Datum: (877 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

EnterpriseDB kondigt beschikbaarheid EDB Postgres Advanced Server 9.5 en EDB Postgres Enterprise Manager 6.0 aan

Nieuwe producten bieden verhoogde schaalbaarheid, veiligheid, zijn eenvoudig te beheren en voorzien in de behoeftes van klanten uit de Fortune 500Den Haag, 27 januari 2016 - EnterpriseDB® (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, kondigt aan dat de EDB Postgres Advanced Server® 9.5 per direct beschikbaar is. EDB Postgres Advanced Server verhoogt prestaties en schaalbaarheid, ondersteunt de meer complexe workloads, verbetert de veiligheid, is compatibel met en vergemakkelijkt de migratie van Oracle naar een open source-database.

De markt voor databasemanagementsystemen (DBMS) verschuift van bestaande oplossing naar op Postgres gebaseerde open source-database, dat mag al een tijdje geen nieuws meer heten. Gartner stelt in een recent rapport dat in 2018 meer dan 70% van de in-house applicaties wordt ontwikkeld op een open source DBMS, en dat in 50% van de gevallen een bestaande commerciële RDBMS vervangen zal zijn of dat er een vervangingsproces gaande is.* EDB werkt voor ongeveer 20% van de organisaties in de Fortune 500, en al deze bedrijven geven aan dat ze behoefte hebben aan geavanceerde features en functionaliteiten voor hun databasesystemen. Bovendien bevestigen analisten dat deze organisaties behoefte hebben aan een robuust DBMS, dat op een effectieve manier en tegen lage kosten voorziet in real-time behandeling van informatie. Hiermee kunnen deze bedrijven hun digitale innovatiestrategieën, waar business managers wereldwijd het voordeel van inzien, ondersteunen.

Transformatie
Volgens Marc Linster, senior vice-president producten en diensten bij EDB, proberen organisaties van alle soorten en maten zoveel mogelijk te besparen op de kosten van hun databases door gebruik te maken van alternatieven gebaseerd op open source: “Het is mogelijk om de hoge kosten voor propriëtaire oplossingen van bestaande leveranciers onder controle te houden, dat bewijst Linux voor besturingssystemen, XEN en KVM voor virtualisatie, en JBoss en Apache in de wereld van middleware. Ook voor databases is dit mogelijk. We zien dat grote organisaties met succes budgetten alloceren voor open-source database-oplossingen en nieuwegeneratie-apps implementeren met EDB Postgres om hiermee hun business te transformeren naar de nieuwe digitale economie.”

Verbeteringen in EDB Postgres Advanced Server 9.5
Postgres Advanced Server 9.5 biedt een scala aan wijzigingen ten opzichte van de vorige versie, die zorgen voor betere prestaties, schaalbaarheid, veiligheid en beheersbaarheid.

Een aantal van deze wijzigingen is:
  • Wachtwoordprofielen definiëren regels voor het garanderen van een complex wachtwoord, met mogelijkheden voor hergebruik, een verlooptermijn en meer. Hiermee ondersteunt EDB Postgres de strenge security-eisen voor bedrijfskritische applicaties.
  • Verticale schaalbaarheid toont aan dat EDB Postgres Advanced Server 9.5 aanzienlijke prestatieverbeteringen levert ten opzichte van v9.4. Uit benchmarktesten, uitgevoerd door EDB, blijkt dat er een 96% prestatieverbetering is bij 64 gelijktijdige verbinden op een high-end server voor het lezen van workloads. Bij een toenemend aantal verbindingen, verbeterde de prestatie bij het schrijven van workloads met 133%.
  • Nieuwe pakketondersteuning voor UTL_RAW en DBMS_SESSION en een uitbreiding van de ondersteuning voor UTL_HTTP maken Oracle-migraties sneller en geven ontwikkelaars de mogelijkheid om hun Oracle-vaardigheden toe te passen in de nieuwe Postgres Advanced Server-toepassingen. In totaal ondersteunt EDB Postgres Advanced Server 9.5 22 ingebouwde pakketten en zijn er 208 functies om migraties van Oracle te ondersteunen.
Verbeteringen EDB Postgres Enterprise Manager™ 6.0
Ook kondigt EDB de nieuwe EDB Postgres Enterprise Manager 6.0 aan. Deze oplossing is geïntegreerd in Postgres Advanced Server 9.5. Naast verbeterde infrastructuuroplossingen, nieuwe alert-functies en een vernieuwde interface voor alerts, zijn dit een aantal andere wijzigingen in EDB Postgres Enterprise Manager 6.0:
  • Ondersteuning voor Nagios: Postgres-implementaties kunnen nu worden geïntegreerd met Nagios, een toonaangevende management- en monitoring-oplossing voor open source-infrastructuren.
  • Failover management: EDB Postgres Enterprise Manager is nu volledig geïntegreerd met EDB Failover Manager, waardoor hogere beschikbaarheid wordt gegarandeerd.
  • Streaming replication wizard: met deze wizard is het gemakkelijker om streaming-replicatie te lanceren en te analyseren via een dashboard.
  • Audit log alerts en verbeterde user interface: DBA’s kunnen gemakkelijk alerts aanmaken in audit logs, hierdoor komt er meer inzicht in de lopende processen en wordt de responstijd verkort.
Voor meer informatie over de nieuwe functies en mogelijkheden in EDB Postgres Advanced Server 9.5, organiseert EDB een webinar op 28 januari 2016. Registreren kan hier.

*The State of Open Source RDBMSs, 2015, door Donald Feinberg and Merv Adrian (21 april 2015).

###

Meer over EnterpriseDB

Lees het blog: http://blogs.enterprisedb.com
Volg ons op Twitter: http://www.twitter.com/enterprisedb_nl
Word een fan op Facebook: http://www.facebook.com/EnterpriseDB?ref=ts
Volg ons op Google+: https://plus.google.com/108046988421677398468
Volg ons via LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/enterprisedb

###

Over EnterpriseDB
EnterpriseDB levert wereldwijd Postgres-software en -diensten. Door het gebruik van de databaseoplossingen van EnterpriseDB in plaats van kostbare traditionele varianten kunnen organisaties hun uitgaven met 80 procent of meer verlagen. De software biedt uitstekende prestaties en beveiliging van PostgreSQL, beheertools voor internationale implementaties evenals database-compatibiliteit voor Oracle, en ondersteunt zowel bedrijfskritische als niet-bedrijfskritische enterprise applicaties. Wereldwijd gebruiken meer dan 2.700 bedrijven, overheden en andere organisaties de software, ondersteuning, training en professionele diensten van EnterpriseDB om opensourcesoftware te integreren in hun bestaande data-infrastructuren. EnterpriseDB is gevestigd in het Amerikaanse Bedford en wordt gesteund door particuliere investeerders.

###

Dit persbericht en aanvullend beeldmateriaal is ook
online te vinden.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers De Jong
Mirjam Adriaanse
Telefoon: 020 2050 436
E-mail: mirjam@lubbersdejong.nl

EnterpriseDB
Nancy Scott, Vice President Corporate Communications
Telefoon: 1 -781-357-3090
E-mail: Nancy.Scott@EnterpriseDB.com