OutSystems opgenomen in Gartner’s Visionaries Quadrant voor Enterprise Application Platform as a Service

Utrecht, 30 maart 2016 - OutSystems, leverancier van het gelijknamige enterprise Rapid Application Delivery (RAD) platform, is door Gartner bestempeld als ‘visionair’ in diens Magic Quadrant for Enterprise Application as a Service. OutSystems scoort het hoogst van alle aanbieders op ‘ability to execute’.

Bedrijven willen de snelheid waarmee ze voor hun klanten, partners en medewerkers enterprise mobiele en web applicaties ontwikkelen vergroten. Met Application platform as a service (aPaaS) kunnen ook businessteams applicaties ontwikkelen. Dit vergroot het potentieel om te innoveren aanzienlijk en helpt de IT backlog te verminderen. OutSystems Platform is het snelste en meest veelzijdige en uitgebreide platform voor het creëren, uitrollen, aanpassen en beheren van maatwerk mobiele en web applicaties, of deze nu in de cloud of on-premises draaien.

‘Wij zien in de erkenning door Gartner en de hoogste score op ‘ability to execute’ de waarde weerspiegeld die OutSystems Platform oplevert voor onze klanten. Het is tevens een bevestiging dat wij voorop lopen in de markt als het gaat om het aanbieden van een enterprise-waardig platform’, aldus Paulo Rosado, CEO of OutSystems. ‘Met een tekort aan goede ontwikkelaars en de grote vraag naar mobiele applicaties zullen bedrijven de manier waarop zij applicaties bouwen moeten veranderen. De snelheid waarmee met OutSystems applicaties opgeleverd kunnen worden, zorgt dat iedere organisatie een digitale transformatie kan bewerkstelligen.’

Het in 2001 opgerichte OutSystems is uitegegroeid tot een wereldwijd toonaangevende speler met meer dan 600 enterprise klanten en meer dan 130 partners in 33 landen en 22 sectoren. OutSystems kondigde recent een investering aan van 55 miljoen dollar door North Bridge Growth Equity.

###

Een gratis versie van het OutSystems Platform vindt u hier.

Het 2016 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platform as a Service, Worldwide-rapport voor Enterprise Public Cloud Platforms kunt u hier downloaden 

###

Over OutSystems
Klanten van OutSystems faciliteren en stimuleren innovatie door snel flexibele enterprise web- en mobiele applicaties op te leveren. Het OutSystems Platform stelt IT-organisaties in staat om in een korter tijdbestek en met minder kosten innovatieve businessoplossingen op te leveren en het aantal change requests sterk te reduceren. Het OutSystems Platform is het enige applicatieplatform voor de ontwikkeling van Java- en .Net applicaties dat beschikbaar is als cloud-, lokale en hybride oplossing en dat gebruikmaakt van volledig automatische DevOps-ondersteuning. Het OutSystems Platform is inmiddels meer dan 36.000 maal geïnstalleerd in 22 sectoren en 24 landen en wordt ondersteund door een actieve community van meer dan 6.000 ontwikkelaars. Meer informatie kunt u vinden op www.outsystems.com en u kunt OutSystems volgen op Twitter via @OutSystems.

Disclaimer
Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner's research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Voor meer informatie:

Lubbers De Jong
Wilco Rutenfrans
T 020 205 0421
wilco@lubbersdejong.nl

OutSystems
Willem van Enter
T +31 6 239 89 428
willem.vanenter@outsystems.com