Datum: (863 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Teradata gepositioneerd als leider in 2016 Gartner Magic Quadrant: Data Warehouse and Data Management Solutions for AnalyticsAMSTERDAM, 9 maart 2016 - Teradata is gepositioneerd als leider in het Gartner, Inc. 2016 Magic Quadrant for Data Warehouse and Data Management Solutions for Analytics*, gepubliceerd op 25 februari 2016 door Gartner-analisten Mark A. Beyer en Roxane Edjlali. Teradata (NYSE: TDC), het big data analytics en marketing-applicaties bedrijf, is een van de 21 database-vendoren die zijn geëvalueerd in het onderzoek. Leveranciers worden jaarlijks geplaatst op de compleetheid van hun visie en executie.

Gartner zegt het volgende over de snel veranderende staat van de wereldwijde data-warehouse en analytics-markt: "Organisaties vragen tegenwoordig om datamanagement-oplossingen voor analytics, die in staat zijn om interne- en externe data van verschillende types, in verschillende formats te beheren, in combinatie met data van traditionele interne bronnen. De data kunnen zelfs interactie- en waarnemingsdata bevatten. Bijvoorbeeld van Internet-of-Things sensoren. Dit stelt nieuwe eisen aan software in deze markt omdat klanten op zoek zijn naar features en functies die een aanzienlijke uitbreiding bieden op de bestaande enterprise data-warehousestrategieën.

Met betrekking tot Teradata’s leadership, gaat Teradata door met het wijzen op de directe overeenkomsten  tussen de Teradata® Unified Data Architecture™ en het toekomst gerichte concept van het Logical Data Warehouse  van Gartner (zie link). Teradata weet goed dat zijn klanten sterke en positieve feedback geven wanneer zij als referentie fungeren voor technologen, analisten, academische influencers en nieuwe prospects. Klanten van Teradata geven consistent een hoge beoordeling voor de kwaliteit van hun collaboratieve werkrelaties met Teradata, in het bijzonder met betrekking tot de ondersteuning van professional services.
 
"We zijn het met Gartner eens dat de markt snel evolueert, omdat we in feite in de voorhoede ervan actief zijn. We helpen onze klanten mee te gaan met- en te profiteren van deze evolutie, en helpen hen bij het in kaart brengen en bouwen van hun analytische ecosystemen met meer keuzes, meer functionaliteit en meer toegevoegde waarde,” zegt Oliver Ratzesberger, president van Teradata Labs. "Als leider in data-integratie en analytics, begrijpen we instinctief  de eisen van deze markt. We waren de eerste die extreme data applianceshebben ontwikkeld en geïmplementeerd, namen Aster Data over ruim voordat iemand over big data sprak, en ontworpen en introduceerde de UDA - de eerste geïntegreerde data-ecosysteem architectuur. Onze klanten uiten openlijk hun enthousiasme om met ons te werken, omdat zij profiteren van zowel onze business expertise als  onze technologische innovatie."

Ratzesberger wees ook op meer recente innovaties van Teradata, waaronder de hybride cloud oplossingen, waarmee klanten on-premises performance kunnen combineren met op cloud-gebaseerde flexibiliteit, Teradata Database op AWS en Teradata Listener™, dat klanten belangrijke mogelijkheden geeft om te profiteren van het opkomende Internet of Things.

Teradata mag blijven rekenen op het enthousiasme van zijn klanten op het gebied van consulting-ervaring. Teradata Professional Services omvat zowel advies en implementatie (strategie, ontwerp, ontwikkeling en implementatie), als big data-integratie en ecosysteemstrategie, data preparationdata discovery en exploration, het analyseren van informatie, IT operations management en managed services. Teradata kondigt verder de groei van haar Think Big analytics consulting praktijk – met  wereldwijde uitbreiding in 2015 met nieuwe kantoren in Londen, Dublin en München. In aanvulling daarop is de Teradata dochteronderneming Claraview een belangrijke speler op het gebied van business intelligence, data warehousing implementaties en strategische dienstverlening.

Relevant nieuws

• Lees meer over het Gartner Magic Quadrant for Data Warehouse and Data Management Solutions voor Analytics op onze microsite.
• Think Big, a Teradata Company: data science and engineering expertise.
• Teradata klanten zijn de gelukkigste, volgens de laatste onderzoeksgegevens.
• Het verhogen van de klanttevredenheid bij Teradata: Teradata Professional en Consulting Services.
• Teradata breidt marktkansen uit voor toonaangevende Data Warehouse op Amazon Web Services.
• Teradata Labs president Oliver Ratzesberger pleit voor de evolutie naar de Sentient Enterprise als de analytics-roadmap voor bedrijven.
• Webcast video: Creating a High Impact Data Driven Culture - van THINK BIG - Teradata big data analytics consulting team.
• Think Big, een Teradata-bedrijf, met veel interessante informatie, op Facebook.
• Shutterfly.com vertrouwt op Teradata als haar adviseur voor big data analytics.
• Teradata onthult nieuwe producten die aan IoT-eisen tegemoet komen, een kort overzicht.
• Teradata kondigt partnership aan met Alation om bedrijven te helpen data catalogi te creëren - de grootste nieuwe trend voor bedrijven om te profiteren van gezamenlijke analytische kennis.
• Bezoek Teradata Universe, de jaarlijkse analytics-conferentie 

* Gartner, Inc., Magic Quadrant voor Data Warehouse en Database Management Systems, Analisten Mark A. Beyer en Roxane Edjlali, 25 februari 2016

Over het Magic Quadrant
Gartner beveelt geen leveranciers, producten of services aan in zijn wetenschappelijke publicaties, en adviseert technologiegebruikers niet om alleen leveranciers met de hoogste beoordeling of op basis van andere kenmerken te selecteren. Gartner onderzoekpublicaties bestaan ??uit de adviezen van Gartner's onderzoekorganisatie en mogen niet worden beschouwd als feitelijke beschrijvingen. Gartner wijst alle garanties van de hand, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Teradata
Teradata (NYSE: TDC) helpt bedrijven wereldwijd om meer waarde uit hun data te halen dan ieder ander bedrijf. Teradata’s toonaangevende portfolio van oplossingen en diensten in big data analytics en integrated marketing applications, helpt organisaties om met data een duurzaam concurrentievoordeel te behalen. Bezoek teradata.com