www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1533 dagen geleden)
Bedrijf:

Insight lanceert Meldplicht Datalekken Assessment

Eerste onafhankelijke datalekken toets in reseller Nederland

Amsterdam, 14 maart 2016 Insight introduceert een kant-en-klare toets die antwoord geeft op de vraag of organisaties voorbereid zijn op de Wet voor de Meldplicht Datalekken. Deze wet is per 1 januari 2016 van kracht gegaan. Op basis van een vooraf vastgestelde prijs en periode doet Insight een onafhankelijke nulmeting die inzicht geeft in het al dan niet voldoen aan de eisen van de meldplicht datalekken. Dit assessment voorziet in zowel een technische als beleidsmatige analyse. In tegenstelling tot andere Value Added Resellers, is Insight de eerste die een toetsing biedt die volledig onafhankelijk is van tools die afkomstig zijn van technologiebedrijven.

Inzicht in huidige veiligheidssituatie
Het assessment van Insight geeft op basis van een gedegen analyse inzicht in welke mate organisaties klaar zijn voor de Wet Datalekken. Zo wordt onderzocht waar mogelijke risico’s liggen en of deze risico’s al dan niet aanvaardbaar zijn en hoe de niet-aanvaardbare risico’s te beperken? Zijn daarbij de juiste processen en procedures voorhanden om adequaat te reageren? De veiligheidssoftware wordt uitgebreid getoetst. Verder wordt het bewustzijn van medewerkers onderzocht. Weten medewerkers wat wel of niet een datalek is en wat er moet gebeuren voor het melden van een datalek? Kortom, het assessment van Insight richt zich zowel op organisatie en beleid, technologie als de menselijke factor. Daarbij wordt de volledige beveiligingsomgeving van een bedrijf in acht genomen.

Drie fases
De test bestaat uit drie fases. In de eerste fase wordt de scope van het assessment bepaald. Daarbij wordt geïnventariseerd wat de meest kritische systemen in een organisatie zijn. Bijvoorbeeld systemen waarin persoonsgegevens zijn opgeslagen. Medewerkers worden in deze fase voorbereid op interviews die gaan plaatsvinden. De tweede fase voorziet in een technische analyse, een reeks gesprekken met medewerkers en een ‘Social Engineering’ onderzoek. Op basis van een gedegen rapport brengt Insight in de laatste fase advies uit naar de organisatie. Deze rapportage omvat analyses en een voorstel voor benodigde vervolgstappen. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de organisatie duurt het assessment twee tot maximaal zes weken.

Onafhankelijke nulmeting
“Ondanks dat de Wet op de Meldplicht Datalekken al vanaf begin dit jaar van kracht is, vragen nog veel bedrijven zich af of ze hiervoor maatregelen moeten treffen. Organisaties zijn huiverig voor navraag bij hun technologieleverancier(s) omdat die commercieel belang hebben bij het uitbreiden naar meer en/of andere technologie. Daarom hechten wij er waarde aan dat we geen tools inzetten van technologiebedrijven, maar een onafhankelijke toets bieden die leidt tot een onafhankelijk advies. Afhankelijk van de wensen van de klant leggen wij vervolgens de verbinding met de juiste specialisten voor de benodigde vervolgstappen,” vertelt Robert Olsthoorn, Solution Sales Specialist bij Value Added Reseller Insight.

Over Wet op de Meldplicht Datalekken
Sinds 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken van toepassing. Deze meldplicht houdt in dat bedrijven en instellingen direct melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra er bij de organisatie sprake is van een datalek. Bij een datalek gaat het om toegang tot of vernietiging, wijziging of het vrijkomen van persoonsgegevens van een organisatie zonder dat dit de bedoeling is. Voorbeelden zijn een kwijtgeraakte USB-stick met persoonsgegevens, een gesloten laptop of een inbraak in een databestand door een hacker. Meer informatie is beschikbaar op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
Reacties  
   Er zijn geen reacties, login om te reageren
Laatste van Insight  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1533 dagen
Insight contact  

Logo Insight

  +31 (0)20 355 16 62
  nl.insight.com
Insight sociaal  


Insight tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Thycotic
Logo Datacon BV
Logo Data Matters BV
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo OutSystems
Logo Schneider Electric
Logo VSL
Logo Totaalbesparen.com
Logo Auth0
Logo Poly
Logo Zyxel
Logo Genesys
Logo Solvinity
Logo Lightspeed
Logo commercetools
Logo Infor
Logo Pegasystems
Logo Auth0
Logo Sharp Electronics Nederland
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88424 persberichten
- 5689 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8046 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl