www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1378 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Stichting Achtzaam pakt eenzaamheid onder ouderen kordaat aan

CRM-oplossing Salesforce basis voor gerichte aandacht

Twintig procent van de ouderen in Nederland is eenzaam. Zeker met de feestdagen voor de deur doet Stichting Achtzaam er alles aan om dit aantal drastisch terug te dringen. Salesforce.org stelt zijn cloud-platform beschikbaar aan Stichting Achtzaam en helpt zo mee aan de versterking van ‘achtzaamheid’ voor kwetsbare personen.

Stichting Achtzaam is een sociaal maatschappelijke organisatie gericht op de aanpak van eenzaamheid met name onder ouderen. De activiteiten van de stichting zijn gericht op het bevorderen van sociale contacten om zo weer wat levensvreugde en zelfredzaamheid terug te brengen. Het zit hem daarbij in kleine dingen als regelmatig een bezoekje brengen,  telefonisch contact, berichtjes naar elkaar sturen en tussentijdse attenties. Met deze ‘achtzaamheid’, de kracht van aandacht, wil de organisatie een positieve bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare personen. 

Aandacht
Omdat aandacht en klantervaring essentiële onderdelen zijn van de dienstverlening, is een goed CRM-platform van doorslaggevend belang. Growtivity - specialist op het gebied van het digitaliseren van bedrijfsprocessen  en de ontwikkeling van apps – leverde een oplossing op maat, mogelijk gemaakt door Salesforce.org, het onderdeel van Salesforce dat zich bezighoudt met non-profits en educatieve instellingen. Dankzij Salesforce.org en de kosteloze inzet van Growtivity beschikt Stichting Achtzaam nu over een platform voor online relatiebeheer en het maken en beheren van dossiers. Dit platform is gebaseerd op Growtivity’s product voor de Healthcare sector.

Hard nodig
De oprichters Mirjam Paap en Fleur van den Horn geven aan hoe hard de aanpak van eenzaamheid nodig is: “In Nederland zijn ongeveer 4 miljoen mensen eenzaam, waaronder bijna 1 miljoen ouderen. Circa 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Het blijkt dat zij maar één keer per maand iemand anders spreken. Het is toch niet te geloven dat zoveel mensen in Nederland eenzaam zijn? Veelal kunnen deze mensen er zelf helemaal niets aan doen. Het overkomt je, doordat bijvoorbeeld een partner wegvalt, je ziek wordt of doordat je gewoon ouder bent. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt, vereenzaam je. Daar moet verandering in komen. Dit jaar zetten wij ons geheel vrijwillig in om mensen, die zich eenzaam voelen, weer in contact te brengen met anderen. Wij hebben de hulp van vele vrijwilligers nodig om samen oprechte aandacht aan anderen te kunnen schenken. Ofwel: gewoon achtzaam te zijn”.

1-1-1 model
De samenwerking tussen Salesforce en Achtzaam is onderdeel van het 1-1-1 model van Salesforce. Dit houdt in dat Salesforce 1% van bedrijfswaarde, 1% van de producten en 1% van de tijd van werknemers inzet voor de gemeenschap. Als onderdeel van het 1-1-1 model krijgt het personeel van Salesforce maximaal zes betaalde dagen per jaar om zich in te zetten voor non-profitorganisaties.  Daarnaast stelt Salesforce zijn technologieën beschikbaar aan non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen via de onafhankelijk opererende tak, Salesforce.org.

##
 
Lubbers De Jong
Mirjam Adriaanse
T: 020 205 04 36
E: mirjam@lubbersdejong.nl

Salesforce Benelux
Ward van Beek
M: 06 51 034 301
E: wvanbeek@salesforce.com

Dit bericht is ook online beschikbaar.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Salesforce.com  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1378 dagen
Bron:
PR bron: Archetype Agency BV
Salesforce.com contact  
Logo Salesforce.com
Salesforce.com sociaal  
Salesforce.com tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl