Zorg & ICT-vakbeurs zet gebruiker centraal

Bezoeker krijgt informatie over, en inspiratie voor het verbeteren van zorgprocessen en -toepassingen met ICT

UTRECHT, 22 februari 2016 – Early adopters werkzaam in de zorg, kunnen hun hart ophalen: de inschrijving voor Zorg & ICT is geopend. Deze driedaagse beurs is het enige jaarlijkse platform dat voorziet in de ICT-informatiebehoefte van de Nederlandse zorgsector. Bezoekers vinden er ‘zowel care als cure’ – inspiratie en informatie om hun zorgprocessen en -toepassingen te verbeteren. Dit jaar staat de gebruiker centraal: de patiënt, cliënt en zorgverlener. De beurs vindt plaats van 5 tot en met 7 april 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het programma bestaat uit diverse seminars en presentaties, en wordt in de komende weken verder aangevuld. Bezoekers krijgen een combinatieticket dat ook toegang biedt tot het evenement Welkom in de Zorg  op 6 en 7 april 2016, ook in Jaarbeurs. Hier krijgen zij meer informatie over gastvrijheid en beleving in de zorg.

Jaarbeurs werkt dit jaar samen met Redmax – adviesbureau voor digitale-zorginnovaties – voor een inhoudelijk nog sterker programma, met als doel te zorgen voor een betere inzet van e-health-producten. In een speciaal daarvoor ingericht theater behandelen sprekers verschillende onderwerpen, waaronder de psychologie achter gedragsverandering en de kansen voor e-health, disruptie in de zorg, en virtual health. Daarnaast komen ervaringsdeskundigen (patiënten en cliënten) aan het woord over hun ervaringen met e-health, en presenteren drie start-ups hoe de zorg met e-health eenvoudiger te maken is.

“De meeste organisaties besteden driekwart van hun tijd aan technische innovatie en slechts een kwart aan menselijke innovatie”, zegt Wouter Wolters, programmamanager en senior adviseur e-health bij Redmax. “Succesvol innoveren door e-health in te zetten, vraagt om aandacht voor de menselijke kant en niet alleen voor de technische kant. Een goed evenwicht hiertussen zorgt voor toename in gebruik. En dat is nodig om écht de vruchten van e-health te plukken.”

Paul Verdult, brandmanager bij Jaarbeurs, vult aan: “Daarom richten we ons dit jaar naast kennisoverdracht en innovaties vooral op de gebruiker. Want de producten bieden alleen meerwaarde als ze op de juiste manier gebruikt worden. Dat benadrukt Benjamin Gardner, Senior Lecturer bij King's College London, nogmaals met zijn interessante presentatie over de psychologie achter gedragsverandering en de kansen voor e-health. We zijn erg benieuwd naar de reacties van bezoekers op dit thema.”

De beurs is geopend van 5 tot en met 7 april 2016 van 9.30 uur tot 16.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden.

##

Over Zorg & ICT:
De vakbeurs Zorg & ICT vindt plaats van 5 tot en met 7 april 2016 in Jaarbeurs in Utrecht. Via verschillende seminars en presentaties krijgen bezoekers inspiratie en informatie om hun zorgprocessen en -toepassingen met behulp van ICT te verbeteren.
 
Over Jaarbeurs
Het inspireren, motiveren en activeren van handel is waar Jaarbeurs zich dagelijks voor inzet. Hiermee verbinden we mensen en markten, handelaren en producenten. Dit doen we door waardevolle ontmoetingen te creëren, zowel fysiek als online. Zo brengen we mensen in contact met elkaar. Hiertoe beschikt Jaarbeurs over een kleurrijk palet aan mogelijkheden. Jaarbeurs organiseert beurzen, summits en evenementen. Daarnaast positioneert Jaarbeurs online platforms en bieden we bijzondere accommodaties, catering en services.

Voor meer informatie
LVTPR
Nienke Geudeker
T: 030 - 656 50 70
E: jaarbeurs@lvtpr.nl