OutSystems krijgt investering van 55 miljoen dollar van North Bridge Growth Equity

Extra budget voor sales, marketing en productontwikkeling gaat groei versnellen

Atlanta 3 februari 2016 – OutSystems, één van ’s werelds grootste leveranciers van Rapid Application Development-platformen voor enterprise-klanten, kondigt vandaag aan dat het een kapitaalinjectie van 55 miljoen dollar heeft gekregen van North Bridge Growth Equity, een investeerder van durfkapitaal voor snelgroeiende technologiebedrijven.

Nu bedrijven in allerlei sectoren bezig zijn met hun digitale transformatie, worden ze gedwongen om op een nieuwe manier applicaties te laten bouwen en leveren. Een tekort aan hoog opgeleide ontwikkelaars in combinatie met een groeiende vraag naar mobiele applicaties heeft ervoor gezorgd dat de wereldwijde vraag naar low-code applicatieplatformen en ontwikkelplatformen voor mobiele applicaties enorm is toegenomen. Het nieuwe groeikapitaal gaat OutSystems helpen om op deze gunstige omstandigheden in te spelen en de groei te versnellen.

Volgens een recent rapport van Forrester is de markt voor low-code ontwikkelplatformen in 2015 al zeker 1,7 miljard dollar groot en gaat deze groeien naar 15,5 miljard dollar in 2020*. OutSystems vaart wel bij die ontwikkeling. De omzet uit Outsystems-licenties groeide in 2015 met 60 procent als gevolg van de toenemende behoefte aan efficiëntere werkprocessen, flexibiliteit voor de business en een hogere productiviteit van werknemers.

OutSystems werd in 2001 opgericht en is sedertdien uitgegroeid tot een wereldspeler met zo’n 600 enterprise-klanten en meer dan 130 partners in 33 landen en 22 sectoren. Het bedrijf is een gerespecteerde leider in een snel groeiende markt voor rapid application development platformen, low-code development platformen, ontwikkelplatformen voor mobiele applicaties en cloud applicatie platform as a service (aPaaS) oplossingen. OutSystems Platform is het snelste en het meest compete platform voor het ontwikkelen, uitleveren, aanpassen en beheren van maatwerk enterprise-applicaties voor mobiel en web – en is zodanig ontworpen en ontwikkeld dat het bedrijven helpt de digitale transformatie te realiseren.

Partners van North Bridge Mike Pehl en Jim Moran krijgen een zetel in de Board of Directors van Outsystems.

“We kijken er naar uit om samen te werken met het OutSystems. Onze investering zorgt ervoor dat ze de snelle groei kunnen voortzetten en profiteren van het feit dat bedrijven steeds meer op OutSystems-technologie vertrouwen om op veranderende marktomstandigheden te reageren en om sneller kernapplicaties te bouwen”, zegt Pehl.  

Moran voegt toe: “Twee belangrijke factoren spraken ons aan in OutSystems. Op de eerste plaats hebben ze heel veel klanten die hoog opgeven van OutSystems. De technologie voegt volgens hen daadwerkelijk waarde toe en levert een direct concurrentievoordeel op voor de business. Op de tweede plaats zijn ze marktleider op het gebied van application platform as a service (aPaaS), een markt waarvan wij verwachten dat die snel gaat groeien als gevolg van de grote vraag naar applicaties en de relatieve schaarste aan goede ontwikkelaars.”

“OutSystems is de tool die organisaties nodig hebben om digitale innovatie te realiseren. Onze klanten in tal van sectoren zetten hun concurrenten op forse achterstand dankzij de snelle digitalisering van het klantproces en de dagelijkse werkprocessen,” zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “We stellen business en IT-teams in staat om sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren mooie, krachtige applicaties te maken, zowel voor het web als mobiel.”

Rosado beaamt dat OutSystems Platform door zowel technische gebruikers als gebruikers uit de business wordt geprezen. “Nu IT-teams grote bedrijfskritische systemen met Outsystems hebben gemaakt, zien we dat de community van OutSystems-ontwikkelaars in hoog tempo groeit. Centrale IT-organisaties grijpen de mogelijkheid aan om afdelingen en dochterondernemingen zelfbeschikking te geven met een enterprise-waardig, managed platform dat gemakkelijk te leren en te gebruiken is en tegelijk aan hun eisen voldoet op het gebied van schaalbaarheid, beveiliging en governance.”

“De potentie om met OutSystems transformatie tot stand te brengen, stelt ons in staat om een katalysator voor verandering te zijn en we zijn enthousiast om met een partner te werken die zo’n solide track-record heeft met het laten slagen van ons soort transformatieve bedrijven,” zegt Rosado. “Dit is een erg grote kans en North Bridge gaat ons helpen ‘m te verzilveren.”

Joaquim Sérvulo Rodrigues van ES Ventures: "We zijn dat blij dat North Bridge nu ook aan boord is. OutSystems is een succesverhaal en de participatie van North Bridge zal ons helpen bij het realiseren van verdere groei."

North Bridge Growth Equity wordt investeerder in OutSystems naast ES Ventures en Portugal Ventures.

Voor meer informatie over OutSystems, bezoek www.outsystems.com

* Januari 2016 Forrester Report – “Vendor Landscape: The Fractured, Fertile Terrain of Low-Code Application Platforms

Over North Bridge
North Bridge Growth Equity, en zijn partner North Bridge Venture Partners, werken actief samen met de oprichters en ondernemers van marktleidende bedrijven, die technologie gebruiken om dynamiek en dirsuptie in markten te brengen. Met een bedrag van zo’n 3,8 miljard dollar aan kapitaal heeft het bedrijf al in meer dan 170 bedrijven geïnvesteerd en vele miljarden aan marktwaarde gerealiseerd. Onder deze bedrijven zitten onder andere Acquia, Actifio, Dyn, Demandware, Proto Labs, Starent Networks, Seniorlink, Smart Pak, Valence Health en WP Engine. De firma is gebaseerd in Waltham, MA. Leer meer over North Bridge op www.northbridge.com

###

Over OutSystems
Klanten van OutSystems faciliteren en stimuleren innovatie door snel flexibele enterprise web- en mobiele applicaties op te leveren. Het OutSystems Platform stelt IT-organisaties in staat om in een korter tijdbestek en met minder kosten innovatieve businessoplossingen op te leveren en het aantal change requests sterk te reduceren. Het OutSystems Platform is het enige applicatieplatform voor de ontwikkeling van Java- en .Net applicaties dat beschikbaar is als cloud-, lokale en hybride oplossing en dat gebruikmaakt van volledig automatische DevOps-ondersteuning. Het OutSystems Platform is inmiddels meer dan 36.500 maal geïnstalleerd in 22 sectoren en 24 landen en wordt ondersteund door een actieve community van meer dan 6.000 ontwikkelaars. Meer informatie kunt u vinden op www.outsystems.com en u kunt OutSystems volgen op Twitter via @OutSystems.

Voor meer informatie:

Lubbers De Jong
Wilco Rutenfrans
T 020 205 0421
Wilco@lubbersdejong.nl

Willem van Enter
0623 989 428
Willem.van.enter@outsytems.com