Datum: (841 dagen oud)
Bedrijf:

De essentiële e-mailmarketing handleiding voor startende webshopsHaarlem, 31 maart 2016 - Wat staat een startende webshop-marketeer te wachten bij het zetten van de eerste stappen in de wereld van e-mailmarketing? optivo, de omnichannel-marketingspecialist, zocht naar een eenvoudig antwoord op deze vraag. Dit resulteerde in de ontwikkeling van dé handleiding voor startende webwinkel-ondernemers. E-mailmarketing is het perfecte middel om een relatie op te bouwen met de klant. Direct of indirect kan e-mailmarketing zelfs voor ruim dertig procent van de omzet zorgen. De praktische handleiding ‘Web Shop Email Marketing Cookbook’ is nu te downloaden.

Het aantal webwinkels in Nederland neemt nog steeds toe. Dagelijks komen er nieuwe spelers bij, maar er haken er ook veel weer af. Eén van de oorzaken? Webwinkeliers laten nog té veel kansen onbenut op het gebied van e-mailmarketing. Zonde, want e-mail blijkt nog steeds de meest favoriete plek te zijn voor het ontvangen van online reclame volgens recent onderzoek. Bovendien blijft e-mail het marketingkanaal met de hoogste ROI. Webwinkeliers laten dus een grote kans op meer omzet liggen.

Van browsers naar buyers
Waardevolle informatie, die verzameld is via de webshop, kan veel inzicht geven in het surfgedrag van bezoekers, zoals de zoek- en aankoopgeschiedenis. Deze inzichten kan de webwinkelier gebruiken om klanten (automatisch) te benaderen en gericht aan te zetten tot herhaalaankopen.

Het opnemen van een paar simpele call-to-actions op de site, zoals het inschrijven op een nieuwsbrief, is één van de manieren om een bezoeker op korte termijn te converteren naar een koper. De sleutel tot succes? In alles ervoor zorgen dat iedere bezoeker de website verlaat met een positief gevoel. Dit zijn slechts enkele van de tips die optivo heeft gebundeld in het ‘Web Shop Email Marketing Cookbook’ waarmee webwinkelondernemers hun streven naar (hogere) omzet waarmaken.