Datum: (827 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Commvault-software nu beschikbaar voor big data-omgevingen als Hadoop, Greenplum en GPFS

Infrastructuurinformatie en -technologie zorgen voor nieuwe niveaus van databeheer op basis van policy’s en geautomatiseerde disaster recovery voor big data-initiatievenUtrecht, 17 maart 2016 Commvault (Nasdaq: CVLT), specialist in enterprise-dataprotectie en informatiemanagement, breidt zijn portfolio met geïntegreerde oplossingen uit met nieuwe technologie die grote ondernemingen helpt big data-initiatieven beter te ondersteunen en te beheren. Commvaults nieuwe technologie is uitgerold als onderdeel van de elfde versie van het Commvault-portfolio met geïntegreerde oplossingen. De nieuwe technologie voegt best practices op het gebied van policy- en databeheer toe aan projecten waarin gebruik gemaakt wordt van big data-omgevingen, zoals Hadoop, Greenplum en Global Partition File Systems (GPFS).

Uit een onderzoek van Gartner dat eind 2015 uitkwam, blijkt dat meer dan driekwart van de bedrijven de komende twee jaar investeert of van plan is te investeren in big data-initiatieven. Gezien de behoefte aan bruikbare en slimme inzichten in datasets en bestandssystemen, moeten organisaties steeds meer informatie op een ongekend niveau schalen en opslaan. Big data-initiatieven maken gebruik van nieuwe methoden en technologieën om enorme datasets op te slaan, te indexeren en te analyseren. Tegelijkertijd minimaliseren ze de storage-eisen en zorgen ze voor snellere resultaten. Zodra bedrijven aan deze big data-initiatieven beginnen, wordt het toepassen van databescherming en disaster recovery vaak overgeslagen. Deze grote datasets bevinden zich buiten hun traditionele systemen en infrastructuren vanwege complexiteit, performance en kosten.

De nieuwe innovaties in de Commvault-software en het Commvault Data Platform spelen rechtstreeks in op de toenemende eisen van klanten voor het beheer van big data-omgevingen. Het gaat dan met name om het verkrijgen van meer inzicht in de veelgebruikte big data-tools Hadoop, Greenplum en GPFS. Hiermee zijn klanten in staat big data-implementaties en -architecturen in kaart te brengen. Dit biedt inzicht in hoe deze omgevingen te beschermen en te herstellen zijn, in hun geheel of bepaalde nodes, componenten en/of datasets. Met Commvault-software voor het beheer van deze omgevingen hebben gebruikers nu beter inzicht in de exacte lay-out van de omgeving. Dit zorgt voor betere performance en beter te beheren kosten, en maakt een einde aan de complexiteit.

Commvault-software biedt bedrijven een slimme aanpak voor het beschermen van de complexe infrastructuur van big data-initiatieven met de mogelijkheid om disaster recovery voor deze multinode-systemen te automatiseren. Het Commvault Data Platform verrijkt de waarde van big data-initiatieven door het uitbreiden van probleemloze dataoverdracht van en naar een van de breedste portfolio’s met infrastructuurmogelijkheden (cloud, on-premise, gevirtualiseerd, traditioneel en converged) in de branche.

“Bedrijven van elke omvang in verschillende sectoren beginnen snel big data-initiatieven op te zetten. Hun investeringen in het verkrijgen van inzicht in  snel toenemende datahoeveelheden zijn aanzienlijk. Toch beginnen ze hiermee zonder degelijke databeheer- en disaster recovery-onderdelen voor zulke strategische projecten”, zegt Don Foster, Senior Director of Solution Management bij Commvault. “In veel gevallen is de exponentiële groei van deze big data-infrastructuren sneller dan deze oplossingen kunnen bijhouden voor wat betreft het zichzelf beheren en herstellen. Nu kunnen klanten voor het eerst optimaal profiteren van het Commvault-softwareportfolio om best practices voor databeheer toe te passen op Hadoop-, Greenplum- en GPFS-omgevingen. Deze innovaties bieden Commvault-klanten belangrijke nieuwe voordelen en openen voor Commvault belangrijke deuren nu de big data-markt blijft groeien.”

“De afgelopen jaren zagen we big data groeien en organisaties nieuwe technologieën in gebruik nemen om de stroom aan informatie te beheren”, zegt Phil Goodwin, Research Director bij IDC. “De nieuwste  versie van het open data-platform van Commvault maakt gebruik van de geschiedenis die het bedrijf heeft op het gebied van databeheer. Zo biedt Commvault klanten inzicht in data om de cloud zo naadloos en kosteffectief mogelijk in te zetten.”

Deze nieuwste innovaties in het Commvault-portfolio met geïntegreerde oplossingen zijn nu beschikbaar.

###

Over het Commvault Data Platform en Commvault-software
De elfde versie van het Commvault-portfolio met geïntegreerde oplossingen – dat bestaat uit Commvault-software, het Commvault Data Platform en Commvault-diensten – is bedoeld om klanten te helpen bij het activeren van hun data door het versnellen van de transformatie van legacy-datamanagement naar een moderne dataomgeving. Zo zijn kritische, zakelijke inzichten te creëren en is nieuwe waarde uit technologie-investeringen van klanten te behalen. Commvault-software is een toonaangevend productaanbod op het gebied van databescherming en -herstel, cloud, virtualisatie en archivering, en filesync en share om in te spelen op veranderende trends in de markt, groeigebieden en customer use cases. Het Commvault Data Platform is open en op standaarden gebaseerd, en helpt klanten bij het beter benutten van hun data, het verbeteren van de IT-activiteiten en het voorzien in innovatie, samen met derde partijen.

Over Commvault
Commvault is leverancier van oplossingen voor databescherming en informatiemanagement. Het helpt bedrijven over de gehele wereld bij het activeren van hun data om meerwaarde te genereren en nieuwe inzichten op te doen, en bij het transformeren van moderne dataomgevingen. Met oplossingen en diensten die zowel direct als door een netwerk van partners en serviceproviders worden geleverd, beschikt Commvault over een van de grootste portfolio’s ter wereld op het gebied van databescherming en -herstel, cloud, virtualisatie en archivering, en filesync en share. Commvault wordt op het gebied van technologische visie, innovatie en het vervullen van zijn rol als onafhankelijk en betrouwbaar expert onderscheiden door zowel klanten als derde partijen. Doordat het geen belangen in hardware heeft of er andere zakelijke verborgen agenda’s op nahoudt, kan Commvault zich volledig richten op datamanagement. Verschillende bedrijven – van klein tot groot en in verschillende sectoren – vertrouwen daarom op de oplossingen van Commvault, zowel on-premise, op verschillende mobiele platforms en naar en van de cloud, als as-a-Service. Commvault heeft wereldwijd meer dan tweeduizend medewerkers in dienst, is Nasdaq-genoteerd (CVLT) en heeft zijn hoofdkantoor in Tinton Falls, New Jersey, in de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie over Commvault en hoe het bedrijf u kan helpen uw data voor u te laten werken naar commvault.com.

Voor meer informatie:
Progress Communications
Inger Hund / Corinna Peekel
Tel.: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: commvault@progresscommunications.nl