www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2486 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1503 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Intel presenteert tijdens CES 2016 nieuwe belevingen die mogelijk worden dankzij technologie

  • Lady Gaga gaat samenwerken met Intel
  • Intel maakt diverse samenwerkingsovereenkomsten bekend op het gebied van sportbeleving en digitale sport- en fitnessproducten
  • Drones en robots krijgen 'menselijke' zintuigen
Kontich, België, 6 januari 2016 - Intel heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas tal van nieuwe belevingen laten zien, die mogelijk worden gemaakt door technologie. Het bedrijf kondigde daarbij een aantal nieuwe producten, innovatieve technologieën en samenwerkingsverbanden aan. Deze lopen uiteen van de digitalisering van sport en verbeteringen op het gebied van gezondheidsmonitoring, tot robots, het stimuleren van creativiteit via muziek en andere innovaties.

Intel and Red Bull Media House Partner to Transform Sports Experiences
Video: Intel en Red Bull Media House gaan sportfans nieuwe belevingen bieden.

Om mensen op nieuwe manieren te laten sporten - maar ook om sportwedstrijden anders te bekijken - kondigde Intel CEO Brian Krzanich samenwerkingsovereenkomsten aan met verschillende bekende merken. Zij gaan technologie en data-analyses inzetten voor het verbeteren van de gezondheid van mensen in het algemeen, maar ook om sportprestaties naar een hoger niveau te brengen. Intel gaat samen met ESPN en Red Bull Media House oplossingen ontwikkelen op basis van Intel-technologie, die atleten ondersteunen en die toeschouwers totaal nieuwe manieren bieden om sportevenementen te beleven. Samen met New Balance en Oakley wordt gewerkt aan het verbeteren van diverse sportproducten.

Krzanich benadrukte dat Intel gefocust blijft op de belangrijke sociaal-maatschappelijke veranderingen waar de technologie-industrie voor staat. Hij noemde onder andere een belangrijk nieuw initiatief metVox Media,Re/Codeen Lady Gaga'sBorn This Way Foundation, dat online pesten en discriminatie moet tegengaan en diversiteit moet stimuleren. Hij bevestigde tevens dat Intel in 2016 conflictvrije grondstoffen gaat gebruiken voor meer dan alleen de productie van microprocessors.*

“Toen Intel begon met het adresseren van de kwesties rond conflictmineralen en het gebrek aan diversiteit, hoorden we vaak dat we ons onrealistische doelen hadden gesteld”, zegt Krzanich. “We hebben echter laten zien dat we kunnen bijdragen aan de adoptie van nieuwe manieren van zakendoen, met aandacht voor het menselijk aspect.”


Tijdens zijn CES-keynote liet Intel CEO Brian Krzanich zien hoe BMX-fietsen voorzien van Intel Curie-technologiein real-time gegevens monitoren en doorgeven over de prestaties, zoals snelheid, hoogte, versnelling en rotatie. Op basis van deze informatie kunnen sporters hun prestaties verbeteren, terwijl voor toeschouwers totaal nieuwe belevingen mogelijk worden.

Krzanich kondigde ook een meerjarige samenwerkingsovereenkomst aan met The Recording Academy, als onderdeel van het ‘Next Generation of GRAMMY Moments’-programma. Via dit initiatief zal technologie ingezet worden om een beeld te geven van de rol en evolutie van technologie in muziek. De eerste artiest die samen met Intel een geheel nieuwe muziekbeleving gaat creëren, is zangeres Lady Gaga.

Deze samenwerkingsinitiatieven onderstrepen drie trends die volgens Krzanich onze toekomst gaan vormgeven – de ‘smart and connected world’, menselijke zintuigen voor technologie en het feit dat computers ‘ultra-persoonlijk’ worden.

“Technologie zorgt voor een ongekende transformatie en wordt steeds toegankelijker”, zegt Krzanich. “Mensen kiezen steeds vaker voor belevingen in plaats van voor producten. Intel-technologie helpt nieuwe belevingen mogelijk te maken en maakt zo onze wereld een stukje beter.”

ESPN and Intel team up for X Games #CES2016 | Intel
Video: Intel gaat samenwerken met ESPN voor de X Games 2016.

Meer details over de aankondigingen die Brian Krzanich deed in zijn keynote tijdens CES 2016:

Digitalisering van sport
  • Intel gaat samenwerken met de Amerikaanse sportzender ESPN om de nieuwste technologie in te zetten bij sportevenementen. Daartoe zullen tijdens de X Games Aspen 2016 data worden gegenereerd om kijkers meer informatie te bieden. De zeer kleine en energiezuinige Intel Curie-module zal gebruikt worden bij de wedstrijdonderdelen Snowboard Slopestyle en Snowboard Big Air voor heren, waarbij in real-time informatie wordt verzameld over de prestaties van de deelnemers. Bijvoorbeeld het aantal spins in de lucht, de hoogte en afstand van sprongen, snelheid en de kracht bij de landing. Deze informatie biedt sporters meer inzicht in hun prestaties en voorziet presentatoren van extra informatie voor hun analyses tijdens de uitzendingen. Dit alles zal de beleving van fans verbeteren, zowel thuis als op de tribune.
  • Intel en Red Bull Media House hebben een wereldwijd partnership gesloten voor verschillende sporten. Red Bull Media House CTO Andreas Gall toonde samen met Brian Krzanich op het CES-podium hoe sporters en toeschouwers direct informatie over sportprestaties kunnen krijgen, dankzij Intel Curie-technologie. Later dit jaar en daarna zullen er meer aankondigingen van beide bedrijven volgen.
  • Intel werkt samen met Replay Technologies om sportfans totaal nieuwe kijkbelevingen te bieden, zowel op de tribune als thuis. Dankzij de voor Intel-technologie geoptimaliseerde freeD-technologie van Replay kunnen toeschouwers belangrijke momenten van een wedstrijd terugkijken vanuit iedere gewenste kijkhoek. Hiervan kunnen ze dan zelf een videoclip maken om met anderen te delen. FreeD maakt gebruik van de 6e generatie Intel Core processors en Intel-technologie die geoptimaliseerd is voor deze ongekende entertainmentbeleving.

Gezondheid en fitness
  • Intel en New Balance hebben een strategische samenwerking aangekondigd voor de ontwikkeling van wearable technologieën die sporters helpen om hun prestaties te verbeteren. Dit wordt onderdeel van de nieuwe Digital Sport-divisie van New Balance. Krzanich en Rob DeMartini, CEO van New Balance, droegen tijdens de keynote hardloopschoenen met 3D-geprinte zolen vervaardigd met behulp van Intel RealSense-technologie. Beide bedrijven maakten ook plannen bekend voor een smart sporthorloge dat tijdens de feestdagen van 2016 verkrijgbaar moet zijn.
  • Sportbrillenmerk Oakley en Intel boden een eerste indruk van ‘Radar Pace’: een intelligente sportbril met een real-time coachingsysteem, die bestuurd wordt met de stem. Oakley is het eerste merk van de Luxottica Group dat samen met Intel luxe sportbrillen voorziet van intelligentie technologie. De nieuwe sportbrillen bieden hardlopers, wielrenners en fitnessfans real-time feedback en analyses, waarmee ze hun vooruitgang kunnen volgen en prestaties kunnen verbeteren.

Creativiteit
  • Zesvoudige GRAMMY-winnares Lady Gaga heeft een samenwerking met Intel bekendgemaakt, in het kader van een meerjarig partnerschap tussen Intel en The Recording Academy. Deze aankondigingen zijn onderdeel van het officiële ‘Next Generation of GRAMMY Moments’-programma, dat tijdens de GRAMMY-week in februari van dit jaar gelanceerd wordt. Lady Gaga: “Intel gaat samen met Haus of Gaga werken aan een project dat op creatieve wijze de mogelijkheden van technologie zal laten zien.” Hoewel zij geen nieuw materiaal zal vertolken in het kader van deze samenwerking, belooft Lady Gaga een onvergetelijke ervaring.
  • Intel werkt verder aan de integratie van menselijke zintuigen in technologie. Krzanich demonstreerde de Yuneec Typhoon UAV (Unmanned Arial Vehicle), die is voorzien van Intel RealSense-technologie. Daarmee is deze drone – die in de eerste helft van 2016 op de markt komt – in staat om geheel zelfstandig objecten te ontwijken. Ook toonde Krzanich een Segway personal transporter van Ninebot, die veranderd kan worden in een robot. Dit open platform is gebaseerd op de Intel Atom-processor en maakt gebruik van de nieuwe Intel RealSense ZR300 Camera om door complexe omgevingen te navigeren en op intelligente wijze te communiceren met gebruikers en met sensors in en rond het huis. Segway wil deze robot op de markt te brengen en verwacht in de tweede helft van dit jaar met een developer kit te komen.

Uitgebreide informatie over de aankondigingen van Intel tijdens CES 2016 (incl. achtergrondinfo, hi-res foto’s en video’s) is te vinden op http://newsroom.intel.com/docs/DOC-6976.

Over Intel
Intel maakt de verbazingwekkende belevingen van de toekomst mogelijk. De innovaties van Intel vergroten de mogelijkheden en de kracht van computertechnologie in persoonlijke apparaten, enterprise servers en de cloud. Ze zorgen ervoor dat het Internet of Things ‘smart & connected’ is en helpen om ons digitale leven te beschermen. De inspanningen van de ruim 100.000 medewerkers transformeren bedrijven, zijn de bron van nieuwe uitvindingen en dragen bij aan betere menselijke belevingen.

Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.nl, www.intel.nl/itcenter, newsroom.intel.com en blogs.intel.com. Op Intels Nederlandstalige techblog iq.intel.nl zijn inspirerende verhalen te vinden over allerlei technologische innovaties. Intel is ook te volgen via Twitter: @intel of @IntelNederland en via Facebook: facebook.com/intelnederland.

*"Conflict free" and "conflict-free" means "DRC conflict free", which is defined by the U.S. Securities and Exchange Commission rules to mean products that do not contain conflict minerals (tin, tantalum, tungsten and/or gold) that directly or indirectly finance or benefit armed groups in the Democratic Republic of the Congo (DRC) or adjoining countries. Our “conflict-free” statements in this press release may not apply to products of Altera Corporation, which we recently acquired on December 28, 2015. We also use the term "conflict-free" in a broader sense to refer to suppliers, supply chains, smelters and refiners whose sources of conflict minerals do not finance conflict in the DRC or adjoining countries. Additional information about Intel's conflict-free efforts is available atconflictfree.intel.com.

Voor meer informatie:
Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11,
e-mail:kristof.sehmke@intel.com, of
MCS PR, Intel Persdesk, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail:intel@mcspr.nl.

Intel en het Intel-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen en merken kunnen geclaimd worden als het eigendom van anderen.
Laatste van Intel Benelux  
Intel maakt overstap naar de cloud makkelijker voor bedrijven

Intel zorgt voor sneller pad naar 5G

Intel en Lady Gaga creëren een spectaculaire muziekbeleving tijdens de 58e GRAMMY Awards
Hosting Provider Tilaa lanceert tilaa.com voor meer transparantie in VPS Hosting

VMware bekroont Fundaments tot Most Innovative Cloud Partner of the Year

Nieuwe oplossing voor MKB om online sales te vergoten

Workday Learning debuteert als Strategic Challenger in de Fosway 9-Grid™ for Learning Systems 2020

NetApp Reports Third Quarter of Fiscal Year 2020 Results

Securelink en Axians winnen internationale Infoblox Next Level Awards

NorthC is de nieuwe naam van The Datacenter Group en NLDC

Derya Özüölmez start bij Ymor als IT Performance Specialist

Zyxel brengt 10G LAN naar kantoren aan huis en kleine bedrijven

Dataiku uitgeroepen tot leider in Gartner Magic Quadrant voor Data Science en Machine Learning platformen

Fortinet breidt integratie met Amdocs uit zodat dienstverleners geavanceerde Secure SD-WAN-diensten kunnen aanbieden

TIE Kinetix verkoopt bedrijfsonderdeel voor € 6 miljoen in contanten
GroenLeven selecteert Fast Lean Smart("FLS") voor het automatisch plannen van de routes en afspraken van hun adviseurs

LinQhost sluit partnership met Datadog

Lady Gaga zegt 'ja' tegen zichzelf… Met Klarna als ringdrager

Nederland in top 10 economisch meest getroffen landen door coronavirus

Intermax wint VMware Most Promising Cloud Partner of the Year Award

Acer Wins Five iF Design Awards in 2020 for Innovation

NFON AG introduceert tweefactorauthenticatie voor hardware

NATO’s Allied Command Transformation selecteert Dataiku-platform voor AI-projecten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1503 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
Intel Benelux contact  

Logo Intel Benelux

  +32 (0)3 450 0913
  Kristof.Sehmke@intel.com
  www.intel.com
Intel Benelux sociaal  


Intel Benelux tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo BTG
Logo Fullstaq B.V.
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo Workday
Logo NetApp
Logo Infoblox
Logo NorthC Datacenters
Logo Ymor
Logo ZyXEL
Logo Klarna
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo Intermax
Logo Auth0
Logo PA Consulting
Logo Thales
Logo OutSystems
Logo Infor
Logo Yellow Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87727 persberichten
- 5610 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7447 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl