www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1341 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Riverbed neemt toonaangevende SD-WAN-leverancier Ocedo over

Overname versnelt Riverbed’s missie om de nieuwe generatie software-defined netwerkoplossingen te leveren aan klanten, en creëert belangrijke nieuwe groeimogelijkheden

Hoofddorp, 20 januari 2016 – Riverbed Technology, marktleider in applicatieprestatie-infrastructuur, neemt het in Duitsland gevestigde Ocedo – toonaangevend leverancier van software-defined netwerk- en SD-WAN-oplossingen – over. De overname draagt bij aan Riverbed’s missie om de nieuwe generatie software-defined netwerkoplossingen te leveren, voor uitstekende applicatieprestaties en zakelijke flexibiliteit voor moderne hybride organisaties. De aankoop van het niet-beursgenoteerde bedrijf vergroot en versnelt Riverbed’s levering van eersteklas SD-WAN-oplossingen aan klanten, en creëert belangrijke nieuwe groeimogelijkheden voor Riverbed en zijn partners.

“Ocedo is een belangrijke en strategische aankoop voor ons. Hun innovatieve software-defined netwerkoplossingen sluiten perfect aan bij onze eigen strategische investeringen in Research en Development. Zo kunnen we nog actiever concurreren op de groeiende markt voor software-defined netwerken en SD-WAN, en ons stempel drukken op de enorme routermarkt”, zegt Jerry M. Kennelly, directeur en CEO van Riverbed. “Nu de markt een van de grootste transformaties van dit decennium doormaakt, met cloud- en hybride IT-omgevingen die vragen om een andere netwerkbenadering, helpt Riverbed bedrijven de vruchten te plukken van nieuwere, betere netwerkarchitecturen die applicatiegericht en software-defined zijn.”

SD-WAN-oplossingen stroomlijnen en vereenvoudigen de inzet en het beheer van hybride WAN’s. Zo leveren IT-afdelingen snel en veilig on-premise of in de publieke cloud gehoste applicaties met meer flexibiliteit en gemak. Volgens Gartner zal eind 2019 dertig procent van de bedrijven gebruikmaken van SD-WAN-producten in al hun vestigingen, tegenover minder dan één procent op dit moment. (Gartner, Inc., Market Guide for Software-Defined WAN, Bjarne Munch, 1 december, 2015)

Als pionier in software-defined networking ontwikkelde Ocedo een geavanceerde, zakelijke software-defined netwerkoplossing, met een productportfolio inclusief beveiligde gateways, draadloze access points en switches en een geïntegreerd cloudmanagementsysteem dat zero-touch-levering en gecentraliseerd beheer van apparaten en netwerkdiensten op afstand mogelijk maakt.

“De overname van Ocedo is een omslagpunt, omdat het Riverbed onmiddellijk positioneert tussen de marktleiders van software-defined netwerken en SD-WAN-oplossingen”, zegt Zeus Kerravala van ZK Research. “Samen met Riverbed’s toonaangevende portfolio van applicatieprestatie-infrastructuren, versterkt deze zet Riverbed’s positie als betrouwbare leverancier van innovatieve en eersteklas netwerksoftware-oplossingen. En dat in een belangrijk tijdperk waarin veel bedrijven zich oriënteren op de inzet van nieuwegeneratie-netwerken.

Riverbed’s unieke applicatie-gecentreerde benadering van software-defined netwerken biedt snelle en flexibele applicatielevering aan bedrijven. Daarnaast biedt Riverbed een uitgebreid Application Performance Platform voor end-to-end inzicht, optimalisatie en controle, waarmee bedrijven alle voordelen van software-defined netwerkoplossingen benutten.

De overname stimuleert het Riverbed Project Tiger-initiatief, aangekondigd in het najaar van 2015, waarin Riverbed van plan is een nieuw pakket applicatiegecentreerde SD-WAN-oplossingen te lanceren die de behoefte aan traditionele branch-routers uitsluiten en cloud zero-touch-levering en -beheer bieden. Het nieuwe pakket is gebaseerd op een nieuw software-operatingplatform dat flexibele service-chaining mogelijk maakt voor Riverbed-gebaseerde en third party-diensten en -applicaties. Lancering van de eerste SD-WAN-oplossing staat gepland in Q1 2016 ter aanvulling en uitbreiding op het Riverbed Application Performance Platform.

Naast de innovatieve technologie biedt Ocedo Riverbed ervaren managers en ingenieurstalenten. Het team van Ocedo brengt tientallen jaren ervaring in de netwerkindustrie met zich mee, inclusief medeoprichter Astaro, een netwerkbeveiligingsbedrijf overgenomen door Sophos in 2011.

“We kijken ernaar uit ons bij het Riverbed-team te voegen, aangezien zij net zo gepassioneerd en toegewijd zijn aan het leveren van superieure netwerkoplossingen in de moderne cloud-, mobiele en hybride wereld”, zegt Jan Hichert, CEO van Ocedo. “Ik weet zeker dat Ocedo’s technologie zal groeien en bloeien binnen Riverbed en we staan te popelen om te blijven innoveren en oplossingen te ontwikkelen die de manier van applicatielevering aan moderne bedrijven zal veranderen.”

Financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekend gemaakt.


Jerry M. Kennelly, directeur en CEO van Riverbed


Jan Hichert, CEO van Ocedo

Volg Riverbed Over Riverbed
Riverbed loopt voorop in applicatieperformanceoptimalisatie. Het bedrijf – met meer dan een miljard dollar aan jaaromzet – biedt het meest complete platform voor de Hybrid Enterprise. Dit concept zorgt ervoor dat applicaties presteren zoals verwacht, data op het juiste moment beschikbaar is en performance-issues proactief te detecteren en op te lossen zijn, voordat ze de bedrijfsvoering schaden. Riverbed stelt hybride ondernemingen in staat om de applicatieprestaties te transformeren. Daardoor stijgt de medewerkersproductiviteit en is met IT de operationele flexibiliteit te vergroten. Dat zorgt voor concurrentievoordeel. Riverbed werkt voor meer dan 27.000 klanten, waarvan 97 procent deel uitmaakt van de Fortune 100 en 98 procent van de Forbes Global 100. Kijk voor meer informatie op www.riverbed.com.

Voor meer informatie:
LVTPR
Nienke Geudeker / Metta van Straten
riverbed@lvtpr.nl
030 - 65 65 070
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Riverbed  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Google

Logo WIBU-SYSTEMS

Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.

Logo AvePoint

Logo Valid

Logo PQR B.V.

Logo TomTom Telematics

Logo Descartes

Logo SAP

Logo Extreme Networks

Logo KPN

Logo SAP Concur

Logo Thuiswinkel.org

Logo Pinewood

Logo Thuiswinkel.org

Logo Conrad.nl

Logo Tableau Software

Logo Tableau Software

Logo Freshworks

Logo Freshworks
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1341 dagen
PR contact  
Logo LVTPR
Riverbed contact  
Logo Riverbed
  +31 (0) 23 711 5000
  riverbed-benelux@riverbed.com
  www.riverbed.com
Riverbed sociaal  
Riverbed tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
Logo Extreme Networks
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Unisys
Logo ZyXEL
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl