Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2515 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 7 dagen geleden)
Bedrijf:

Nederlandse IT-professionals massaal op banenjacht - Dice® Job Market Report Nederland 2016

  • 58% werknemers en 84% freelancers verwacht binnen een jaar een nieuwe baan te hebben
  • Uitdagend takenpakket belangrijkste factor bij overstap
  • Team en collega's belangrijkste reden om bij huidige werkgever te blijven

Amsterdam, 29 februari 2016 – Het jaarlijkse Job Market Report van Dice, specialist in werving en selectie van IT-personeel, staat weer online. De online carrière site heeft zijn Nederlandse tech community ondervraagd en een uitgebreid rapport samengesteld met inzichten in lonen en verwachtingen binnen de IT-banenmarkt voor 2016. Wat direct in het oog  springt is de enorme mobiliteit van IT-personeel: het merendeel verwacht binnen een jaar een nieuwe functie te bekleden. Het onderzoek laat zien dat de behoeften en verwachtingen van werknemers en werkgevers nog niet altijd goed op elkaar aansluiten. Er liggen grote kansen voor zowel werknemers als werkgevers, maar werkgevers die de nieuwe situatie negeren kunnen behoorlijk in de problemen komen: zij lopen het risico op een groot verloop van tech personeel, dat bovendien steeds lastiger te vervangen zal zijn. Tech is hot!

De banenmarkt voor technisch personeel is flink in beweging en lijkt te profiteren van het herstel van de economie. Maar liefst 58% van de werknemers in vaste dienst en 84% van de freelancers verwacht binnen een jaar een nieuwe baan te hebben . “Uit deze percentages blijkt dat we een nog grotere schaarste aan gekwalificeerd technisch personeel tegemoet kunnen zien dan nu al het geval is,” zegt Jamie Bowler, marketing director bij Dice Europe. “Dit betekent dat bedrijven er goed aan doen hun aanbod waar mogelijk af te stemmen op de vraag van het technisch personeel. De IT-professional is aan zet. Werkgevers, niet gevreesd: het rapport biedt ook inzicht in wat organisaties kunnen doen om tech personeel te behouden dan wel aan te trekken.”

Hoe verleid je een tech professional?
52%  van de freelancers en 49% van de vaste werknemers wijst als belangrijkste factor bij het kiezen van een nieuwe baan of opdrachtgever het takenpakket aan. De tech professional zoekt uitdaging in zijn of haar werk en dat speelt zelfs een grotere rol dan het salaris, dat voor 16% van de freelancers en voor 14% van de werknemers de doorslaggevende factor zou zijn om een nieuwe baan aan te nemen2. Wanneer de professionals echter wordt gevraagd wat de belangrijkste reden is om bij een organisatie te blijven, dan blijkt het team en de collega's waarmee men werkt de belangrijkste overweging voor 33% van de freelancers en 35% van de werknemers . Het salaris speelt ook hier een kleine rol: slechts 10% van de werknemers en 16% van de freelancers zou hierdoor de keuze laten bepalen3.

Meer dan de helft tech professionals verwacht loondaling
Hoewel salaris niet de belangrijkste factor is om van baan te veranderen voor de meeste IT-professionals, lijken veel organisaties zich toch niet helemaal bewust van de verwachte stijging in personeelsverloop, aangezien de lonen geen gelijke tred houden met de ontwikkelingen op de banenmarkt. Waar vorig jaar bijvoorbeeld nog slechts 6% van de freelancers een salarisverlaging te verduren kreeg , was dat dit jaar maar liefst 30%. Ook als we kijken naar de verwachte verandering in loon voor het komende jaar, zien we geen afspiegeling van de 'war on IT talent': van de ondervraagde werknemers en freelancers verwacht meer dan de helft (respectievelijk 55% en 56%) een gelijkblijvend salaris in het komende jaar.

Wat wil de tech professional?
In het Dice Job Market Report zijn de vijftien meest populaire IT-vaardigheden van 2015 in kaart gebracht op basis van de zoekvraag op Dice en Open Web. Tech professionals zochten het vaakst naar 'Project Manager', op de voet gevolgd door 'Java' en 'Testing'. Werkgevers zochten het meest naar 'Java' en daarna naar 'C' en 'SAP'. “Java wordt momenteel erg veel gevraagd, omdat het verreweg de meest populaire taal is,” stelt Bowler. “Dat wordt voor een groot deel veroorzaakt doordat de taal wordt gebruikt bij het ontwikkelen van applicaties voor Android. Het lijkt er in ieder geval op dat er voor zowel werkgevers als werknemers kansen liggen op het gebied van Java.”

Over het Dice Job Market Report 2016
In december 2015 ondervroegen we 372 Nederlandse tech professionals en 72 tech recruiters om een omvattend beeld van de banenmarkt te krijgen, met inzicht in salaris, marktverwachtingen aangaande toekomstige beloningen, mobiliteit, gebruik van sociale media en meer.

Over Dice
Dice is een bedrijf van DHI. Het is een toonaangevende tech carrière site voor Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De site nl.dice.com helpt werkgevers in contact te komen met tech professionals die actief of passief op zoek zijn naar werk. De website adverteert momenteel meer dan 1300 vacatures van bedrijven als Achmea, Altran, ASML, BNP, Ciber en vele anderen. In 2014 heeft Dice, voorheen IT Job Board, Open Web gelanceerd, een nieuwe social sourcing tool die publiek beschikbare social data verzamelt van 130 sociale en professionele sites. Open Web biedt recruiters een social

Tags  
Laatste van Dice  
Nederlandse IT-professionals massaal op banenjacht - Dice® Job Market Report Nederland 2016

Steeds meer organisaties gebruiken Open Web van Dice in de strijd om technisch talent

IT Job Board wordt Dice
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 7 dagen
Dice contact  

Logo Dice

  +31 (0)20 799 4100
  contact@nl.dice.com
  nl.dice.com
Dice sociaal  


Dice tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Logo Descartes
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90543 persberichten
- 5912 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 9830 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl