www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comContentbureau
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 158 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Cegeka is met nieuw datacenter klaar voor Europese ‘trusted cloud’

Geleen, 10 december 2015 - De Europese ICT-groep Cegeka heeft vandaag zijn nieuwe datacenter in Geleen geopend. Datacenterspecialist ICTroom heeft het gebouw en de technische installaties opgeleverd en Cegeka legt de laatste hand aan de IT-infrastructuur. Vanaf januari 2016 zal de groep ‘trusted cloud’-diensten leveren vanuit de Euregio. Het datacenter, goed voor een investering van 10 miljoen euro, is een van de meest energie-efficiënte in Nederland. Cegeka neemt de beheerdiensten van ICTroom flexibel af, op basis van het daadwerkelijk gebruik van de faciliteiten.

“Klanten besteden in toenemende mate het beheer van hun IT-infrastructuur uit. Bij die keuze spelen controle en veiligheid een belangrijke rol. Daar speelt Cegeka op in met eigen, lokale en sterk beveiligde datacenters in België, en met dit nieuwe datacenter ook in Limburg. Van hieruit zullen we diensten in heel Europa aanbieden”, zegt André Knaepen, chief executive officer van Cegeka Group.           

Europese ambities, uitbreiding clouddiensten
Sinds de overname van BrainForce heeft Cegeka Groep een veel grotere afzetmarkt. Met name in Duitstalig Europa wil de groep verder groeien. De Euregio is dan een strategische locatie om die klanten te bedienen.

Om dezelfde reden breidt Cegeka zijn aanbod van clouddiensten uit. Recentelijk werd het bedrijf Microsoft Cloud Services Partner en er zullen nog public clouddiensten volgen. Het nieuwe datacenter en de public cloudpartnerships bewijzen de sterke focus van Cegeka op cloud computing in alle vormen: private, public en hybride.

“We geloven heel sterk in een trusted cloud waar de voordelen van private cloud gecombineerd worden met die van public cloud. De markt is er nu meer klaar voor dan pakweg twee jaar geleden en dat biedt onze klanten interessante perspectieven”, voegt Christoph Neut, chief commercial officer van Cegeka Group, toe.

Een van de meest energie-efficiënte datacenters in Nederland
De datacenterspecialist ICTroom heeft tot nu toe al zo’n tweehonderdvijftig datacenters in Europa gebouwd. Het bedrijf heeft zorggedragen voor het ontwerp en de realisatie van het nieuwe datacenter in Sittard-Geleen. Daarbij is gekozen voor een modulaire aanpak.

“Zo hebben we meer controle over kosten en kunnen we de datacentercapaciteit en technologieën laten fluctueren volgens de behoefte. Vandaag activeren we ongeveer een derde van de totale capaciteit”, zegt Frank Brand, Managing Director van ICTroom. “Dankzij die evolutieve aanpak en een efficiënt gebruik van technologie en energie slagen we er samen met Cegeka in om de CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden.”

Dankzij belangrijke investeringen in elektriciteitsvoorziening en indirecte luchtkoeling zal het nieuwe datacenter met een stroomefficiëntie van 1,14 PUE (power usage effectiveness) een van de meest energie-efficiënte zijn in Nederland. Met het Tier III-ontwerp beantwoordt het aan de beste beschikbaarheidscriteria.

Momenteel heeft de Belgische ICT-leverancier drie eigen datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal. Op termijn wil Cegeka alleen de twee modernste datacenters in Hasselt en Geleen overhouden.

Noot voor de redactie
Foto’s van het nieuwe datacenter, een time-lapse video van de bouw en foto’s van André Knaepen en Christoph Neut kunt u hier downloaden.

Over Cegeka 
Cegeka is een onafhankelijke ICT–dienstverlener die klanten in heel Europa helpt met hun digitale transformatie, agile ontwikkeling, trusted cloudoplossingen en 24/7 managed services. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Cegeka heeft 3.500 medewerkers. In 2014 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 280 miljoen euro, een groei van 17% ten opzichte van 2013. Voor 2015 verwacht Cegeka een omzet van ongeveer 375 miljoen euro.

Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.

Over ICTroom
ICTroom ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt zeer betrouwbare datacenters en computerruimtes. Met een passie voor datacenters, onderscheidt ICTroom zich door het samenbrengen van IT capaciteit met de onderliggende business case van een cliënt, nu en in de toekomst. ICTroom heeft haar hoofdkantoor in Nederland met kantoren in België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Haar klanten zijn nationale en internationale bedrijven, cloud service providers, overheden en IT-dienstverleners. Sinds 2001 heeft ICTroom 250 datacenters en computerruimtes gerealiseerd in de Benelux en in andere delen van Europa en Afrika, met een IT capaciteit variërend van 50 kW tot 10 MW. Schaalbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn integrale onderdelen van de infrastructurele oplossingen van ICTroom; die variëren van de turn-key levering van multi-megawatt modulaire datacenters tot het installeren van serverracks en gestructureerde bekabeling. ICTroom’s deskundigheid in het ontwerp van complexe infrastructuren, samen met het gebruik van de best-of-breed componenten van toonaangevende fabrikanten, zorgt voor topkwaliteit datacenter prestaties en betrouwbaarheid.

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl
Laatste van Cegeka  
Cegeka groeit in 2019 naar omzet van 561 miljoen euro

Cegeka strategisch IT-partner van AFM

Cegeka neemt dataspecialist Finavista over
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 158 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
Cegeka contact  

Logo Cegeka

  (0318) 41 00 00
  info@cegeka.nl
  www.cegeka.nl
Cegeka sociaal  


Cegeka tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl