www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comContentbureau
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1333 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Citrix stelt Kirill Tatarinov aan als president en CEO

Microsoft veteraan brengt productleiderschap naar Citrix

Amsterdam, 21 januari 2016 Kirill Tatarinov is met ingang van 25 januari 2016 benoemd tot president en CEO van Citrix. De ervaren Microsoft bestuurder treedt op dezelfde dag toe tot het bestuur van Citrix. Interim president en CEO Robert Calderoni blijft bij Citrix aan als bestuursvoorzitter en blijft zich in deze rol richten op de uitvoering van het strategisch plan, dat focust op operational excellence, vermogensstructuur en vereenvoudiging van het portfolio.

Met dertig jaar ervaring in de branche heeft de heer Tatarinov een lange en succesvolle reputatie in productstrategie en commerciële activiteiten binnen software en services opgebouwd. Op zijn cv staan verschillende leiderschapsposities binnen Microsoft, waar hij dertien jaar actief is geweest. Als Executive Vice President voor Microsoft Business Solutions wist hij de omzet te verdubbelen en de winst te vergroten. Bovendien leidde hij de transformatie van de divisie naar de cloud en had hij het wereldwijde partnersysteem onder zijn hoede. Bij Microsoft is hij ook actief geweest als Corporate Vice President van de Management & Solutions divisie, waar hij een sterke groei in omzet wist te realiseren door de uitvoering van de productstrategie te versnellen. Voordat de heer Tatarinov bij Microsoft in dienst trad, maakte hij als Chief Technology Officer deel uit van het managementteam van BMC. Bij deze organisatie bekleedde hij eveneens leidinggevende posities op het gebied van product en business development.

“Het bestuur is verheugd Kirill te mogen verwelkomen als nieuwe president en CEO van Citrix”, zegt Robert Calderoni, Executive Chairman. “Na een grondig onderzoek naar verschillende kandidaten, heeft het bestuur vastgesteld dat Kirill’s sterke achtergrond in productmanagement en zijn omvangrijke ervaring in technologisch leiderschap hem de juiste persoon maakt om Citrix’ innovatie- en groeistrategie te begeleiden.”

Calderoni voegt daaraan toe: “Het is mij een genoegen geweest te dienen als interim CEO binnen het Citrix team, samen met de Board of Directors en het managementteam. Onze grondige analyse van de business heeft ons op een pad gezet richting winstgevende groei, operational excellence en een hernieuwde focus van het bedrijf op onze kernactiviteit: applicaties en data op een veilige manier beschikbaar maken. Ik kijk ernaar uit intensief met Kirill en de rest van het bestuur van Citrix te gaan samenwerken in mijn rol als bestuursvoorzitter.”

“Het is mij een eer in deze enerverende tijden bij Citrix aan de slag te mogen gaan”, zegt de heer Tatarinov. “Citrix is een iconisch bedrijf met een wereldberoemd merk, innovatieve producten en een grote klantenkring, waaronder 99 procent van de Global 500. Citrix is een belangrijke enabler van digitaal zakendoen. In elke branche en regio is het veilig aanbieden van apps en data voor iedere organisatie een strategische noodzaak. Ik kijk uit naar de samenwerking met het Citrix management, de getalenteerde werknemers en de toegewijde partners overal ter wereld om samen de grenzen van de innovatie op te zoeken en samen meer waarde te creëren.”

De zoektocht naar een nieuwe CEO werd geleid door een bestuurscommissie bestaande uit Robert Calderoni (commissievoorzitter), Godfried R. Sullivan en Jesse Cohn. Zij werden daarbij geassisteerd door Heidrick & Struggles, een recruitmentbureau gespecialiseerd in senior management. Met de aanstelling van de heer Tatarinov bestaat het bestuur van Citrix uit elf directeuren.

Over Kirill Tatarinov
Kirill Tatarinov was tot voor kort actief als Executive Vice President van Microsoft Business Solutions (MBS), waar hij onder meer verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling, sales, marketing en operations van Microsoft Dynamics. Voordat hij in 2007 bij MBS begon, leidde de heer Tatarinov de Management en Solutions divisie bij Microsoft, waar hij de leiding had over Microsoft Windows beheertechnologieën en producten, waaronder Microsoft System Center en oplossingen voor Windows Server. Voordat de heer Tatarinov in 2002 bij Microsoft begon, was hij Senior Vice President en Chief Technology Officer bij BMC. Daarvoor was de heer Tatarinov medeoprichter, hoofdarchitect en hoofd Research and Development bij Patrol Software, een ontwikkelaar van innovatieve softwareoplossingen voor systemen en netwerkbeheer. Dit bedrijf werd in 1994 door BMC overgenomen. Voordat hij Patrol Software mede oprichtte, werkte de heer Tatarinov voor verschillende systeem-, netwerk- en consultingbedrijven in Rusland, Israël en Australië. Hij is ook lid van de Board of Directors bij Caradigm Inc. Daarnaast bezit dhr. Tatarinov twee patenten voor het beheer van computer resources en gerelateerde technologieën. Dhr. Tatarinov groeide op in Moskou en behaalde een master’s degree in systeembouw aan de Moskou Universiteit voor Transportbouwkunde en een master’s degree in bedrijfseconomie aan de Houston Baptist University.

Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) leidt de transitie naar de ‘software-defined workplace’ door het samenbrengen van virtualisatie, mobiliteitmanagement, netwerken en SaaS-oplossingen, om nieuwe manieren te ontwikkelen waardoor organisaties en mensen beter kunnen werken. Citrix-oplossingen ondersteunen zakelijke mobiliteit door te voorzien in veilige mobiele werkomgevingen waarin mensen toegang hebben tot apps, desktops, data en communicatie op ieder device, over ieder netwerk en in de cloud. Met een jaaromzet in 2014 van 3,14 miljard dollar worden Citrix-oplossingen gebruikt in meer dan 330.000 organisaties en door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Voor meer persinformatie
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon +31 (0)23 555 34 24, e-mail citrix@yellow-communications.com

Citrix, Alexandre Le Coq, telefoon +33 (0)149 003 307, e-mail alexandre.lecoq@citrix.com
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Citrix  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1333 dagen
Bron:
PR bron: Yellow Communications
Citrix contact  
Logo Citrix
  +31 (0)20 301 3400
  info@citrix.nl
  www.citrix.nl
Citrix sociaal  
Citrix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauContentbureau