www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2522 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 63 dagen geleden)
Bedrijf:

Philips en Hitachi Data Systems gaan samenwerken aan innovatieve oplossing voor gegevensbeheer voor organisatiebrede beschikbaarheid van medische beelden

  • Nieuwe leverancierneutrale archiveringsoplossing zorgt dat van alle specialismen afkomstige medische beelden binnen drie seconden beschikbaar zijn voor medici op verschillende afdelingen en vestigingen binnen een zorgorganisatie.
  • De oplossing werkt via het digitale HealthSuite-platform van Philips en combineert standaardconforme interoperabiliteit, schaalbaarheid en een snelle werking om kostenbesparingen te realiseren en te voorkomen dat onderzoeken meermaals moeten worden uitgevoerd.
AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt met Hitachi Data Systems – een volledige dochter van Hitachi, Ltd (TSE: 6501) – te gaan samenwerken aan een leveranciersneutraal archiveringssysteem (Vendor Neutral Archive, VNA) met een hoge mate van schaalbaarheid en eersteklas prestaties. Een VNA is een universele gegevensbeheeroplossing waarin beelden, documenten en mogelijk nog andere klinisch relevante gegevens in een standaardformaat worden opgeslagen, zodat ze snel en naadloos beschikbaar zijn via andere medische-informaticasystemen. Voor deze samenwerking wordt de expertise van Philips op het gebied van organisatiebrede beeldbeheeroplossingen gecombineerd met Hitachi's mogelijkheden op het gebied van digitaal beheer van medische gegevens. Philips wil de oplossing in de tweede helft van 2016 op de markt brengen als aanvulling op zijn bestaande aanbod aan PACS-systemen en beeldanalyse-oplossingen (PACS = Picture Archiving & Communication System).

Dit geavanceerde VNA-systeem komt tegemoet aan de grootste uitdagingen waar zorgorganisaties mee te maken hebben om de vele miljoenen beschikbare medische beelden – die vaak op meerdere afdelingen zijn opgeslagen op systemen en infrastructuur van verschillende leveranciers – snel beschikbaar te maken voor vrijwel al het zorgpersoneel, ongeacht waar in de organisatie ze zich bevinden. In het vervolg zullen medici in minder dan drie seconden toegang krijgen tot van verschillende specialismen afkomstige relevante medische beeldinformatie. Met het oog op verbetering van de zorgresultaten wordt het zo mogelijk om een completer en meer integraal beeld te krijgen van het ziekteverloop van een patiënt.

“Conventionele VNA-oplossingen voldoen lang niet altijd aan de eisen die grote zorgorganisaties stellen aan prestaties en schaalbaarheid. Samen met Hitachi ontwikkelen wij een degelijke en veilige oplossing die het totaal aan medische beeldformaten samenbrengt op één universeel beheerplatform dat in hoge mate schaalbaar en standaardconform is, en dat aan de prestatie-eisen van onze klanten voldoet”, aldus Yair Briman, Senior Vice President en General Manager van Philips-onderdeel Healthcare IT. “Vanuit onze gesprekken met klanten weten we dat een dergelijke oplossing noodzakelijk is om zorgorganisaties te ondersteunen in hun streven naar betere zorg tegen lagere kosten.”

Door de snelle vooruitgang op het gebied van medische beeldvorming en het toegenomen diagnostische en therapeutische gebruik ervan wordt het voor zorgorganisaties steeds lastiger om de almaar toenemende hoeveelheid, variëteit en bestandsomvang van die beeldgegevens op te slaan en toegankelijk te houden. Veel van Philips' grootste klanten in de zorgwereld produceren meer dan twee miljoen medische beelden per week, uiteenlopend van röntgenbeelden en CT- en MRI-scans van radiologie-, cardiologie- en oncologie-afdelingen tot digitale foto's die dermatologen en plastisch chirurgen tijdens consulten maken. Eén enkele radiologie- of cardiologiescan bijvoorbeeld kan zomaar enkele honderden megabytes aan opslagruimte innemen. En die datavolumes gaan binnen afzienbare tijd nog spectaculairder in omvang toenemen naarmate opslag van digitale genomica- en pathologiegegevens algemener wordt. Op dit moment worden beelden echter nog vaak bewaard op decentrale systemen die niet onderling verbonden zijn – bijvoorbeeld in aparte databanken op radiologie-, cardiologie- en dermatologie-afdelingen.

Er ontstaat een steeds sterkere behoefte aan een organisatiebrede oplossing die snelle, universele toegang tot beeldgegevens in verschillende klinische omgevingen mogelijk maakt. Op die manier kunnen kosten worden bespaard, hoeven onderzoeken minder vaak te worden herhaald, en kunnen betere zorgresultaten worden gerealiseerd. Voor Chief Information Officers (CIO's) van zorgondernemingen die effectievere strategieën voor gegevensbeheer willen doorvoeren met behulp van centrale toegang via VNA's, is het vaak nog lastig om omvangrijke medische beelden snel en rechtstreeks beschikbaar te maken voor de artsen die deze beelden nodig hebben.

De gegevensbeheeroplossing van Philips zal gebruik maken van Philips' bewezen expertise in het beheren van meer dan 135 miljard medische beelden. Een en ander wordt mogelijk gemaakt dankzij het digitale HealthSuite-platform, een open platform dat zowel lokaal als in de cloud gegevens opslaat en waarmee de nieuwe generatie van geïntegreerde innovaties op het gebied van zorg en klinische IT haar intrede kan doen. Het systeem levert snelle prestaties voor universeel, organisatiebreed beheer van medische beelden, en voorziet tevens in de standaardconforme interoperabiliteit die instellingen nodig hebben om te kunnen blijven profiteren van bestaande investeringen. In combinatie met de ervaring van Hitachi Data Systems op het gebied van het beschermen, bewaren, archiveren en doorzoeken van informatie ontstaat een uitstekend schaalbare en flexibele oplossing die de sterke groei van gegevensvolumes aankan zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of reactiesnelheid. Het systeem heeft een toekomstbestendig ontwerp dat is gericht op integratie en opslag van gegevens die van verschillende bronnen afkomstig zijn, zoals patiëntmonitorsystemen, elektronische patiëntendossiers en opkomende technologieën als digitale pathologie en genomica.

“De mogelijkheid om binnen een organisatie altijd en overal toegang te hebben tot medische beelden en medische dossiers, vormt een enorme kans voor zorgverleners in hun niet-aflatende streven om de zorgresultaten en -kwaliteit te verbeteren”, aldus William A. Burns, Vice President van de afdeling Global Health & Life Sciences bij Hitachi Data Systems. “Samen met Philips zetten wij ons in om te voorzien in de behoefte aan een geïntegreerde en homogene aanpak voor het universeel beheren en organiseren van klinische gegevens, zodat die gegevens voor medici toegankelijk en inzichtelijk worden en zij deze doelstelling kunnen realiseren.”

Philips demonstreert de nieuwe gegevensbeheeroplossing in stand 3416 op het jaarcongres van de Healthcare Information & Management System Society (HIMSS), dat dit jaar van 29 februari t/m 4 maart wordt gehouden in congrescentrum Sands Expo in Las Vegas (VS). Blijf op de hoogte en volg @PhilipsLiveFrom op Twitter of kijk op www.philips.com/HIMSS voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op #HIMSS16.
Laatste van Philips Nederland B.V.  
Heldhaftige hulp van Spider-Man in Philips merkcampagne

Philips lanceert revolutionair SpeechAir smart dicteerapparaat

Philips en Hitachi Data Systems gaan samenwerken aan innovatieve oplossing voor gegevensbeheer voor organisatiebrede beschikbaarheid van medische beelden
Klantcontact.nl lanceert de Klantcontact Partnership Studie (KPS)

Resultaten Unit4 Q1 opgestuwd na groei-investering door TA Associates van meer dan 2 miljard dollar

Vattenfall Foundation start kennisgedreven vrijwilligerswerk door samenwerking met Impact Matters

Nieuw onderzoek biedt inzicht in belangrijkste oorzaken burn-outs onder zorgpersoneel

Werkomgeving, bedrijfscultuur en persoonlijke ontwikkeling belangrijker voor softwareontwikkelaars dan salaris

Pega Process AI biedt zelfoptimaliserende procesautomatisering

Arrow Electronics breidt ArrowSphere uit met Bitdefender MSP-portfolio voor cyberbeveiliging

VMware ondersteunt de huidige Anywhere Workforce met nieuwe propositie

Zscaler verbetert Zero Trust-security voor de digitale organisatie en ontwricht daarmee decennia aan verouderde IT-security- en netwerkmodellen

Dell Technologies: Betere prestaties en meer automatisering voor Dell EMC PowerStore-gamma

Gezichtsverificatie iProov geselecteerd door itsme om wereldwijde groei te ondersteunen

Maandalert Woningmarkt | april 2021, Blijvende prijsstijgingen op de woningmarkt

TIE Kinetix helpt Nederlands Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de volgende stap te maken met e-procurement
BIM4Production wil de bouwsector blijvend veranderen, project bij Spaansen is antwoord op de vraag: ‘hoe dan?’

Ivanti introduceert Neurons voor ITSM en ITAM om Everywhere Workplace mogelijk te maken

Zoom stelt $100 miljoen beschikbaar voor ontwikkelaars Zoom Apps

Updates voor Jamf Parent en Jamf Teacher ondersteunen online, hybride en fysiek onderwijs

Rick Schouten wordt Head of Finance BPSOLUTIONS

PayIBAN innoveert met aanbieden van iDEAL en Incassomachtigen zonder transactiekosten

Startupbootcamp Lanceert Digitale Accelerator Voor One Single Hub

Earth Day: duurzaamheid begint bij de fabrikant volgens Lexmark

KnowBe4-rapport laat zien dat we slimmer worden in het herkennen van corona-gerelateerde phishing-mails

JOGO haalt €2 miljoen op voor innovatief ontwikkelingsplatform voor voetbaltalent
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 63 dagen
Philips Nederl.. contact  

Logo Philips Nederland B.V.

  040 278 1199
  info@philips.com
  www.philips.nl
Philips Nederl.. sociaal  


Philips Nederl.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Impact Matters
Logo Nuance
Logo Honeypot
Logo Pegasystems
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Zoom
Logo Jamf
Logo BPSOLUTIONS
Logo Startupbootcamp
Logo Unit4
Logo Arrow Electronics
Logo Databricks
Logo Avit Group
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90894 persberichten
- 5958 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10126 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl