www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 89 dagen geleden)
Bedrijf:

Anchormen en ICRIS ondersteunen Vitens met big data voor slim waterleidingnetwerk

Amsterdam, 18 februari 2016 – Anchormen, expert in data excellence, en ICRIS, IT-dienstverlener, gaan drinkwaterbedrijf Vitens ondersteunen bij de volgende stap in de aansturing van een intelligent drinkwaterleidingnet. Big data over druk-, flow-, niveau- en waterkwaliteitssensoren, die in toenemende mate geplaatst worden in het waterleidingnet, gaan helpen om het 9000 km lange leidingnet van de provincie Friesland beter aan te sturen en de kwaliteit van het drinkwater te meten. De inzet van big data volgt na op een oproep van Vitens aan data-analisten om mee te doen aan de Open Data Challenge.

Vitens riep data-analisten in december 2015 via LinkedIn op mee te doen aan een Open Data Challenge. 30 partijen (consultants, big data-bedrijven, ZPP’ers en studenten) gingen in op de vraag en analyseerden de 5 gigabyte aan gegevens over druk-, flow-, niveau- en waterkwaliteitssensoren in het Friese waterleidingnet. Zij keken naar de mogelijkheden van deze data en de afwijkingen die deze gegevens lieten zien voor de hele regio Friesland en kansen die dit biedt om de bedrijfsvoering te verbeteren en communicatie naar klanten te versnellen.

De gecombineerde inzending van Anchormen en ICRIS werd uiteindelijk gekozen als meest veelbelovende project. Door het inzetten van krachtige en geavanceerde big data-technieken kunnen patronen in de complexe dataset worden herkend waardoor water bespaard kan worden en het energieverbruik naar beneden gebracht kan worden. Vitens kan de klant real-time en proactief informeren over afwijkingen. Ook is bijvoorbeeld aangetoond dat het gedrag van een bepaalde afsluiter in het netwerk regelmatig bruin water veroorzaakt verderop in de leidingen. Door met deze big data-technieken dit voortaan continu te berekenen, kan Vitens de waterkwaliteit verbeteren en bruin water richting klanten voorkomen.

De  komende periode gaan Vitens, Anchormen en ICRIS het big data-project verder uitwerken met als doel deze gegevens structureel in te zetten bij de aansturen van het slimme waterleidingnetwerk van de toekomst.

— Einde bericht —

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Anchormen
Rutger Wetzels, partner
020 - 773 1972
r.wetzels@anchormen.nl

Over Anchormen
Anchormen (www.anchormen.nl) gelooft dat bedrijven op het juiste moment en op de juiste manier kunnen handelen. Omdat wij vernieuwend denken over het genereren van inzicht, weten we zeker dat we dit geloof met onze oplossingen kunnen waarmaken. 

Digitalisering verandert de wereld razendsnel. Naast terugkijken, moeten bedrijven weten wat er nu speelt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Datavolumes, dataverscheidenheid en de snelheid van data nemen alleen maar toe en het is dan ook onze missie om organisaties van zoveel mogelijk relevante en waardevolle informatie te voorzien. 

Als experts in data excellence leveren we diensten als business innovatie consultancy, data science, data architectuur, engineering, training en support. In het kort: we ontsluiten data en brengen deze samen met andere data. Vervolgens halen we hier bruikbare informatie uit voor het nemen van de juiste beslissingen.

Over ICRIS
ICRIS (www.icris.nl) is een IT-dienstverlener gevestigd in Houten. Wij hebben een sterke band met de academische wereld en richten ons op data science (het toepassen van ‘slimme algoritmes’ op (big) data) en datavisualisatie. Een specifiek aandachtsgebied hierbinnen is process mining; data science toegepast op bedrijfsprocessen. Wij bieden onze klanten Process Mining as a Service via onze process mining factory (www.processminingfactory.com).

Over Vitens
Vitens (www.vitens.nl) is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. We leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,5 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 100 productiebedrijven en een leidingnet van 49.000 kilometer wordt jaarlijks 350 miljoen m3 water geleverd. De jaaromzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. De aandelen van Vitens zijn voor 100% in handen van lokale en regionale overheden. De waterprijs per liter is €0,0013.
Laatste van Anchormen  
Anchormen gaat eLoket SNN uitbreiden

Strukton Rail: ‘Veel minder wisselstoringen mogelijk’

Anchormen en VX Company bundelen krachten!
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 89 dagen
Anchormen contact  

Logo Anchormen

  020-7731972
  info@anchormen.nl
  www.anchormen.nl
Anchormen sociaal  


Anchormen tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alleeninkt.nl
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo Personio
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91129 persberichten
- 5978 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10279 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl