www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 127 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Overheid 360º: informatiesamenleving 2020 – van toekomstvisie naar praktische aanpak

VNG/KING, Hiemstra en De Vries en de gemeente Utrecht partners van congres Overheid 360°Utrecht 21 maart 2016 – Door de informatiesamenleving verandert de interactie tussen burgers en overheden. Dit biedt overheden bovendien de mogelijkheid om dichter bij burgers te komen. Het belang van goed informatiemanagement wordt hiermee steeds groter. Het congres Overheid 360° staat daarom dit keer volledig in het teken van de kracht van informatie. Bestuurders, beleidsmedewerkers, specialisten en uitvoerende ambtenaren worden op 20 en 21 april 2016 in Mediaplaza in Utrecht bijgepraat over informatiemanagement, binnen het overkoepelende thema ‘Informatiesamenleving 2020 – de kracht van informatie’.

Overheid 360° gaat in op de informatiesamenleving en de effecten daarvan op overheden. Alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement komen aan bod, geïllustreerd door toegankelijke praktijkcases en best practices. Deelnemers krijgen handvatten om invulling te geven aan een datagedreven gemeenschap en om hun dienstverlening en innovatievermogen te optimaliseren. Zo bereidt Overheid 360° overheden voor op de vraagstukken tussen nu en 2020.

Data in de strijd tegen huisjesmelkers
Er is een enorme hoeveelheid informatie en data beschikbaar, die onmisbaar is bij besluitvorming rond thema’s zoals wonen, werken, sociale zekerheid, onderwijs en zorg. Overheid 360° gaat in op ontwikkelingen zoals big data, maar ook op uitdagingen waar overheden mee geconfronteerd worden. Zo spreekt Gertjan van Beijnum namens de gemeente Utrecht over het aanpakken van huisjesmelkers en woonfraude, met behulp van data. De gemeente Utrecht combineert nu al met succes databronnen om deze problematiek aan te pakken.

Effectief afhandelen van zorgvragen
Ook de toegenomen verantwoordelijkheid op het gebied van zorgtaken is nauw verbonden met informatievoorziening. Het is essentieel dat problemen effectief gesignaleerd en aangepakt worden met het behoud van de kwaliteit van de dienstverlening. Om inzicht te krijgen in toekomstige sociale vragen ontwikkelt de gemeente Almere de Zorgkubus: een instrument om professionals en beslissers te helpen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Gerhard Dekker, hoofd Onderzoek en Statistiek van de gemeente Almere, introduceert dit project met een workshop, waarbij de nadruk ligt op de dilemma’s en vragen die erbij komen kijken.

De inzet van big data
Voor gemeenten, burgers en bedrijven is het belangrijk dat alle data die zij uitwisselen, effectief wordt afgehandeld. KING voerde in opdracht van de gemeente Eindhoven big data-experimenten uit, waarin het gebruik van websites en social media door gemeenten werd geanalyseerd. Op basis van de resultaten hiervan begeleiden Ad Steenbakkers van de gemeente Eindhoven en Eric de Kruik van KING op woensdag 20 april 2016 een sessie waarin de kansen en uitdagingen van big en open data centraal staan.

Overheid 360° wordt op 20 en 21 april 2016 georganiseerd door Jaarbeurs in samenwerking met de founding partners VNG, KING, Hiemstra en De Vries en de gemeente Utrecht. De eerste dag, woensdag 20 april, staat in het teken van publiekszaken, dienstverlening en het sociaal domein; de tweede dag, 21 april, gaat in op bedrijfsvoering, belastingen en het fysiek domein. Een uitgebreid programma overzicht is te vinden op: http://www.overheid360.nl/overheid-programma.

Deelname is kosteloos voor medewerkers van gemeenten, Rijksoverheid en andere overheden en publieke organisaties. Voor andere geïnteresseerden bedragen de kosten van deelname 995 euro per dag (exclusief btw). Bezoekers kunnen zich via de website registreren.

###

Over Jaarbeurs
Het inspireren, motiveren en activeren van handel is waar Jaarbeurs zich dagelijks voor inzet. Hiermee verbinden we mensen en markten, handelaren en producenten. Dit doen we door waardevolle ontmoetingen te creëren, zowel fysiek als online. Zo brengen we mensen in contact met elkaar. Hiertoe beschikt Jaarbeurs over een kleurrijk palet aan mogelijkheden. Jaarbeurs organiseert beurzen, summits en evenementen. Daarnaast positioneert Jaarbeurs online platforms en bieden we bijzondere accommodaties, catering en services.

Voor meer informatie
LVTPR
Nienke Geudeker / Metta van Straten
T: 030 - 656 50 70
E: jaarbeurs@lvtpr.nl
Laatste van Jaarbeurs  
Microsoft en Mendix winnen twee Computable Awards 2019

Toekomst van AI centraal op Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2019

Microsoft grote winnaar Computable Awards 2018
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 127 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Jaarbeurs contact  

Logo Jaarbeurs

  030 295 59 11
  info@jaarbeurs.nl
  www.jaarbeurs.nl
Jaarbeurs sociaal  


Jaarbeurs tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers