Datum: (853 dagen oud)
Bedrijf:

Human Inference pakt datakwaliteit Rode Kruis aanArnhem, 16 maart 2016 -  Human Inference, onderdeel van Neopost en Europees marktleider op het gebied van datakwaliteit, gaat het Nederlandse Rode Kruis helpen om haar datakwaliteit te verbeteren. De hulporganisatie is bezig het totale IT-landschap in Nederland te vernieuwen en verbeteren en heeft besloten de datakwaliteitssoftware van Human Inference te gebruiken. De software wordt ingezet bij het beheer en acquisitie van donateurs.

Centraal Donateurbeeld
Leo van der Zalm, Manager Fondsenwerving bij Het Nederlandse Rode Kruis: “Bij rampen en conflicten helpen we direct. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 17 miljoen vrijwilligers is het Rode Kruis altijd ter plaatse. Om ons werk mogelijk te maken is de financiële steun van onze vele donateurs van groot belang. Om onze donateurdata zo goed mogelijk te beheren hebben we Nexios, leverancier van innovatieve IT-oplossingen voor relatiebeheer, gevraagd om het CRM systeem voor fondsenwerving grondig te herzien. De master data management software van Human Inference is daarbij van essentieel belang: daarmee bewaken we de datakwaliteit en optimaliseren we campagnes.” Het Nederlandse Rode Kruis zal de datakwaliteitssoftware van Human Inference onder andere inzetten voor standaardisatie, validatie en ontdubbeling van donateurgegevens. Uiteindelijk resulteert dat in een centraal donateurbeeld van alle particuliere en zakelijke donateurs.

Relatiedata versus klantdata
Rik van den Oosterkamp, Business Director bij Human Inference: “We zijn er trots op dat het Rode Kruis deze belangrijke taak aan Human Inference toevertrouwt. Bovendien dragen we het Rode Kruis een warm hart toe; goede doelen raken ons nu eenmaal allemaal.”

Dennis Groenhuijzen, Account Manager vult hierbij aan: “Het Rode Kruis zet zich in voor humanitaire hulp en is daarvoor afhankelijk van vrijwilligers en donateurs. Het werven en behouden van die donateurs brengt in feite dezelfde uitdaging met zich mee als bij een commerciële organisatie: ervoor zorgen dat je de waarde van de beschikbare relatiedata optimaal kunt benutten.”

Human Inference en Nexios slaan de handen ineen voor het Rode Kruis

Human Inference pakt datakwaliteit Rode Kruis aan
Boven: v.l.n.r. Rik van den Oosterkamp, European Business Director bij Human Inference, Leo van der Zalm, Manager Fondsenwerving bij het Nederlandse Rode Kruis , Dennis Groenhuijzen, Account Manager bij Human Inference. Onder: v.l.n.r. Benoit Berson, Managing Director bij Human Inference, Martijn Herrmann, Chief Financial Officer bij Rode Kruis Nederland, Maxim Kapteijns, Managing Director bij Nexios.

Datakwaliteit geïntegreerd
Nexios ziet de meerwaarde van datakwaliteitssoftware voor fondsenwerving. Maxim Kapteijns, Managing Director bij Nexios: "Bij het opzetten van een nieuw fondsenwervingssysteem stond als een paal boven water dat datakwaliteit daarvan een integraal onderdeel moest zijn. Fondsenwerving is afhankelijk van betrouwbare data om succesvol te zijn in het behouden en werven van donateurs. Het Rode Kruis heeft als hulporganisatie voortdurend behoefte aan nieuwe donateurs en is doordrongen van de rol die datakwaliteit daarbij speelt .We zijn er dan ook trots op dat wij er samen met Human Inference voor kunnen zorgen dat de voor het Rode Kruis zo essentiële data betrouwbaar is en blijft."

Over het Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis-beweging. Bij rampen en conflicten helpen we direct. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 17 miljoen vrijwilligers is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten direct met levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Ons doel: zoveel mogelijk levens redden. Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfde zeven grondbeginselen. Voor ons betekenen deze dat ieder mens recht heeft op respect en waardigheid. Dat mensen in de grootste nood als eerste geholpen moeten worden. En dat hun geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening niet terzake doen.

Over Human Inference
Human Inference is marktleider op het gebied van oplossingen die de kwaliteit van contactgegevens optimaliseren en daarmee de interactie tussen organisaties en hun klanten sterk verbeteren. De oplossingen zijn gebaseerd op het principe van natuurlijke taalverwerking en maken gebruik van uitgebreide kenniscorpora, waarmee een zeer hoge resultaatkwaliteit wordt gegarandeerd.

Meer dan 250 bedrijven en partners zetten de datakwaliteitsoplossingen van Human Inference in voor optimaal klantcontact. Gegevens van hoogwaardige kwaliteit zijn een absolute voorwaarde voor het bereiken en behouden van een eenduidig klantbeeld, om te voldoen aan regelgeving, om fraude op te sporen en om zoekprocessen efficiënt en succesvol te laten verlopen.

Human Inference werd in 1986 opgericht en is dus al 30 jaar een belangrijke speler op het gebied van datakwaliteit en data-integratie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem. Daarnaast heeft Human Inference ook kantoren in Engeland, Duitsland en Denemarken. De oplossingen van Human Inference zijn in gebruik bij onder andere Allianz, E-on, DHL, TNT, AEGON, ANWB, Achmea, Center Parcs Europe, Ministerie van Justitie, Essent, Holland Casino, ING,  Nederlandse Spoorwegen, Telegraaf Media Group en Wehkamp, BKR en NovaMedia (Goede Doelen Loterij). Human Inference is onderdeel van De Neopost Groep, Europees marktleider en wereldwijd de nummer twee leverancier van postverwerkingsoplossingen en Klant Communicatie Oplossingen. Voor meer informatie: http://www.humaninference.nl Of volg Human Inference via: Twitter.com/humaninference