Datum: (914 dagen oud)
Bedrijf:

Een derde van de Nederlandse bedrijven werkt in de cloud

Salesforce viert 10-jarig bestaan in NederlandNederland is al jaren voorloper op het gebied van internetpenetratie (95%) en smartphonegebruik (81%). Ook als het gaat om de inzet van de cloud computing door bedrijven gaat deze vlieger op. 28% van de Nederlandse bedrijven maakt anno 2016 gebruik van clouddiensten en -applicaties. Een van de belangrijke aanjagers van deze ontwikkeling is Salesforce, de cloudleverancier die deze maand haar 10-jarig bestaan in Nederland viert.

Het Amerikaanse Salesforce, ’s werelds meest gebruikte CRM-oplossing, opende in januari 2006 haar eerste kantoor in Nederland. Sindsdien heeft de cloud-economie een enorme vlucht genomen. In 2015 hebben bedrijven wereldwijd 55 miljard euro uitgegeven aan clouddiensten en –applicaties, tegenover 12 miljard in 2008. Naar verwachting stijgt dit bedrag tot 170 miljard  in 2020.

Nummer 5 van Europa
Met 28% van bedrijven die in de cloud actief zijn bezet Nederland de vijfde plek in Europa, na Finland, Italië, Zweden en Denemarken. De meest gebruikte diensten in de cloud zijn e-mail, opslag van bestanden, databasehosting, office software, boekhoudsoftware en CRM. Renzo Taal, Vice President Northern Europe bij Salesforce: ‘De belangrijkste reden voor bedrijven om te kiezen voor cloud computing is flexibiliteit: ze vinden het belangrijk dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de informatie die zij nodig hebben. Andere argumenten zijn een hogere productiviteit, schaalbaarheid, klanttevredenheid en veiligheid.’

Groei Salesforce
In het laatste decennium is Salesforce uitgegroeid tot de nummer 4 softwareleverancier van de wereld. De Salesforce App Exchange, die deze maand ook haar 10-jarig jubileum viert en daarmee al langer bestaat dan de App Store van Apple, is inmiddels de grootste marktplaats voor business apps. Daarnaast mocht Dreamforce, ’s wereld grootste conferentie over cloud computing in San Francisco, in september 2016 150.000 bezoekers verwelkomen.

Taal: ‘Ook de Salesforce World Tour Amsterdam laat al jaren groei zien. Waar het evenement in 2013 begon met 2.000 registraties, worden er op 14 april 2016 meer dan 5.000 bezoekers verwacht. Daar ben ik trots op, net als dat ik ongelooflijk blij ben dat Nederlandse organisaties als Philips, KLM, KPN en PostNL inmiddels gebruik maken van de diensten van Salesforce.’

Bijlage: Infographic 10 jaar cloud in Nederland

Bronnen: Capgemini, Eurostat, IDC

##

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lubbers De Jong
Erik Molkenboer
T: 020 205 04 25
E: erik@lubbersdejong.nl

Salesforce Benelux
Ward van Beek
M: 06 51 034 301
E: wvanbeek@salesforce.com

Dit bericht is ook online beschikbaar.