Contentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1280 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Interoute cloud platform verslaat AWS, Azure en Rackspace in throughput, latency en overdrachtssnelheid

Onafhankelijk onderzoek vergelijkt netwerksnelheden in Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, New York en Santa Clara (Silicon Valley)

Amsterdam, 22 maart 2016Interoute, eigenaar van een wereldwijd cloudserviceplatform en van een van Europa’s grootste netwerken, maakt vandaag bekend dat zijn Interoute Virtual Data Centre (VDC) Cloud platform de beste resultaten boekt in wide area network (WAN)-prestaties. In onafhankelijk onderzoek werden de datacenterlocaties in Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, New York en Santa Clara (Silicon Valley) vergeleken met clouddiensten van Amazon Web Services, Microsoft Azure en Rackspace.

Prestaties van het netwerk zijn bepalend in de gebruikservaring van cloudgebaseerde softwareapplicaties. Weinig latency (netwerkvertraging) en een hoge throughput zorgen voor een responsieve, superieure ervaring voor gebruikers en laten een organisatie besparen op IT-kosten. Interoute VDC is een hypergeconvergeerd digitaal platform waarbij de cloud computing capaciteiten ingebouwd zijn in Interoute’s grote next-gen netwerk. Bij routering van data via de wereldwijde backbone, worden prestaties geoptimaliseerd en blijft netwerkvertraging tot een minimum beperkt.

Het volledige rapport, inclusief de gebruikte onderzoeksmethode, is hier te downloaden.

De belangrijkste onderzoeksresultaten voor Amsterdam zijn: 
  • Het netwerk van Interoute presteert 59 tot 403 procent beter tussen het Amsterdamse datacenter en het Amsterdamse user endpoint in vergelijking met Amazon, Microsoft en Rackspace.
  • Zowel Interoute als Microsoft beschikken over datacenters in Amsterdam. De providers scoorden als beste en op één na beste in de meeste tests. Echter bij Interoute treedt aanzienlijk minder latency op, wat resulteert in een hogere eindscore.
Wereldwijd zijn de belangrijkste bevindingen:
  • Interoute behaalde de hoogste totaalscore in elk van de zes Europese endpoints (Londen, Amsterdam, Frankfurt, Madrid, Milaan en Parijs), wat cruciaal is voor klanten die hoge eisen stellen aan netwerken en hun servers binnen Europa willen houden.
  • Interoute noteerde de hoogste totaalscore voor elk van de twee Amerikaanse endpoints (New York en Santa Clara).
Martijn ten Kate, Country Manager bij Interoute Nederland: “Succesvolle organisaties die strategieën ontwikkelen om hun activiteiten digitaal te transformeren zien de cloud als sleutel binnen deze evolutie. Platformprestaties zijn cruciaal als bedrijfskritische IT-activiteiten overeind moeten blijven tijdens de migratie, consolidatie en flexibele werkprocessen waar een digitale transformatie om vraagt. Zoals dit onafhankelijke rapport laat zien, is het wereldwijde cloudnetwerk van Interoute een snel digitaal platform dat de zakelijke behoefte naar een hoogwaardig presterende cloud-infrastructuur lokaal en wereldwijd ondersteunt.”

Danny Gee, Senior Analist van Cloud Spectator: “Gebruikers verwachten grote hoeveelheden data tussen hun cloudinfrastructuur en locaties buiten het bedrijfsnetwerk te kunnen verplaatsen. Het is belangrijk dat zij de werkelijke prestaties en de mogelijkheden van hun cloudaanbieder kennen. Bedrijven met gebruikers in de buurt van de steden die we voor dit rapport hebben getest, zouden bij het beoordelen van cloud serviceproviders rekening moeten houden met de grote verspreiding van Interoute’s datacenters en sterke netwerkprestaties.”

Als onderdeel van het onafhankelijke onderzoek, zette Cloud Spectator endpoints op in acht verschillende steden. Cloud Spectator testte netwerkprestaties tussen virtuele machines (vm’s) in de datacenters van cloudproviders en endpoint vm’s in het datacenter van een onafhankelijke hostingpartij in de betreffende stad. Dit om een realistisch beeld te krijgen van de gebruikservaring van een doorsnee zakelijke gebruiker. Er werd onder meer getest op (netwerk) throughput, latency en overdrachtssnelheid. Het rapport laat zien dat in alle vergelijkingen de diensten van Interoute een hogere eindscore behalen dan die van de andere providers. De in het rapport geanalyseerde data werd van 14 tot 23 januari 2016 vergaard.

Over Interoute
Interoute is eigenaar en operator van een van Europa's grootste netwerken en een wereldwijd cloud services platform, dat twaalf eigen datacentra, veertien Virtual Data Centres, 31 colocatiecentra en nog eens 195 geconnecteerde partnerdatacentra door geheel Europa heeft. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient grootzakelijke klanten en multinationals, alle grote Europese telecomaanbieders, overheden en universiteiten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis vormt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland en in de VS, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: www.interoute.nl. Volg ons op ook Twitter: @InterouteNL.

Over Cloud Spectator
Cloud Spectator is een cloud onderzoeksbureau gericht op het presteren van Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Het bedrijf monitort actief een deel van de grootste IaaS-leveranciers in de wereld en vergelijkt VM-prestatie (CPU, RAM, schijf, intern netwerk en workloads) en prijzen om transparantie in de cloudmarkt te bieden. Het bedrijf helpt cloudleveranciers hun positie in de markt te begrijpen en bedrijven intelligente beslissingen te laten maken over de selectie van een cloudleverancier, zodat daarmee total cost of ownership (TCO) verlaagd kan worden. Het bedrijf is begin 2011 opgericht en houdt kantoor in Boston (Massachusetts, VS). contact@cloudspectator.com.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat bepaalde verklaringen over de toekomst. Een toekomstgerichte verklaring is een verklaring die niet verwijst naar feiten of gebeurtenissen in het verleden en is te herkennen aan het gebruik van termen als ‘volgens verwachting’, ‘heeft als doel’, ‘gaat ervan uit’, ‘gelooft’, ‘kan’, ‘zal’, ‘verwacht’, ‘schat in’, ‘voorspelt’, ‘van plan’, ‘is van mening’, ‘mogelijk’, ‘voorziet’ en vergelijkbare of ontkennende variaties daarvan, die bedoeld zijn om een toekomstgerichte verklaring te verwoorden. Dit geldt met name voor verklaringen die gaan over toekomstige financiële resultaten, plannen of over zakelijke of managementverwachtingen, toekomstige groei of winstcijfers en over algemene economische omstandigheden en wetten en regelgeving en andere zaken die op Interoute betrekking hebben.

Toekomstgerichte verklaringen geven de huidige visie van het management van Interoute (hierna: het management) op toekomstige gebeurtenissen weer; die visie is gebaseerd op de aannames van het management en is onderhevig aan bekende en nog niet bekende risico’s, onzekerheden en andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en successen van Interoute feitelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten, prestaties en successen zoals die zijn uitgesproken of geïmpliceerd in deze toekomstgerichte verklaringen. Het zich voordoen of juist het zich niet voordoen van bepaalde aannames kan ervoor zorgen dat de daadwerkelijke financiële situatie en resultaten van Interoute feitelijk verschillen van, of niet voldoen aan de verwachtingen die in deze toekomstgerichte verklaringen uitgesproken of geïmpliceerd zijn.

De zakelijke activiteiten van Interoute kunnen beïnvloed worden door verschillende risico’s en onzekerheden die er ook voor kunnen zorgen dat de toekomstgerichte verklaringen, schattingen of voorspellingen feitelijk verschillen van de verklaringen die zijn uitgesproken of geïmpliceerd door de toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht. De informatie, meningen en toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht gaan alleen over dit moment en kunnen zonder bericht gewijzigd worden. Interoute is niet verplicht om wijzigingen, updates of bevestigingen van een toekomstgerichte verklaring te publiceren of te verspreiden als er ontwikkelingen of gebeurtenissen zijn die betrekking hebben op de inhoud van dit persbericht.

Voor meer persinformatie


Interoute Persdesk
Marjolein Jonker
+31 (0)23 555 34 24
interoute@yellow-communications.com
marjolein@yellow-communications.com
www.interoute.nl

Infographic Onderzoek Cloudspectator
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Interoute  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1280 dagen
PR contact  
Logo Yellow Communications
Interoute contact  
Logo Interoute
  +31 20 4546700
  info@interoute.nl
  www.interoute.nl
Interoute sociaal  
Interoute tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl