Sophos neemt Nederlands securitybedrijf SurfRight over

Overname versterkt leiderspositie in next-generation endpoint protection

Oosterhout, 14 december 2015 – Netwerk- en endpoint security specialist Sophos (LSE: SOPH), kondigt vandaag de overname aan van SurfRight, leverancier van geavanceerde beveiligingsoplossingen en next-generation ‘endpoint threat detection and response-systems’ (ETDR) zonder virushandtekeningen. SurfRight is onder meer bekend van de HitmanPro productreeks.

Het in Hengelo (Ov) gevestigde SurfRight heeft een reeks technologieën ontwikkeld waarmee malware en advanced persistent threats (APT’s) worden opgespoord, zodat zero-day en andere geavanceerdere aanvallen voorkomen, gedetecteerd en verholpen kunnen worden. De real-time anti-exploit technologie van SurfRight richt zich op beveiliging van het werkgeheugen en blokkeert kwaadaardige code voor het in actie kan komen. De algemene bescherming tegen exploits in deze vroege fase van de aanvalsketen en de actieve bestrijding van kwaadaardige code in de processor en het werkgeheugen, is een belangrijke verbetering van endpoint beveiligingsmechanismen. Het portfolio van SurfRight bevat daarnaast anti-spionagetechnologie en vergaande bescherming tegen ransomware zoals CryptoLocker.

Sophos wordt beschouwd als een leider in endpoint security met een groeiend portfolio aan next-generation technologie, waaronder op gedrag gebaseerde analytics en Malicious Traffic Detection, dat uitgaande verbindingen controleert op bekende kwaadaardige URL’s. SophosLabs beheert onder meer een gecrowdsourcet big data warehouse dat gebruikt wordt voor Download Reputation, een oplossing die controleert of een gedownload bestand goed- of kwaadaardig is en de gebruiker vraagt passende actie te ondernemen.

“SurfRight is een groeiend, winstgevend bedrijf met een trouwe klantengroep en bewezen security-capaciteiten. Het team heeft krachtige, innovatieve next-generation endpoint technologie in huis die geavanceerde bescherming biedt en eenvoudig in gebruik is”, zegt Kris Hagerman, CEO van Sophos. “SurfRight heeft dezelfde productvisie als wij hebben bij Sophos: dat zelfs de meest geavanceerde IT-beveiligingsproducten eenvoudig te implementeren en te beheren moeten zijn voor iedere organisatie, groot en klein. We zijn blij dat we SurfRight bij Sophos mogen verwelkomen en kijken ernaar uit deze leidende technologie bij onze wereldwijde klanten en partners te introduceren.”

“Sophos biedt SurfRight de kans onderdeel te worden van een snelgroeiende organisatie met gespecialiseerde ontwikkelaars en een wereldwijd afzetkanaal, waardoor onze technologie sneller terechtkomt bij grote en kleinere IT-organisaties”, zegt SurfRight CEO Mark Loman. “We hebben onze technologie van de grond af aan opgebouwd om iedere vector van een APT-aanval geautomatiseerd en gecoördineerd aan te pakken, zodat we de detectie- en reactietijd zo kort mogelijk kunnen houden. Onze unieke next-generation endpoint security software vult de oplossingen van Sophos uitstekend aan en biedt geavanceerde beveiligingsmogelijkheden om internationale organisaties beter te beschermen.”

De technologie van SurfRight vergroot de effectiviteit van Sophos’ gesynchroniseerde securitystrategie, waarin meerdere beveiligingscomponenten actief en continu met elkaar communiceren. Deze innovatieve aanpak leidt ertoe dat dreigingen sneller worden ontdekt en dat de tijd en middelen die nodig zijn om de dreiging onschadelijk te maken sterk worden teruggebracht.

“Het team van SurfRight heeft baanbrekende technologie ontwikkeld die zelfs gerichte en op maat gemaakte malware en exploits tegenhoudt. Voor traditionele antivirus en netwerkgebaseerde inbraakdetectiesystemen zijn dergelijke dreigingen onzichtbaar”, aldus Dan Schiappa, senior vice-president Enduser Security bij Sophos. “We hebben onlangs het eerste resultaat van onze gesynchroniseerde securitystrategie gepresenteerd in de vorm van onze next-generation XG Series Firewall. Deze uitbreiding van onze next-generation endpoint oplossingen benadrukt nog maar eens hoe onze ‘better together’ benadering de beste oplossingen oplevert voor onze klanten.”

Sophos gaat door met de ontwikkeling en ondersteuning van SurfRight’s bestaande productlijn, waaronder de populaire HitmanPro malware scanning en verwijderingstools die door meer dan twintig miljoen gebruikers wereldwijd worden gebruikt. SurfRight wordt overgenomen voor $ 31,8 miljoen in contanten. Het huidige kantoor van het bedrijf in Hengelo en de werknemers van SurfRight blijven behouden. CEO Mark Loman van SurfRight treedt toe tot de Sophos Enduser Security Group en rapporteert direct aan Dan Schiappa.

Over Sophos
Meer dan 100 miljoen gebruikers in 150 landen rekenen op Sophos voor de beste bescherming tegen complexe bedreigingen en dataverlies. Sophos levert security- en databeschermingsoplossingen die eenvoudig in te zetten, te beheren en te gebruiken zijn. Zo biedt Sophos prijswinnende oplossingen aan voor endpoint security, web security, e-mail security, network security, mobile security en encryptie. Deze worden ondersteund door Sophos Labs, een wereldwijd netwerk van threat intelligence centra. Het hoofdkwartier van Sophos bevindt zich in Oxford (UK) en in Boston (VS). Meer informatie over Sophos op: www.sophos.com

Voor meer persinformatie
Yellow Communications, Marjolein Jonker, telefoon 023 555 34 24, marjolein@yellow-communications.com of sophos@yellow-communications.com