ING bankieren-app op 3,5 miljoen Nederlandse smartphones

Houten, The Netherlands, 18 February 2016 - De ING bankieren-app staat geïnstalleerd op 29 procent van de Nederlandse smartphones, dit komt overeen met 3,5 miljoen toestellen. Deze app is hiermee de populairste app voor mobiel bankieren en laat de apps van de Rabobank (3 miljoen) en ABN Amro (1,9 miljoen) achter zich. De ING bankieren-app is onder alle leeftijden ongeveer even populair. Bij andere banken, bijvoorbeeld de Rabobank of ASN Bank, is een meer leeftijdsafhankelijke populariteit te zien, zo blijkt uit de februari-editie van het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper.

Apps voor mobiel bankieren worden gemiddeld veertien dagen per maand gebruikt, er zitten hierbij nauwelijks verschillen tussen de apps van de diverse banken. Andere soorten apps die ook rond de veertien dagen per maand worden gebruikt zijn bijvoorbeeld Twitter en Candy Crush Soda. 

Wanneer wordt gekeken naar de kwaliteit van de bankieren-apps scoren de apps van ABN Amro, ING en SNS allemaal relatief hoog. 96 procent of meer van de gebruikers van deze apps geeft aan de kwaliteit als (zeer) goed te bestempelen. Apps uit andere segmenten die zo hoog scoren zijn onder meer WhatsApp, Instagram, Netflix en Wordfeud. 

In het rapport wordt naast de bankieren-apps ook gekeken naar het aantal installaties en het gebruik van andere soorten apps. Zo blijkt dat het niet gebruiken van geïnstalleerde e-book-apps de laatste maanden sterk stijgt. Meer dan een kwart van de mensen die een dergelijke app op zijn of haar smartphone heeft staan, gebruikt deze niet. Een jaar geleden lag dat onder de 20 procent.  Verder is te zien dat de laatste maanden meer mensen een app voor het volgen van financieel nieuws op hun telefoon hebben staan, het niet-gebruik hiervan neemt juist toe. 

Voor de redactie
Het Dutch Apps Market-rapport is een maandelijks rapport en geeft inzicht in het app-downloadgedrag van consumenten. Het biedt ook informatie over het gebruik van de apps en de waardering ervan. Apps die worden meegenomen zijn vijftien communicatie-apps (waaronder WhatsApp, Facebook en Snapchat), acht apps voor mobiel bankieren (waaronder ING Mobiel Bankieren en Rabobankieren), dertien video-apps (waaronder FOX Sports GO, Netflix en RTL XL) en vierentwintig gaming-apps (waaronder Candy Crush Soda, Hayday en Wordfeud). De data is afkomstig van het Telecompaper Consumer Panel, waarin maandelijks 1.750 Nederlandse consumenten worden ondervraagd. Prijs van het rapport is EUR 3.950.