Datum: (830 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Optimo versterkt in-house-kennis met vast dienstverband zzp’ersLeusden, 17 maart 2016 – Outsourcing- en fullservice-dienstverlener Optimo verandert de inzet van zijn flexibele schil. De organisatie verwacht namelijk problemen voor zijn opdrachtgevers door het vervallen van de verklaring arbeidsrelatie (VAR) en de komst van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) die vanaf 1 mei 2016 van kracht wordt. Om hier alvast op in te spelen, biedt Optimo een aantal flexibele werknemers die nu al opdrachten uitvoeren voor klanten een vast contract aan. Daarnaast blijft Optimo gespecialiseerde zzp’ers flexibel inzetten om zijn kennis te verbreden.

Door de verandering van VAR naar DBA wordt het lastiger om overeenkomsten te maken met zzp’ers en wordt het voor veel partijen zelfs onmogelijk om tot een overeenkomst te komen. Door een aantal zzp’ers een vast dienstverband aan te bieden, zorgt Optimo ervoor dat zij werkzaam kunnen blijven voor hun huidige klanten. In totaal neemt Optimo tien tot vijftien zzp’ers – die eerder in zijn flexibele schil waren opgenomen – in dienst.

Daniel Ballijns, directeur van Optimo: “Als zzp’ers geen VAR meer krijgen, kunnen zij door bedrijven niet meer worden ingezet. Voor veel organisaties is dit een probleem, maar wij zien het als een enorme kans. Door hen vast in dienst te nemen, kunnen ze werkzaam blijven bij de bedrijven waarvoor ze nu al werkzaam zijn. Wij nemen dan ook alle administratieve taken van ze over. Voor veel zzp’ers kan deze verandering daarom zelfs heel positief uitpakken.”

Op 2 februari 2016 stemde de Eerste Kamer in met de wet DBA. Door deze wet kunnen zowel opdrachtgevers als -nemers door de belastingdienst opgestelde of beoordeelde overeenkomsten gebruiken. Het voordeel voor beide partijen: zij hebben geen risico om achteraf aangeslagen te worden. De reden voor de beëindiging van de VAR is dat de verklaring voor veel partijen niet voldoende helder was en voor onbegrip zorgde.


 
Over Optimo
Optimo is een jonge, frisse en dynamische organisatie met een fullservice-dienstverlening op het gebied van AFAS Profit. Het bedrijf – gevestigd in Leusden – is gespecialiseerd in het automatiseren van administratieve ERP-processen en het outsourcen van deelprocessen, zoals salaris- en personeelsadministratie. Optimo startte in januari 2014 met zes medewerkers en dat aantal is in januari 2016 toegenomen tot veertig. www.optimo.nl

Voor meer informatie:

LVTPR
Kirsten Meij
Tel: 030 65 65 070
E-mail: optimo@lvtpr.nl