www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers
2517 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 148 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Info Support brengt ‘Stretched Datacenter’ model onder bij ITB2 Datacenters

Apeldoorn, 17 december 2015 - Info Support, een specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van software op maat, met meer dan 400 medewerkers in dienst en het hoofdkantoor in Veenendaal, heeft het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn uitgekozen om haar ‘Stretched Datacenter’ model onder te brengen. De datacenter infrastructuur van ITB2 wordt, tezamen met de reeds in gebruik zijnde infrastructuur bij BIT in Ede, ingezet om één virtueel en redundant datacenter met hoge uptime te creëren.

Info Support had tot voor kort verscheidene datacenters in de Randstad in gebruik, op vier verschillende locaties. Het management van Info Support wilde de IT infrastructuur voor haar klanten echter graag uit de Randstad weghalen, om het in de eigen regio te consolideren.

Connectiviteit, security, systeemredundantie, (high-density) stroomvoorziening, schaalbaarheid en energie-efficiëntie waren prominente eisen die door Info Support aan de nieuw te kiezen aanbieder van Colocatie -/Housing diensten werden gesteld. Een andere belangrijke eis was dat het nieuwe datacenter te bereizen moest zijn vanuit Veenendaal en boven NAP moest liggen. Daarnaast moest de nieuwe datacenter partner een Nederlands bedrijf zijn, om er zeker van te zijn dat data van specifieke klanten op Nederlands grondgebied blijft.

Na tien regionale partijen in overweging te hebben genomen, koos Info Support uiteindelijk voor het datacenter van ITB2 in Apeldoorn. Het energie-efficiënte datacenter van deze Nederlandse colocatie aanbieder is uitgerust met adiabatische, niet-mechanische koelingsystemen en maakt gebruik van windenergie. Het datacenter heeft een gecalculeerde Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,07. In 2013 ontving het datacenter een belangrijke Europese award voor het innovatieve en energiezuinige ontwerp (DatacenterDynamics EMEA Awards).

Dark fiber, virtuele servers

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn vormt straks tezamen met het datacenter van BIT in Ede de basis voor het Stretched Datacenter model van Info Support. Het betekent dat alle IT infrastructuur voor Info Support’s klanten, met een veelheid aan virtuele servers, wordt ondergebracht in één virtueel datacenter verspreid over de twee locaties. Een dark fiber ring met redundant uitgevoerde glasvezelverbindingen tussen de datacenters in Apeldoorn en Ede, biedt Info Support de gewenste connectiviteit met uptime garanties.

Inmiddels zijn de fibers voor het redundante netwerk van Info Support in de twee meet-me-rooms van ITB2’s datacenter in Apeldoorn binnengebracht. Zowel aan de oost- als westzijde van het datacenter is Info Support’s netwerk nu ontsloten.

“InfoSupport is een kennisintensieve IT-dienstverlener, met een eigen innovatief virtueel ontwikkelplatform ten behoeve van application lifecycle management (ALM),” zegt Willem Jan Vastenholt, Manager Datacenters bij Info Support. “Wij zijn een club technische mensen, ongeveer 80 procent van de medewerkers houdt zich bezig met applicatieontwikkeling, -beheer, -onderhoud en -management. Automatisch ga je dan op zoek naar een datacenter partner die bij je past, een partij die eveneens sterk technisch onderlegd is. ITB2 is zo’n bedrijf. Zelfs het management van ITB2 heeft veel technische kennis in huis. Daarnaast zijn de lijnen bij ITB2 kort, iets wat de onderlinge communicatie vergemakkelijkt.”

“Wij zien het inmiddels bij meer bedrijven in onze omgeving, dat ze hun datacenter infrastructuur uit de Randstad weghalen,” zegt Vastenholt. “Naar een plek boven NAP, waar de stroomvoorziening bovendien goed en betrouwbaar is en waar het minder druk is. Een locatie waar dus minder gevaren en minder verstoringen zijn en onze missie-kritische IT-infrastructuur veilig gehuisvest is.”

Stretched datacenter concept

De afstand tussen het Apeldoornse datacenter van ITB2 en datacenter BIT in Ede is minder dan 60 kilometer, wat het voor Info Support zeer geschikt maakt voor het uitrollen van haar Stretched Datacenter concept. “Omdat we de verbindingen zelf belichten, is er nauwelijks sprake van latency tussen de datacenters,” zegt Vastenholt. “Hierdoor lijkt het alsof de twee datacenters vlak naast elkaar staan, terwijl er genoeg afstand is voor een maximale redundantie van de datacenter omgeving.”

De uitrol van het Stretched Datacenter model betekent dat de beschikbaarheid en de performance van de virtuele en cloud dienstverlening van Info Support straks aanzienlijk wordt verhoogd. Vastenholt: “Alle lagen van onze dienstverlening zijn in het Stretched Datacenter concept met elkaar verbonden - de virtuele machines, de internet connectiviteit, de security-laag, tot en met de Productie LAN en Management LAN. Een back-up kan dan instant plaatsvinden. Voor klanten betekent het concreet dat wij de hoogste SLA voor hen kunnen waarborgen, met uptime-garanties van wel 99,9 procent.”

---------------------------------
Over Info Support

Info Support is een specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van software op maat en het leveren van BI- en integratieoplossingen. Ook heeft de IT-dienstverlener een aanbod van ruim 300 trainingen, veelal gericht op softwareontwikkelaars. 

Info Support heeft een hoofdkantoor in Veenendaal. Verspreid over vestigingen in Nederland en België heeft het bedrijf meer dan 400 medewerkers in dienst. Info Support levert innovatieve, branchegerichte oplossingen, waarbij zij de nodige branche- en IT-kennis inzet. Als het gaat om de achterliggende technologie kiest Info Support voor Microsoft (.NET, C#, SQL Server, Azure), Oracle (Fusion Middelware, Weblogic, Suite) en Java.

---------------------------------
Over ITB2 Datacenters

ITB2 Datacenters (www.itb-kwadraat.nl) is een aanbieder van colocatie diensten in Nederland. Het bedrijf richt zich met duurzaam ontwikkelde datacenters op Financials, Corporate organisaties, zorginstellingen, MKB  en managed service providers (MSP’s). ITB2 Datacenters heeft op dit moment een Tier 2 datacenter in Deventer (sinds 2007) en een hypermodern Tier 3 geaccrediteerd datacenter in Apeldoorn (sinds 2013).

De organisatie achter ITB2 Datacenters is in 1997 opgericht. Het bedrijf biedt colocatie die voldoet aan de verschillende normeringen op het gebied van veiligheid, milieu en compliance, waaronder ISO/IEC 27001, ISO 14001, ISO 9001, NEN 7510, en PCI DDS 3.0. Het energie-efficiënte ontwerp van ITB2’s datacenter in Apeldoorn kreeg in 2013 internationale erkenning via de International Datacentres Awards (BroadGroup) en de DatacenterDynamics EMEA Awards 2013. De energie-efficiënte infrastructuur maakt tevens gebruik van windenergie (WaarborgWind), om klanten een zo milieuvriendelijk mogelijke datacenter oplossing te bieden.

Oorspronkelijk was ITB2 Datacenters onder de naam ITB Kwadraat een dienstverlenende specialist op het gebied van Informatiebeveiliging en ICT beheer. Inmiddels ligt de focus van ITB2 Datacenters in de basis op colocatie diensten en toegevoegde diensten binnen het datacenter.

---------------------------------
Mediacontact:

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 (0)630491407
Laatste van ITB2 Datacenters  
ITB2’s ‘groene’ Apeldoornse datacenter genomineerd door BNR’s radioprogramma The Green Quest

ITB2 Datacenters, Solid Partners en TReNT ontwikkelen zakelijke glasvezel op bedrijventerrein in Deventer

ITB2 Datacenters zet Crypto Currency Lab op in datacenter Apeldoorn
Personio organiseert H.U.G. Digital 2021: het virtuele HR-event

Onafhankelijk onderzoeksbureau: Thinkwise biedt unieke strategie voor moderniseren van core business-applicaties met low-code

Nederlander kan rekeningen makkelijker betalen door gebrek aan betaalde uitjes

Onderzoek Pega toont aan: belangrijke rol voor Decisioning Tools bij verbetering klantervaringen in een post-COVID wereld

Twee derde van thuiswerkend Nederland wordt liever gestuurd op output dan uren

Port of Den Helder: van fossiele thuishaven naar levensader voor de energietransitie

Mendix benoemd tot ‘leader’ in uitgebreid low-code-onderzoek uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau

KnowBe4 introduceert nieuwe door artificial intelligence gedreven phishing-feature

DataRobot neemt Zepl over en breidt enterprise AI-platform uit met functies voor ervaren data scientists

Davina Michelle maakt internationale show op Hymn bekend

Maandalert Woningmarkt | mei 2021, De prijzen op de woningmarkt stijgen erg hard, aantal transacties neemt erg fors toe

Een op drie werkenden onvoorzichtig met privacygevoelige informatie

Kredietverzekeraar Coface voorzichtig optimistisch over herstel Nederlandse economie

Lexmark introduceert Cloud Bridge

Tanium benoemt Marc Levine als Chief Financial Officer

Fortinet biedt nieuwe oplossingen voor bescherming 5G-omgevingen en integratie met SASE
Qexpertise lanceert volledig nieuwe website

Zoom gaat meerjarig partnerschap met de European Tour aan

€150,00 claimen van HP?

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 148 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
ITB2 Datacente.. contact  

Logo ITB2 Datacenters

  Niels Hensen
  088 4822 055
  verkoop@itb2.nl
  www.itb-kwadraat.nl
ITB2 Datacente.. sociaal  


ITB2 Datacente.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers