www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2496 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1537 dagen geleden)
Bedrijf:

Universiteit Maastricht verbetert de VDI-prestaties met storage-systemen van Tintri

Internationale universiteit profiteert van vereenvoudigd opslagbeheer, hogere IOPS en lagere kosten

Amsterdam, 14 januari 2015 - Tintri, de leverancier van VM-bewuste storage-oplossingen voor virtualisatie en cloud-omgevingen, maakt vandaag bekend dat de Universiteit Maastricht (UM) systemen van Tintri VMstore heeft ingezet ter ondersteuning van zijn virtualisatieomgeving. De onderwijsinstelling profiteert daarmee van vereenvoudigd opslagbeheer en aanzienlijk snellere VDI-prestaties ten opzichte van zijn eerdere, conventionele oplossing voor ICT-opslag.

Universiteit Maastricht is een toonaangevende Nederlandse universiteit die zich onderscheidt door zijn internationale oriëntatie en innovatieve benadering van leren. Met bijna 16.000 studenten en 4.000 medewerkers biedt de universiteit een breed scala aan academische programma’s die het beste in studenten naar boven halen.

De UM maakte oorspronkelijk gebruik van een Citrix XenApp-omgeving op basis van Direct Attached Storage (DAS)-systemen. Toen deze omgeving het einde van zijn levenscyclus bereikte, besloot het ICT-team van de universiteit om op zoek te gaan naar een innovatievere oplossing waarmee het de prestaties van zijn campusbrede virtuele-desktopomgeving kon verbeteren. Het team had daarvoor een opslagplatform nodig dat ondersteuning bood voor de specifieke virtualisatie-eisen van de universiteit.

De ICT-manager van de Universiteit Maastricht vernam tijdens een webinar van Unidesk over Tintri VAS. Uit een daaropvolgende test bleek dat de storage-oplossing van Tintri veel hogere IOPS bood tegen een aanzienlijk lagere prijs dan conventionele oplossingen. Dit vormde in 2013 aanleiding voor de UM om de oorspronkelijke DAS-systemen te vervangen door storage-oplossingen van Tintri.

Na de aanvankelijke aanschaf van een systeem van Tintri voor de test- en programmeeromgeving van de universiteit, schafte het ICT-team twee Tintri  T850-systemen aan voor de productieomgeving. De twee T850’s zijn met het oog op de bedrijfscontinuïteit in verschillende datacenters ondergebracht. De complete productieomgeving was in minder dan twee uur tijd ingericht, en een upgrade naar Tintri OS was binnen een uur voltooid. Hiervoor hoefden geen systemen offline te worden gehaald.

Lucien Haak, manager van het ICT-team van de Universiteit van Maastricht: “We wilden met deze upgrade zorgen voor hogere IOPS tegen lagere kosten en de beheereenvoud vergroten. Dankzij de overstap naar Tintri waren we in staat om beide doelstellingen te realiseren. De prestaties van onze virtuele desktops zijn zo sterk verbeterd dat we overwegen om voor onze nieuwe serveromgeving eveneens een beroep te doen op de systemen van Tintri.”

Doug Rich, vicepresident EMEA bij Tintri: “De Universiteit Maastricht is een wereldwijd vermaarde en gerespecteerde onderwijsinstelling. Omdat dergelijke vooraanstaande organisaties een hoge prioriteit toekennen aan virtualisatie, hebben zij storage-oplossingen nodig die hetzelfde doen. Tintri biedt uiterst eenvoudige opslagmogelijkheden voor gevirtualiseerde applicaties. Dat is de reden waarom de Universiteit Maastricht directe verbeteringen heeft weten te realiseren op het gebied van de opslagprestaties en gebruikseenvoud. We zijn er trots op om de Universiteit Maastricht te helpen met het realiseren van zijn visie op virtualisatie.”

Lees hier de volledige casestudy over de Universiteit Maastricht.

Over de Universiteit Maastricht
Universiteit Maastricht is een toonaangevende Nederlandse universiteit die zich onderscheidt door zijn internationale oriëntatie en innovatieve benadering van leren. Met bijna 16.000 studenten en 4.000 medewerkers biedt de universiteit een breed scala aan academische programma’s die het beste in studenten naar boven halen.

Over Tintri
Tintri bouwt slimme storage-oplossingen die waarnemen, leren en zich aanpassen. Deze oplossingen maken het mogelijk voor IT-organisaties om te focusen op gevirtualiseerde applicaties en zakelijke diensten in plaats van het beheren van de storage infrastructuur. De application-aware storage van Tintri elimineert de noodzaak voor planning en complexe supportvragen door het bieden van transparantie, controle, inzicht en flexibiliteit op VM-niveau. Tintri ondersteunt honderdduizenden virtuele machines waarbinnen bedrijfskritische databases, zakelijke applicaties, desktops en mobiele applicaties, en private cloud-diensten draaien. Tintri helpt internationale bedrijven als AMD, F5 Networks, GE, NEC, NTT, MillerCoors en Time Warner om hun investeringen in virtualisatie en cloud optimaal te benutten. Raadpleeg voor meer informatie www.tintri.com en volg ons op Twitter: @Tintri.

Perscontact
Marieke Kraan
TOUCHDOWNPR
t  +31 (0)20 658 9538
m +31 (0)6 30584154
Laatste van Tintri  
Tintri richt zich op cloud service providers met uitrol van aanbod VM-bewuste storage-oplossingen

Universiteit Maastricht verbetert de VDI-prestaties met storage-systemen van Tintri

Tintri introduceert Tintri VMstoreTM T5040
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1537 dagen
Tintri contact  

Logo Tintri

  +44 (0) 203 053 0853
  emea@tintri.com
  www.tintri.com
Tintri sociaal  


Tintri tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo Channext
Logo Botz4U
Logo ReaQta
Logo XIXO
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Sytac IT Consulting
Logo CompTIA
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Conclusion
Logo Avit Group
Logo Extreme Networks
Logo Cisco
Logo Ctac N.V.
Logo LogRhythm
Logo Zyxel
Logo Qualys
Logo Descartes
Logo Pegasystems
Logo Stocard
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88023 persberichten
- 5638 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7688 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl