www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (1629 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Mendix introduceert proactieve Application Quality Monitor service

Primeur voor sector; cloud-gebaseerde service helpt klanten ‘technical debt’ te elimineren, onderhoud te verbeteren en lifecycle-kosten te reduceren

Amsterdam, 15 december 2015  – Mendix, leider in digitale innovatie en Platform-as-a-Service (PaaS), en SIG, een onafhankelijk adviesbureau voor softwarekwaliteit en -verbetering, kondigen een partnership aan en introduceren de ‘Mendix Application Quality Monitor’. De Mendix Application Quality Monitor stelt klanten in staat de kwaliteit van de software proactief en dagelijks te monitoren. Dit helpt klanten zogenaamde technical debt* te elimineren, verbetert het onderhoud en reduceert de lifecycle-kosten.

De Application Quality Monitor is een dienst van Mendix, gebaseerd op software van SIG. Deze voert een statische analyse van Mendix-applicatiemodellen uit, conform de ISO 25010 standaard voor onderhoudbaarheid. De analyse heeft betrekking op de belangrijkste aspecten van de applicatie. Zoals de mate waarin de applicatie te analyseren valt, de aanpasbaarheid en de modulariteit. Het beoordeelt de applicatie op parameters als volume, duplicatie, unit-complexiteit en onderlinge afhankelijkheden. Een dashboard geeft inzicht in de kwaliteit op een schaal van 1 tot 5 en signaleert eventuele knelpunten waar verder onderzoek noodzakelijk is. De ratings zijn gebaseerd op benchmarks van duizenden projecten.

Kwaliteit software en applicaties beheren
“Onderzoek laat zien dat er een duidelijk verband is tussen enerzijds de kosten en de inspanning die nodig zijn om applicatieproblemen op te lossen en verbeteringen door te voeren en anderzijds de rating van de onderhoudbaarheid van de applicatie. De tijd die het kost om een probleem op te lossen en verbeteringen door te voeren, stijgt exponentieel voor applicaties met een lage rating”, zegt Joost Visser, hoofd Research bij SIG en professor Large Scale Software Systems aan de Radboud Universiteit. “We zijn zeer verheugd over het partnership met Mendix. Gezamenlijk introduceren we een voor de sector compleet nieuwe cloud service die de kwaliteit bewaakt van software-applicaties, die gebouwd zijn met een model-gedreven ontwikkelplatform.”

Mendix Model API
“Bedrijven kiezen op strategisch niveau voor Mendix zodat ze in hoog tempo een portfolio met digitale initiatieven kunnen ontwikkelen. Daarbij is van belang dat onderhoud en duurzaamheid onderdeel zijn van het flexibele ontwikkelproces,” zegt Roald Kruit, medeoprichter van Mendix en verantwoordelijk voor de Mendix Digital Transformation Practice. “De Mendix Model API biedt een open, metadata-gebaseerde aanpak die specialisten met tools ondersteunt waarbij direct de kwaliteit van de Mendix software-modellen kan worden geanalyseerd. In plaats van het achteraf uitvoeren van de kwaliteitsanalyse, geeft de Mendix Application Quality Monitor service direct inzicht in de onderhoudbaarheid van de applicaties, terwijl ze worden ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat er geen ‘technical debt’ ofwel toekomstige onderhoudslast ontstaat.”

Bimodal IT-aanpak
Mendix is hét platform voor toonaangevende bedrijven om Bimodal IT te implementeren. Bimodal IT is een aanpak die organisaties in staat stelt om de robuustheid van conventionele IT, te combineren met Mode 2-toepassingen, die zorgen voor de vereiste snelheid en wendbaarheid om digitale innovatie te kunnen doorvoeren. Eén van de meest gemaakte fouten die bij de implementatie van Bimodal IT wordt gemaakt, is dat CIO’s verzuimen tijd vrij te maken voor herstelwerkzaamheden. Dat gebrek aan focus kan leiden tot een grote toename van de onderhoudslast.

Onderzoeksbureau Gartner zegt daarover¹: “Iedereen kan versnellen, de uitdaging is om dat duurzaam te doen. Technical debt refereert aan het wegwerken van losse eindjes en de benodigde herstructurering na een ontwikkeltraject. Deze last kan verschillende vormen aannemen, van ontwerpaanpassingen en documentatie-achterstand, tot ongebruikte en gedupliceerde code. Het aanpakken van technical debt zorgt ervoor dat de software goed ontworpen, goed geschreven en goed te onderhouden is.”

Beschikbaarheid en resources
De ‘Mendix Application Quality Monitor’ is per 22 december beschikbaar. Lees hier meer over de monitor.

------

* Technical debt treedt op als er, al dan niet bewust, voor een oplossing wordt gekozen die op de korte termijn voordelig lijkt, maar tegelijkertijd op de langere termijn extra kosten met zich meebrengt. De term 'technical debt' helpt om over de gevolgen van technische problemen te praten zonder te verzanden in de technische details.

1 Gartner, Inc., “Kick-Start Bimodal IT by Launching Mode 2,” 2 april 2015, Mary Mesaglio, Suzanne Adnams en Simon Mingay. 

Over Mendix
Mendix stelt organisaties in staat hun digitale transformatie een vliegende start te geven door een moderne, software-gedreven ervaring te bieden aan klanten, partners en medewerkers. Ons open platform brengt IT en business samen bij het bouwen, integreren, in gebruik nemen en beheren van innovatieve applicaties. Dit met de snelheid die essentieel is in de huidige competitieve markt. Klanten behalen al binnen enkele dagen, in plaats van maanden, een grote ROI door verbeterde samenwerking binnen teams, modelgedreven ontwikkeling, een cloud-gebaseerd applicatie Platform as a Service (aPaaS), flexibiliteit en besparing. Meer informatie op mendix.com en via @Mendix op Twitter.

Over Software Improvement Group
SIG is een onafhankelijk advies bureau voor softwarekwaliteit en -verbetering. De organisatie werd in 2000 opgericht als een spin-off van de Universiteit van Amsterdam. Met onderzoeksprogramma’s en samenwerking met academici, verlegt SIG de grenzen van het softwarekwaliteitsveld. SIG werkt aan de sector benchmark voor softwarekwaliteit, door 500 softwaresystemen per jaar te inspecteren op technische kwaliteit aan de hand van de ISO/IEC 25010 standaard in hun ISO 17025-geaccrediteerde softwarelaboratorium. Speerpunten van softwarekwaliteit zijn onderhoud en security. Met analyse van design en broncode in context, verstrekt SIG inzicht in risico’s van software, hoe daar mee om te gaan en kwaliteits-issues in toekomstige ontwikkeling te voorkomen. Voor meer informatie over SIG.

Meer informatie
Mendix
Henriette Oeschger
Telefoon: +31 (0)6 20609377
E-mail: henriette.Oeschger(at)mendix.com

Whizpr
Laura Witlox / Mandy Willemsen
Telefoon: 0317-410483
E-mail: mendix(at)whizpr.nl
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1629 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl