www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 167 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Somfy introduceert met Smart Dress ‘The Art of Motion’

Gezamenlijk smart-project met fashion-tech designer Anouk Wipprecht voor het eerst geshowd tijdens Polyclose-beurs in Gent

Gent/Hoofddorp, 18 januari 2016Somfy, specialist in smart home- en gemotoriseerde oplossingen in en rondom het huis, toonde op Polyclose voor het eerst zijn Smart Dress. De 'conceptjurk' is speciaal voor het toekomstgerichte project ‘The Art of Motion’ ontworpen door de internationaal vermaarde designer Anouk Wipprecht. Naast de Smart Dress zijn er slimme woonaccessoires ontworpen die beweegbaar en op afstand bedienbaar zijn, zoals interactieve lampen. Deze slimme objecten zijn tijdens de vakbeurs Polyclose in Gent gedemonstreerd in Somfy Moments, een speciale, interactieve installatie waarin jurk, lampen en een interactief podium met elkaar samenspeelden.Somfy, de specialist in huisautomatisering en gemotoriseerde oplossingen voor onder meer zonwering, rolluiken, verlichting, raamdecoratie en gordijnen, blikt hiermee vooruit op een tijd waarin niet alleen onze huizen, maar ook andere zaken die ons omringen uitgroeien tot slim en sensorisch. Dit alles met een optimaal gevoel van comfort voor de gebruiker.

Somfy en Anouk Wipprecht
Somfy heeft samen met de Nederlandse ontwerpster Anouk Wipprecht een verhaallijn ontwikkeld rondom domotica, ‘The Art of Motion’. Hier is, naast de bewegende lampen, ook de Smart Dress uit voortgekomen. Verschillende dingen in een woonkamersituatie werkten met elkaar en de door model Zoë gedragen jurk samen, terwijl zij zich op een interactief podium bewoog.

Ontwerpster Anouk Wipprecht over de Smart Dress en overige door haar en Somfy gecreëerde slimme woonaccessoires: “Ik voorzie een toekomst die zowel huizen als alle dingen om ons heen smart maken. Ze herkennen zo onze behoeftes en wat we willen. Ik ben geïnteresseerd in het idee dat design om ons heen een ziel krijgt, zodra deze een interactie met ons aangaat en reageert op een door ons brein ingegeven manier.”

Sleutelrol slimme objecten
De Smart Dress is nu vooral een fictieve toepassing, maar Somfy verwacht dat zijn conceptjurk in wellicht een andere vorm realiteit wordt. Sven van Witzenburg, Algemeen Directeur Somfy Northern Europe: “In West-Europa is nu zo’n één tot twee procent van alle huizen smart. Voor individuele connected-objecten ligt de penetratiegraad al tien keer zo hoog. De groeiverwachting voor de markt ligt tot 2020 tussen de vijftien tot twintig procent per jaar. Grote segmenten zijn verlichting, verwarming en beveiliging. Wij stimuleren deze ontwikkelingen en willen een voorsprong houden als het gaat om de controle van alles wat binnen- en buitenshuis te maken heeft met comfort, veiligheid en efficiency in gebruik van energie. Voor Somfy staan de bewoners en gebruikers van een gebouw centraal. Slimme objecten zullen daar in de toekomst steeds meer een sleutelrol in spelen. Wij willen daar doorlopend op blijven inspelen. De Smart Dress en interactieve woonaccessoires zijn daar een voorbeeld van. Met dit soort baanbrekende concepten wil Somfy zowel medewerkers, de business, designers als consumenten inspireren nieuwe toepassingen te ontdekken.”

Ontwerpen met een ziel
Somfy voorziet een toekomst waar niet alleen onze huizen, maar ook dat wat ons omringt slim en sensorisch wordt. “Daaruit komt de fascinatie voort van het idee dat ontwerpen om ons heen een ziel krijgen als ze bewegen. Op dit punt hebben Somfy en Anouk elkaar ontmoet. We vonden dat deze visie door middel van ontwerpen tot leven moest worden gewekt. Zowel de Smart Dress als de woonaccessoires zijn gemaakt in samenwerking met Anouk en haar 3D-printing partners. Dat team is gevestigd in Los Angeles en bestaat uit de bekroonde conceptontwerper Igor Knezevic en de interactie-designer Aduen Darriba Frederiks, die ook uit Nederland komt. Anouk creëerde daar niet alleen kleding voor, maar ontwierp ook een set woonaccessoires”, zo zegt Van Witzenburg.

Van Witzenburg besluit: “Mensen willen gemak, omdat dat voor geluk zorgt. En dat is precies waar het bij ons om draait, het creëren van zoveel mogelijk happy moments.

Documentaire ontwerp- en ontwikkelproces
Het hele proces van de gedachte achter de Smart Dress, het ontwerp en de uiteindelijke ontwikkeling zijn vastgelegd in deze korte documentaire van drie minuten.

Somfy en Smart Dress tijdens Polyclose
Somfy was van 14 tot en 16 januari aanwezig tijdens Polyclose, de Benelux-vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering, gevel- en toegangstechniek. De Smart Dress zal binnenkort te bezichtigen zijn op één van de Somfy-kantoren. Voor de presentatie van de jurk tijdens Polyclose afgelopen zaterdag, 16 januari jl., zie deze korte video.

------------------------------

Over Anouk Wipprecht
De Nederlandse 'tech-minded' mode-ontwerpster Anouk Wipprecht onderzoekt de botsing tussen mode en technologie. Daarbij combineert ze de laatste wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen om kledingstukken te maken die louter de verschijning zelf overstijgen. Haar kleding bevordert de interactie die we hebben met onszelf en onze omgeving. Ze werkt samen met bedrijven als Intel, AutoDesk, Google, Microsoft, Cirque Du Soleil, Audi, 3D-printer Materialise en nu ook Somfy. Ze onderzoekt hoe onze toekomst eruit zou zien als we doorgaan met het inbedden van technologie en systeemintelligentie in ons dagelijks leven.

Over Somfy
Somfy is een Franse multinational, marktleider en erkend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, verwarming, tuinhekken, garagedeuren en verlichting. Het hoofdkantoor van Somfy is gevestigd te Cluses in de Franse Alpen. Vanuit de dochtervestiging te Hoofddorp en Zaventem werken dagelijks circa 70 medewerkers aan de marketing, verkoop en technische ondersteuning voor de Benelux-consumenten en zakelijke markt.

Meer informatie is te vinden op www.somfy.nl.

Verdere informatie:
Somfy
Margreet van Kinschot
Marketing Communications Manager Northern Europe
E. margreet.van.kinschot(at)somfy.com

Whizpr
Julien Harbers / Mandy Visser
T. 0317 410 483
E. somfy(at)whizpr.nl
Tags  
Laatste van Somfy Nederland B.V.  
Somfy demonstreert Smart Home-innovaties op CES Las Vegas

Somfy introduceert met Smart Dress ‘The Art of Motion’

Somfy introduceert met TaHoma 2.0 nieuwe besturing voor ‘smart homes’
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 167 dagen
Somfy Nederlan.. contact  

Logo Somfy Nederland B.V.

  0900-22 22 266
  www.somfy.nl
Somfy Nederlan.. sociaal  


Somfy Nederlan.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91768 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10600 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl