Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1323 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Brancheorganisatie DDMA voorzichtig positief over EU-VS Privacy Shield

Amsterdam, 3 februari 2016 - De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn gisteren een nieuw privacyakkoord overeengekomen, het ‘EU-US Privacy Shield’. Hoe de maatregelen er precies uitzien, moet nog duidelijk worden. Diana Janssen, directeur van brancheorganisatie voor data-driven marketing DDMA en voorzitter van de Europese FEDMA, is daarom voorzichtig positief.

Het EU-US Privacy Shield is een versterkte vervanger van het Safe Harbor-verdrag, dat in november ongeldig werd verklaard door het Europese Hof van Justitie. De nieuwe regeling moet uitwisseling van persoonsgegevens met de Verenigde Staten mogelijk maken, zonder dat Europese burgers onderworpen worden aan grootschalige surveillance door Amerikaanse overheden. Janssen: “Een gedegen akkoord betekent dat Nederlandse bedrijven gebruik kunnen blijven maken van Amerikaanse clouddiensten of CRM systemen. Het betekent ook dat er een betere privacybescherming is voor klanten van die bedrijven. Dat is een win-win.”

Voor het eerst schriftelijke garanties
De Verenigde Staten hebben voor het eerst schriftelijke garanties gegeven dat er geen massa-surveillance plaatsvindt op de gegevens van Europese burgers. Voor eventuele verzoeken worden er duidelijke regels en beperkingen gesteld. Europeanen die toch het idee hebben dat hun gegevens onterecht zijn ingezien, kunnen zich wenden tot een ombudsman. Daarnaast wordt de regeling jaarlijks geëvalueerd en wordt er nauwer toegezien op naleving. “Het is natuurlijk van de zotte dat voorheen Amerika de privacy van haar eigen burgers beschermde met de Fourth Amendment, maar Europese burgers vogelvrij waren onder de Patriot Act. Dat wil men nu eindelijk rechtzetten en dat is een hele goede ontwikkeling”, aldus de DDMA-directeur.

Kritische geluiden
Er zijn ook kritische geluiden, van onder meer van Europarlementariër Jan Philippe Albrecht en Max Schrems, de rechtenstudent die met zijn zaak tegen Facebook zorgde dat het Safe Harbor-verdrag door het Europees Hof van Justitie onderuit werd gehaald. Beide mannen vragen zich af of de voorgestelde ombudsman en eventuele arbitrage voldoende zijn om de zorgen van het Hof weg te nemen. Het ligt aan de uitwerking van de voorstellen of het pakket regels deze toets doorstaat. Deze uitwerking gaat de komende weken plaatsvinden, na advies van de Europese privacytoezichthouders.

Goede initiatieven op privacygebied
DDMA is erg blij dat dat EU en de VS deze week een akkoord hebben bereikt. Eerder deze week ontving de brancheorganisatie ook al met enthousiasme de nieuwe privacytool, gepresenteerd door het Ministerie van Economische Zaken. Janssen: “Initiatieven die de abstracte privacywetgeving duidelijk en toepasbaar maken voor het bedrijfsleven zijn heel belangrijk. Bedrijven willen wel privacy compliant zijn, maar weten vaak niet hoe. Duidelijkheid is cruciaal, zowel voor innovatie als voor privacybescherming.”

De brancheorganisatie was zelf betrokken bij de totstandkoming van de tool, als onderdeel van de werkgroep ‘Privacy in de praktijk’ van ECP-EPN. Het initiatief sluit aan op de wijze waarop DDMA continu werkt aan het inzichtelijk en toepasbaar maken van wetgeving, met als doel verantwoord gebruik van data te stimuleren. In lijn daarmee is de organisatie op dit moment bezig met een groot onderzoek om meer inzicht te krijgen in de houding van consumenten ten opzichte van privacy. De resultaten van dit onderzoek worden naar verwachting in maart 2016 gepubliceerd.

//

Over DDMA
DDMA (Data Driven Marketing Association) is de brancheorganisatie voor data-driven marketing met 275 leden variërend van War Child tot Heineken, van Relay42 tot Vodafone. DDMA adviseert haar leden over privacy en wetgeving en informeert ze over trends en ontwikkelingen. Het meest recente initiatief, de Data Academie, is gericht op het bijscholen van marketeers en bedrijven op het gebied van data.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lubbers De Jong
Erik Molkenboer
T: 020-2050425
E: erik@lubbersdejong.nl

DDMA
Diana Janssen
T: 020-4528413
E: dianajanssen@ddma.nl

Dit persbericht is ook online te vinden.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van DDMA  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Data Matters BV

Logo NetApp

Logo Celonis

Logo Dataiku

Logo GitLab
Logo Visma | Raet

Logo Rittal bv

Logo Motiv ICT Security

Logo Spryng

Logo PA Consulting

Logo Ontruck

Logo Saltrex

Logo Pure Storage

Logo Dell Technologies

Logo CyberArk

Logo GitLab

Logo Pure Storage

Logo Tabletgame.nl

Logo GeONE Nederland

Logo ValueBlue
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1323 dagen
Bron:
PR bron: Lubbers De Jong
DDMA contact  
Logo DDMA
  020 4528413
  info@ddma.nl
  ddma.nl
DDMA sociaal  
DDMA tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
 
www.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau