www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 9 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Duurzaamheidsdoelstellingen 2011-2015 behaald

Henkel publiceert 25ste duurzaamheidsrapport

Düsseldorf, Duitsland – Henkel behaalde de tussentijdse doelstellingen van zijn duurzaamheidsstrategie voor 2030, bepaalde nieuwe ambities voor 2020 en publiceerde zijn 25e duurzaamheidsrapport. Het eerste rapport werd bijna een kwart eeuw geleden gepubliceerd – in 1992, het jaar van de conferentie van de Verenigde Naties in Rio de Janeiro over milieu en ontwikkeling.

“2015 was een belangrijk jaar voor Henkel: we behaalden de tussentijdse doelstellingen voor de eerste vijf jaar van onze langetermijn-duurzaamheidsstrategie voor 2030. Maar we stoppen niet, we denken juist al een stap vooruit. Om duurzame ontwikkeling te blijven stimuleren, hebben we nieuwe ambitieuze doelstellingen voor 2020 opgesteld en extra aandachtsgebieden bepaald voor de hele waardeketen”, zegt Kathrin Menges, Executive Vice President Human Resources en voorzitter van de Sustainability Council van Henkel.

Tussentijdse doelstellingen behaald – nieuwe ambities voor 2020
Meer bereiken met minder middelen en tegen 2030 de efficiëntie verdrievoudigen – dat is het doel van de duurzaamheidsstrategie van Henkel. Het bedrijf heeft grote vooruitgang geboekt en heeft zijn tussentijdse doelstellingen voor 2011-2015 overtroffen:
  • de energie-efficiëntie verbeterd met 18 procent,
  • het watergebruik met 23 procent,
  • de hoeveelheid afval met 17 procent,
  • de veiligheid op de werkvloer met 33 procent, en
  • de omzet met 11 procent.
Daarnaast verbeterde Henkel de relatie tussen de gecreëerde waarde en de ecologische voetafdruk met 38 procent. De nieuwe doelstellingen: het is het streven van het bedrijf om tegen 2020 de CO2-uitstoot van zijn productielocaties, het watergebruik en de hoeveelheid afval te verlagen met 30 procent per ton product ten opzichte van 2010. De veiligheid op de werkvloer moet met 40 procent verbeterd zijn en de omzet moet met 22 procent per ton product gestegen zijn. Het behalen van deze doelstellingen resulteert in 2020 in een algehele verbetering van de efficiëntie van 75 procent ten opzichte van 2010.

Schoolproject bereikt ongeveer 63.000 kinderen
Als bedrijf streeft Henkel ernaar meer waarde te creëren met een kleinere ecologische voetafdruk. Ook stimuleert het anderen bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Dit gaat verder dan de dialoog met leveranciers, klanten en consumenten. De medewerkers van Henkel vormen de kern van het Sustainability Ambassadors-programma. Een onderdeel daarvan is het schoolproject, dat bleef groeien in 2015. Henkel-medewerkers worden getraind, zodat ze het belang van duurzaam gedrag kunnen uitleggen aan anderen, zoals aan schoolgaande kinderen. Sinds 2012 zijn zo’n 6.200 Henkel-medewerkers duurzaamheidambassadeurs geworden. Het programma heeft ongeveer 63.000 leerlingen in 43 landen bereikt.

De resultaten van Henkel op het gebied van duurzaamheid werden in 2015 opnieuw erkend door verschillende duurzaamheidsbeoordelingen en -indices. Henkel is wederom opgenomen in de Global 100 Most Sustainable Corporations in the World-index en kreeg van EcoVadis de score ‘Gold’. Het bedrijf won ook de Silver Class-award van RobecoSAM.

Dit persbericht is een vertaling van het originele Engelse persbericht. Het volledige Engelstalige persbericht kan je hier lezen.

Henkel is wereldwijd actief met toonaangevende merken en technologieën in drie divisies: Laundry & Home Care, Beauty Care en Adhesive Technologies. Het bedrijf - opgericht in 1876 – neemt wereldwijd leidende posities in, zowel in de consumentenmarkt als in de industrie met bekende merken als Persil, Schwarzkopf en Loctite. Bij Henkel werken circa 50.000 mensen. Henkel boekte in het fiscale jaar 2015 een omzet van € 18,1 miljard. De aandelen van Henkel zijn opgenomen in de Duitse aandelenindex DAX.

In de Benelux bevinden de filialen van Henkel zich in Brussel, Drogenbos en Westerlo (België) en in Nieuwegein en Scheemda (Nederland). In 2015 realiseerde Henkel in de Benelux een omzet van meer dan 500 miljoen euro met ongeveer 700 medewerkers.
Tags  
Laatste van Henkel  
Henkel reports strong performance in second quarter

Sustainability at Henkel: Strong performance and a leading position

Henkel boekt recordomzet en -winst
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 9 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Henkel contact  

Logo Henkel

  +31-30-607-3911
  henkel@lvtpr.nl
  www.henkel.nl
Henkel sociaal  


Henkel tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Avinty (GGZ)
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo Northwave
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Intel
Logo Boomi
Logo Ctac N.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90553 persberichten
- 5915 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 9848 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl