www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 119 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Grootste sublimatieprinter ter wereld bij Van Straaten in Nederland

Hoge kwaliteit sublimatieprint op textiel van 5 meter breed met nieuwste Durst-printer

Boesingheliede, 7 maart 2016 – Van Straaten mag zich met trots de nieuwe eigenaar noemen van de nieuwste innovatie van Durst: de Durst Rhotex 500. Deze printer is door Durst, in nauwe samenspraak met Van Straaten, ontwikkeld en geschikt voor textielsublimatie van 5 meter. Deze nieuwe printer is de eerste sublimatieprinter in de wereld die een dergelijk groot formaat textiel kan printen. Bestaande sublimatieprinters kunnen een lengte van maximaal 3,2 meter aan. Nu wordt het mogelijk om zeer grote doeken naadloos te bedrukken volgens de sublimatietechniek, wat een indrukwekkender resultaat oplevert. Daarnaast heeft sublimatieprinten op extra groot formaat duurzaamheidsvoordelen.

Van Straaten en Durst hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt aan de ontwikkeling van de grootste sublimatieprinter ter wereld. De samenwerking komt voort uit de wens van Van Straaten om op een nog groter formaat te kunnen printen volgens de sublimatietechniek. De printer wordt geïntroduceerd op FESPA Digital 2016, van 8 t/m 11 maart in de RAI Amsterdam. Een tweede exemplaar is de afgelopen weken geïnstalleerd en getest in de 6.500 vierkante meter grote productiehallen van Van Straaten bij Schiphol Airport.

Strak en duurzaam
Met sublimatieprint gaan hittegevoelige inkten direct een verbinding aan met het oppervlakte van het textiel. De inkt vermengt zich met het materiaal. Dit komt de kwaliteit ten goede, omdat je geen ‘dot patterns’ ziet. Een ander voordeel is dat de print niet snel vervaagt of beschadigd raakt. Ook zijn de prints geheel geurloos. Sublimatieprinten wint daarom aan populariteit. Maar met een maximale breedte van 3,2 meter vormde het formaat van de sublimatieprinters tot voor kort een beperking. Terwijl de markt vraagt om steeds grotere en indrukwekkendere visuele middelen. Met de introductie van de Rhotex 500 wordt deze beperking opgeheven. Grotere stukken textiel, zoals theaterdoeken, wanddoeken of gordijnen, kunnen nu aan één stuk geprint worden, zonder naden. Het eindresultaat is dus veel strakker dan voorheen mogelijk was bij prints van een dergelijk formaat.

Naast het formaat is duurzaamheid een belangrijk pluspunt van de printer. De textielsoorten die Van Straaten inzet voor sublimatieprint zijn Reach-gecertificeerd en vrij van zware metalen en PVC. Er worden uiteraard op water-gebaseerde inkten gebruikt. Ook kan gesublimeerd textiel zonder schade worden opgevouwen. Vouwen scheelt veel volume ten opzichte van oprollen waardoor verpakken, vervoeren en opslaan efficiënter en duurzamer is. 

Nieuwe wereldstandaard
Het familiebedrijf Van Straaten, dat al 98 jaar bestaat, is altijd pionier geweest in de ontwikkeling van innovatieve printtechnieken voor visual branding. Het verwacht met de introductie van de nieuwste ‘telg’ van het printerpark een nieuwe wereldstandaard te zetten. Niels van Straaten, directeur bij Van Straaten: “De ontwikkeling van een sublimatieprinter die textiel van 5 meter breed aankan, is een logische stap. Projecten en evenementen worden steeds grootschaliger en indrukwekkender, en daar moeten de visuele middelen in mee. Daarnaast past deze nieuwe sublimatieprinter in ons duurzaamheidsbeleid. Wij zijn nu de eerste, maar sublimatieprinten op 5 meter zal zeker de standaard worden.”

***

Over Van Straaten
Van Straaten is specialist op het gebied van innovatieve visuele communicatie. Het bedrijf heeft als missie de beleving van mensen, zowel zakelijk als privé, te versterken. Hiertoe biedt het bedrijf klanten een totaaloplossing met de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze totaaloplossingen bestaan uit conceptontwikkeling en -realisatie met hoogwaardige prints en frames, vakkundige afwerking en montage op locatie. Klanten zetten de oplossingen in voor retail, musea, standbouw, events en buitenreclame. Het familiebedrijf is in 1918 opgericht en heeft sindsdien altijd voorop gelopen in de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe technieken. Kijk voor meer informatie op: http://www.vanstraaten.com/.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers De Jong
Elise Quaden
020 2050 437
elise@lubbersdejong.nl

Dit bericht is ook online te vinden
Laatste van Van Straaten  
Grootste sublimatieprinter ter wereld bij Van Straaten in Nederland

Van Straaten investeert in internationale groei

Nederlandse retail innoveert weinig in winkelcommunicatie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 119 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Van Straaten contact  

Logo Van Straaten

Van Straaten sociaal  


Van Straaten tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl