www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 150 dagen geleden)
Bedrijf:

Consument betaalt graag voor betere klantenservice van favoriete merken

Voorkeuren van consumenten uitgelicht in onderzoek binnen groeiende branches media, telecom en technologie

Breukelen, 10 december 2015 – Consumenten hechten veel waarde aan kwalitatief hoogwaardige klantenservice. Meer dan de helft (54%) van alle consumenten is bereid meer te betalen voor een betere klantenservice als het gaat om hun favoriete merken. Zeven van de tien consumenten boven de 71 jaar en zelfs 40% van generatie Z (16-20 jaar) geeft aan meer te willen betalen als dit de service ten goede zou komen. Dit blijkt uit het nieuwe onderzoeksrapport The State of Customer Service 2015 van Xerox. Voor het onderzoek zijn binnen de media-, telecom- en technologiemarkten meer dan 6.000 consumenten van alle leeftijdsgroepen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ondervraagd.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat klanten niet onder de indruk zijn van gepersonaliseerde dienstverlening en hier vanwege hun privacy voorzichtig mee omgaan. Bijna een derde (31%) geeft dan ook aan geen behoefte te hebben aan enige vorm van personalisatie. De helft van de respondenten van boven de 50 jaar zegt zich daarnaast niet op zijn gemak te voelen bij de manier waarop merken gebruikmaken van persoonlijke gegevens.

Het onderzoek gaat tevens in op de bereidheid van consumenten om gebruik te maken van meer automatiseringsmogelijkheden, zoals het vinden van antwoorden op vragen met behulp van een virtuele assistent. Dit is een softwareoplossing die de handelingen van customer care agents nabootst. Hoewel 56 procent aangeeft alternatieve methoden van digitale communicatie prettig te vinden, wijst 29 procent deze optie af. 15 procent geeft aan nog geen mening te hebben over deze opkomende technologie. Demografisch gezien blijkt dit concept aantrekkelijk voor jongere consumenten. 72 procent van generatie Z staat open voor deze nieuwe vorm van artificial intelligence, tegenover slechts 36 procent van de consumenten boven de 71 jaar.

“Het is algemeen bekend dat de klanttevredenheid een krachtige indicator is voor klantloyaliteit”, zegt Nancy Collins, group president of Xerox’s High-Tech, Communications and Media group. “Of het nu gaat om deskundigere customer care agents, kortere wachttijden of een passende omnichannel-ervaring, voor merken liggen er duidelijk kansen om effectiever gebruik te maken van technologie om het vertrouwen van consumenten te winnen en elke klant te behandelen als een individu.”

Andere trends die uit het onderzoek naar voren komen zijn:
  • Ecosystemen die gebaseerd zijn op één merk zullen naar alle waarschijnlijkheid de overhand nemen. Hoewel dit soort enkelvoudige ecosystemen nog niet bestaan, zal daar snel verandering in komen. In 2025 verwacht 51% van alle ondervraagde consumenten in de drie sectoren voor één merk te kiezen. Dit biedt merken een enorme kans om klanten voor zich te winnen.

  • Het callcenter moet zich verder ontwikkelen. Voor 25% van alle consumenten is het callcenter nog altijd het favoriete kanaal, in de Verenigde Staten en Frankrijk is het met 32% en 27% zelfs het meest gekozen kanaal. Maar nu twee vijfde (42%) van de consumenten denkt dat er in 2025 geen callcenters meer zullen zijn, is het voor bedrijven nu tijd om na te denken over manieren waarop zij hun callcenter verder kunnen ontwikkelen.

  • Fysieke winkels zijn voor veel consumenten nog steeds aantrekkelijk. Persoonlijk contact met winkelpersoneel blijft voor consumenten het meest geliefde kanaal voor aanmeldingen (38%) en aansluitingen (25%) in de technologiesector.

“Nu blijkt dat veel consumenten bereid zijn om voor goede service te betalen, is het zaak voor organisaties om te investeren in een beter functionerende klantenservice”, aldus Collins. “Voor bedrijven is het een voortdurende uitdaging om consumenten de persoonlijke service te verlenen die zij wensen, terwijl er ook zorgvuldig met hun gegevens wordt omgegaan. We zien volop kansen voor bedrijven om het gat hiertussen te dichten en zichzelf te onderscheiden door gebruik te maken van geavanceerde tools zoals data analytics, automatisering en artificial intelligence, die traditionele modellen voor customer care naar een hoger niveau brengen.”

-XXX-

Over het onderzoek:
Het “State of Customer Service 2015”-onderzoek werd in juni 2015 in opdracht van Xerox uitgevoerd. Hiervoor werden 6.000 consumenten ondervraagd in de Verenigde Staten, (2.000), het Verenigd Koninkrijk (1.000), Duitsland (1.000), Frankrijk (1.000) en Nederland (1.000). De onderzoeksresultaten zijn onderverdeeld in drie rapporten: de Technology Edition, Communications Edition en Media Edition.

De onderzoeksrapporten van Xerox kunnen worden gedownload via
https://www.xerox.co.uk/en-gb/services/customer-care/customer-service-today

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.

Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Jill Faro of Rosalie Hage +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl

Laatste van Xerox  
Naar verwachting zal 82% van de werknemers binnen 12-18 maanden naar kantoor terugkeren, blijkt uit de Xerox Future of Work Survey

Xerox breidt Cloud Services portfolio uit met Virtual Print & Fleet Management

Xerox introduceert PrimeLinkTM B9100 serie multifunctionele printers
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 150 dagen
Xerox contact  

Logo Xerox

  0346 255 255
  www.xerox.nl
Xerox sociaal  


Xerox tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl