Datum: (873 dagen oud)

Tech Award 2015 : LG OLED TV verkozen tot beste tv van het jaarLG Electronics heeft met de LG OLED TV EG960V de Tech Award voor beste tv van 2015 gewonnen. De Tech Awards zijn een initiatief van NU.nl en Kieskeurig.nl waarbij de bevindingen van de techredactie van NU.nl zijn samengevoegd met de beoordelingen van consumenten op Kieskeurig.nl. Bij de beoordeling is rekening gehouden met onder andere prijs, beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en behuizing. De Tech Awards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt.   

Eind december maakten NU.nl en Kieskeurig.nl bekend dat er 30 producten in zes categorieën genomineerd waren voor de eerste Tech Awards. De techredactie van NU.nl verkoos de best geteste producten van 2015. Hierna konden consumenten op Kieskeurig.nl reviews achterlaten over de geselecteerde producten.

In totaal zijn er op Kieskeurig.nl in enkele weken ruim 4.200 reviews geplaatst over de genomineerde producten. De score van deze reviews is opgeteld bij de score van NU.nl en het gemiddelde daarvan bepaalde de eindscore voor de producten. De LG EG960V kreeg uiteindelijk een beoordeling van 9,3 en is daarmee de beste tv van het jaar.

Bas Dekker, Commercieel Directeur LG Electronics Nederland: “We zijn ontzettend trots op deze erkenning van zowel de redactie van NU.nl als de consument. OLED-technologie heeft wat ons betreft de toekomst om de beste beeldkwaliteit te leveren. De waardering van deze award bewijst daarom dat we met onze innovaties op de goede weg zijn.”

Met haar OLED-scherm, ultra HD-resolutie en zeer dun, gebogen scherm biedt de LG EG960V een dusdanig goede kijkervaring dat zowel de techredactie als de consument de OLED TV als winnaar hebben gekozen. De OLED-pixels in de tv zijn zelfoplichtend, waardoor ze onafhankelijk van elkaar aan- en uit gaan. Hierdoor komen kleuren extra tot leven en wordt het contrast nog duidelijker. Ook is de tv uitgerust met een premium geluidssysteem van Harman Kardon.

Multimedia: to download: click right mouse button and 'save image as’ LG LG OLED TV Tech Award
Over LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company is een wereldwijde topspeler op het gebied van televisies, audioapparaten, monitoren en computers. Dit bedrijfsonderdeel van LG verlegde technologische grenzen in de televisiemarkt met baanbrekende technologieën zoals OLED TV en een intuïtief besturingssysteem dat klanten in staat stelt om maximaal te profiteren van Smart TV technologie. LG beoogt het leven van klanten te verrijken met innovatieve producten, aangevoerd door haar prijswinnende OLED TV’s, 4K ULTRA HD TV’s en met het intuïtieve webOS Smart TV platform.

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met: 
Gijs Moonen van LEWIS
Telefoon: +31(0)20 220 0220
Email: lgbenelux@teamlewis.com