www.marcommit.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2479 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1398 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Overheid 360º: informatiesamenleving 2020 – van toekomstvisie naar praktische aanpak

VNG/KING, Hiemstra en De Vries en de gemeente Utrecht partners van congres Overheid 360°Utrecht 21 maart 2016 – Door de informatiesamenleving verandert de interactie tussen burgers en overheden. Dit biedt overheden bovendien de mogelijkheid om dichter bij burgers te komen. Het belang van goed informatiemanagement wordt hiermee steeds groter. Het congres Overheid 360° staat daarom dit keer volledig in het teken van de kracht van informatie. Bestuurders, beleidsmedewerkers, specialisten en uitvoerende ambtenaren worden op 20 en 21 april 2016 in Mediaplaza in Utrecht bijgepraat over informatiemanagement, binnen het overkoepelende thema ‘Informatiesamenleving 2020 – de kracht van informatie’.

Overheid 360° gaat in op de informatiesamenleving en de effecten daarvan op overheden. Alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement komen aan bod, geïllustreerd door toegankelijke praktijkcases en best practices. Deelnemers krijgen handvatten om invulling te geven aan een datagedreven gemeenschap en om hun dienstverlening en innovatievermogen te optimaliseren. Zo bereidt Overheid 360° overheden voor op de vraagstukken tussen nu en 2020.

Data in de strijd tegen huisjesmelkers
Er is een enorme hoeveelheid informatie en data beschikbaar, die onmisbaar is bij besluitvorming rond thema’s zoals wonen, werken, sociale zekerheid, onderwijs en zorg. Overheid 360° gaat in op ontwikkelingen zoals big data, maar ook op uitdagingen waar overheden mee geconfronteerd worden. Zo spreekt Gertjan van Beijnum namens de gemeente Utrecht over het aanpakken van huisjesmelkers en woonfraude, met behulp van data. De gemeente Utrecht combineert nu al met succes databronnen om deze problematiek aan te pakken.

Effectief afhandelen van zorgvragen
Ook de toegenomen verantwoordelijkheid op het gebied van zorgtaken is nauw verbonden met informatievoorziening. Het is essentieel dat problemen effectief gesignaleerd en aangepakt worden met het behoud van de kwaliteit van de dienstverlening. Om inzicht te krijgen in toekomstige sociale vragen ontwikkelt de gemeente Almere de Zorgkubus: een instrument om professionals en beslissers te helpen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Gerhard Dekker, hoofd Onderzoek en Statistiek van de gemeente Almere, introduceert dit project met een workshop, waarbij de nadruk ligt op de dilemma’s en vragen die erbij komen kijken.

De inzet van big data
Voor gemeenten, burgers en bedrijven is het belangrijk dat alle data die zij uitwisselen, effectief wordt afgehandeld. KING voerde in opdracht van de gemeente Eindhoven big data-experimenten uit, waarin het gebruik van websites en social media door gemeenten werd geanalyseerd. Op basis van de resultaten hiervan begeleiden Ad Steenbakkers van de gemeente Eindhoven en Eric de Kruik van KING op woensdag 20 april 2016 een sessie waarin de kansen en uitdagingen van big en open data centraal staan.

Overheid 360° wordt op 20 en 21 april 2016 georganiseerd door Jaarbeurs in samenwerking met de founding partners VNG, KING, Hiemstra en De Vries en de gemeente Utrecht. De eerste dag, woensdag 20 april, staat in het teken van publiekszaken, dienstverlening en het sociaal domein; de tweede dag, 21 april, gaat in op bedrijfsvoering, belastingen en het fysiek domein. Een uitgebreid programma overzicht is te vinden op: http://www.overheid360.nl/overheid-programma.

Deelname is kosteloos voor medewerkers van gemeenten, Rijksoverheid en andere overheden en publieke organisaties. Voor andere geïnteresseerden bedragen de kosten van deelname 995 euro per dag (exclusief btw). Bezoekers kunnen zich via de website registreren.

###

Over Jaarbeurs
Het inspireren, motiveren en activeren van handel is waar Jaarbeurs zich dagelijks voor inzet. Hiermee verbinden we mensen en markten, handelaren en producenten. Dit doen we door waardevolle ontmoetingen te creëren, zowel fysiek als online. Zo brengen we mensen in contact met elkaar. Hiertoe beschikt Jaarbeurs over een kleurrijk palet aan mogelijkheden. Jaarbeurs organiseert beurzen, summits en evenementen. Daarnaast positioneert Jaarbeurs online platforms en bieden we bijzondere accommodaties, catering en services.

Voor meer informatie
LVTPR
Nienke Geudeker / Metta van Straten
T: 030 - 656 50 70
E: jaarbeurs@lvtpr.nl
Eerder van Jaarbeurs  
30 okt 2019 Microsoft en Mendix winnen twee Computable Awards 2019

22 okt 2019 Toekomst van AI centraal op Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2019

31 okt 2018 Microsoft grote winnaar Computable Awards 2018
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1398 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Jaarbeurs contact  

Logo Jaarbeurs

  030 295 59 11
  info@jaarbeurs.nl
  www.jaarbeurs.nl
Jaarbeurs sociaal  


Jaarbeurs tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo NewChannel
Logo DeltaFiber B.V.
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Dutchitchannel.nl
Logo TJIP
Logo Cisco
Logo CRM Partners
Logo Thinkwise
Logo Eaton
Logo Pro Contact
Logo PA Consulting
Logo Newion
Logo Red Hat, Inc.
Logo Genesys
Logo Qualys
Logo SAP
Logo Eficode
Logo Cumulus Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87509 persberichten
- 5589 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7188 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl