www.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 116 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Ascom verwerft het Italiaanse medische softwarebedrijf UMS

Ascom heeft het Italiaanse softwarebedrijf United Medical Software (UMS) overgenomen. UMS levert integratie-oplossingen voor medische apparatuur en softwaresystemen voor digitale medische dossiers bij kritieke patiëntenzorg. Met de acquisitie van UMS krijgt Ascom toegang tot nieuwe software en competenties voor wereldwijd geïntegreerde workflow-oplossingen bij ICT in de gezondheidszorg. Bovendien kan Ascom hierdoor zijn marktpositie in Italië aanzienlijk verbeteren.

UMS s.r.l. is een private softwareonderneming, gevestigd in de regio Florence. De onderneming levert modulaire softwaresystemen waardoor de digitale medische dossiers bij kritieke patiëntenzorg beschikbaar zijn aan het bed. De oplossingen van UMS helpen artsen bij de behandeling van patiënten die in kritieke toestand verkeren en vullen daarmee de hiaten in de digitale medische dossiertechnologie. UMS biedt integratiemogelijkheden voor meer dan 200 medische apparaten en 1.000 verschillende EMR-formulieren. Tot de klantenkring van UMS behoren grote academische ziekenhuizen, gespecialiseerde privéklinieken en zorginstanties. UMS heeft installaties in heel Europa en producten die wereldwijd kunnen worden ingezet. Het bedrijf produceert software voor medische hulpmiddelen met een CE-markering en is leverancier en partner van grote ondernemingen uit de sector van de medische hulpmiddelen.

UMS heeft een groot aantal systemen geïnstalleerd in Europa en is vooral sterk vertegenwoordigd in de Italiaanse markt. Naar verwachting zal UMS in 2015 een omzet tussen de 3 en 4 miljoen euro behalen. Dit is vergelijkbaar met de omzet van Ascom Wireless Solutions divisie.

Ascom gaat de verworven softwareoplossingen wereldwijd aanbieden. Dankzij deze acquisitie worden de mogelijkheden om medische apparaten en missiekritische data te integreren met bestaande Ascom-workflowoplossingen en de Ascom Myco vergroot. Daarnaast krijgt Ascom toegang tot nieuwe oplossingen voor intensive care- en chirurgisch workflowmanagement op zorgintensieve afdelingen. Door deze overname breidt Ascom het marktaandeel uit in geografische gebieden waar zij voorheen ondervertegenwoordigd was. Het marktaandeel in Italië en Zuid-Europa kan hiermee worden uitgebreid.

Ascom heeft een overeenkomst getekend waarmee alle aandelen van de vennootschap UMS s.r.l. worden verworven. Naar verwachting zal de overdracht medio januari 2016 plaatsvinden.

Gabriele Unterberger, oprichter en succesvol leider van UMS, blijft aan als managing director van de onderneming, die wordt omgedoopt tot 'Ascom UMS s.r.l.'.

‘Wij zijn erg blij met de acquisitie van een bedrijf dat zo goed past binnen de strategie van Ascom. Dit is een belangrijke technologische aanwinst voor Ascom in het kader van onze ICT-propositie binnen de gezondheidszorg. Met de verworven softwareoplossingen kunnen we onze klanten nog meer mogelijkheden bieden om hun klinische workflows te verbeteren. Bovendien krijgen we nu rechtstreeks toegang tot de Italiaanse markt. Deze acquisitie betekent een nieuwe impuls voor Wireless Solutions waarmee we in de wereldwijde communicatiemarkt voor de gezondheidszorg een leidende positie hebben,' benadrukt Ödman, General Manager Ascom Wireless Solutions.

OVER ASCOM
Ascom is een internationale solution provider met grote technologische knowhow op het gebied van workflows en telecommunicatie in de gezondheidszorg. De onderneming is actief op het gebied van Wireless Solutions(een internationale marktleider met hoogwaardige, klantspecifieke communicatieoplossingen op locatie, en optimalisatie van workflows) en Network Testing (een wereldwijde marktleider als het gaat om het testen, bewaken, nabewerken en het optimaliseren van prestaties van mobiele netwerken). De Ascom Group, waarvan het hoofdkantoor in Zwitserland is gevestigd, heeft dochterondernemingen in 19 landen en telt wereldwijd zo'n 1700 medewerkers. Ascoms aandelen op naam (ASCN) zijn genoteerd aan de SIX Swiss Exchange in Zürich.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ascom@teamlewis.com
www.teamlewis.com
Laatste van Ascom (Nederland) B.V.  
Ascom lanceert communicatieplatform AEP

Ascom versnelt responstijden in de zorg

Ascom verwerft het Italiaanse medische softwarebedrijf UMS
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 116 dagen
Ascom (Nederla.. contact  

Logo Ascom (Nederland) B.V.

  (030) 240 91 00
  info@ascom.nl
  www.ascom.nl
Ascom (Nederla.. sociaal  


Ascom (Nederla.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl