lijnen, is goed bereikbaar en kan zich goed verplaatsen in de klant.”

Online EnergyPortal
Inholland gaat de online EnergyPortal implementeren om de verbruiksgegevens uit alle digitale meters te ontsluiten. Zo heeft de hogeschool steeds op zeer actuele basis alle benodigde informatie beschikbaar voor analyse en rapportage. De voordelen van de EnergyPortal:
  • Locaties kunnen op basis van lokale verbruikscijfers beter worden aangestuurd op besparingen.
  • De financiële rapportages over verbruikscijfers maken budgetteren sneller en nauwkeuriger.
  • Energienota’s kunnen snel en met meer zekerheid worden gecontroleerd op factuurbedragen.
  • Inholland heeft per locatie en productsoort (elektriciteit, gas en warmte) duidelijke factuuroverzichten van de energieleverancier, netbeheerder en het warmtebedrijf.
Over Hogeschool Inholland
Inholland levert een bijdrage aan de uitdagingen in de Randstad. Van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden. Met onderwijs voor studenten en professionals en praktijkgericht onderzoek voor de beroepspraktijk. We zijn onderscheidend op de thema’s duurzaam, gezond en creatief. We werken op deze gebieden samen met het beroepenveld, overheden en maatschappelijke partners. Wij doen dat persoonlijk en dichtbij, vanuit de overtuiging dat - voor ons én onze studenten - zowel succes als tegenslag de sleutel zijn tot ontwikkeling als professional en als mens. Diversiteit is daarbij een kracht.

Over EnergyProof
EnergyProof is een energieadviesbureau gespecialiseerd in het begeleiden bij energiemanagement, aanbestedingstrajecten en duurzaamheidsprojecten bij bedrijven en organisaties. Het bedrijf helpt klanten in de complexe energiemarkt en weet snel aanzienlijke besparingen te realiseren. EnergyProof biedt klanten de EnergyPortal om bedrijven en organisatie te helpen met inzicht in hun verbruiksgegevens ten behoeve van analyse, rapportages en controles. EnergyProof ondersteunt ook bij inkoopcollectieven zoals HISWA Energie 2016 van de brancheorganisatie HISWA.

Persbericht online: www.persberichten.com/bedrijfsprofiel/6554/

-----

Voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie over EnergyProof of met vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen. Beeldmateriaal van EnergyProof of Hogeschool Inholland is beschikbaar voor publicatiedoeleinden.

EnergyProof
Bart Houtkoop
Telefoon: 020 233 3821
Mobiel: 06 2802 1560
Email: bart@energyproof.nl
Web: www.energyproof.nl

PR-contacten:
Media Profiler
René Frederick
Telefoon: 088 776 3434
Mobiel: 06 4134 0710
Email: energyproof@mediaprofiler.nl
Web: www.mediaprofiler.nl