www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 117 dagen geleden)
Bedrijf:

Veiligheidsregio NHN winnaar Slimste Organisatie van Nederland 2015

Levens redden dankzij slim gebruik van data analyticsNieuwegein, 4 december 2015 – Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord is de grote winnaar van de Dutch Business Intelligence Award 2015 en mag zich terecht de Slimste Organisatie van Nederland noemen. De organisatie neemt een voorbeeldrol aan door met inzet van slimme datacombinaties en interactieve dashboard maar liefst 20 minuten tijdwinst te boeken in het proces van acute hartinfarctzorg. Datagedreven verbeteringen met grote menselijke en maatschappelijke impact, die zowel de vakjury als het publiek wisten te waarderen.

De winnaar van de Dutch Business Intelligence Award sleepte daarnaast ook de publieksprijs in de wacht, en liet daarmee Rituals Cosmetics en Tempo-Team achter zich. De 9e editie van de verkiezing vond plaats tijdens het jaarcongres “Intelligence at the speed of business”, een initiatief van de intelligente organisatie specialisten Passionned Group.

Spoedeisende zorg verbeteren met Business Intelligence dashboard
Martin Smeekes, directeur ambulancezorg bij Veiligheidsregio NHN, ontwikkelde in samenwerking met een team van cardiologen van het Medisch Centrum Alkmaar, de meldkamer en ambulancezorg een slim dashboard waar data uit verschillende bronnen samenkomt voor analyse en visualisatie. Daarmee wordt enorme tijdwinst behaald bij de acute zorg in het geval van een hartinfarct. “Deze prijs is een beloning van onze inspanning. We zien het als een vliegwiel voor de uitrol van dit project bij andere zorginstellingen in heel Nederland”, reageert Smeekes. “Op dit moment is snelle schakeling tussen meldkamers en ambulancezorg er al wel, maar in het ziekenhuis gaat vaak nog veel tijd verloren. Nu moet een patiënt die binnen wordt gebracht op de spoedeisende eerste hulp om gedotterd te worden, vaak langer wachten dan wanneer hij of zij rechtstreeks naar de dotterkamer wordt gebracht. Dankzij ons dashboard communiceren de verschillende afdelingen beter met elkaar. Bovendien is er ruimte om elkaar aan te spreken op verbeteringen.”

De veiligheidsregio ziet daarnaast nog meer kansen voor de toekomst: “Het door ons ontwikkelde dashboard kan ook toegepast worden bij andere spoedeisende zorg, zoals verloskunde, of bij een beroerte. We hopen dat ons project ook hierbij van waarde zal zijn”, aldus Smeekes. 

“Indrukwekkende samenhang door slim gebruik van data”
"De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de drie finalisten. Allemaal toonden ze overtuigend aan hoe business intelligence bijdraagt aan het slimmer maken van hun organisaties. In het geval van de case van de Veiligheidsregio NHN was de jury vooral onder de indruk van de samenhang waarmee de belangen van de organisatie, de maatschappij, medewerkers en de burgers met elkaar verbonden werden door slim gebruik te maken van beschikbare data. Ook prijst de jury het innovatieve gehalte van het ontwikkelde dashboard en de achterliggende analyses", aldus juryvoorzitter Menno Lanting.

Het volledige juryrapport wordt volgende week beschikbaar gesteld.

“Veiligheidsregio NHN is een intelligente organisatie in de haarvaten”
“Een organisatie die aantoonbaar data inzet om levens te redden, verdient met recht de titel Slimste Organisatie van Nederland. Te meer daar de Rijksoverheid als norm bij spoedeisende hulp 120 minuten hanteert, en de Veiligheidsregio NHN daar geen genoegen mee nam. Dat moest beter kunnen, en inderdaad: in een relatief kort tijdsbestek wisten ze 20 minuten onder de norm te komen", reageert Daan van Beek, managing director Passionned Group en auteur van het succesvolle Business Intelligence-boek ‘De intelligente organisatie’. “De intrinsieke motivatie en het doorzettingsvermogen dat de Veiligheidsregio laat zien om hartpatiënten nog beter te dienen door data-analyse en procesverbetering is fantastisch. Het is niet alleen een treffend voorbeeld voor andere organisaties binnen de publieke sector, maar zeker ook voor commerciële bedrijven. Veiligheidsregio NHN is een intelligente organisatie in de haarvaten. Er is lef en leiderschap getoond om de kracht van data te laten prevaleren boven het onderbuikgevoel," besluit Van Beek.

“BI moet je gewoon doen”
De keynotes en paneldiscussie op het jaarcongres “Intelligence at the speed of business” boden de 250 gasten genoeg stof tot nadenken over business intelligence en welke winst daarin nog behaald kan worden. Hendrik Blokhuis, CTO van Cisco, legde uit waarom het zo belangrijk is dat kinderen leren programmeren: zij gaan immers de infrastructuur van vandaag en morgen onderhouden. Ook vindt hij dat BI gewoon een kwestie is van doen, start meteen een pilot in plaats van een business case. En Jan van Ginkel, gemeentesecretaris van Schiedam, toonde aan dat een gemeente prima zonder gemeentehuis kan. Hij illustreerde dit met de Gemeente Molenwaard, die dankzij de introductie van een digitaal gemeentehuis hele tevreden burgers heeft.

Selectieproces en prijsuitreiking
Uit de 59 aanmeldingen selecteerde de jury de twaalf beste cases. Deze twaalf organisaties werd gevraagd uit te leggen hoe intelligent hun organisatie opereert. Op basis daarvan mochten zes kandidaten auditie doen, waarna de drie finalisten werden geselecteerd.

Historie van de Award
In 2004 staken Harry Starren (voormalig directeur van Management Centrum de Baak), André de Waal (associate professor aan de Maastricht School of Management), mr. Leo Kerklaan (organisatieadviseur) en Daan van Beek de koppen bij elkaar. Zij stelden vast dat  door slim gebruik van data en door als coöperatief slimmer samen te werken blijvend betere resultaten kunnen worden behaald. Daarbij is het van belang dat niet alleen het handjevol managers stuurt: de hele organisatie denkt mee en neemt deel. Deze eerste set aan criteria is sindsdien steeds verder verfijnd, en in de loop der jaren zijn vele organisaties de strijd met elkaar aangegaan. Recente winnaars Coolblue (2012) en de Brandweer Amsterdam (2013) tonen aan dat de juiste datacultuur zorgt voor een uitstekende organisatie, en bovendien levensreddend kan zijn.

Voor meer informatie (niet voor publicatie)
Pride PR
Karlijn Stoelinga
karlijn@pridepr.nl
+31 (0) 62334370
Laatste van Passionned Group  
Tien cruciale stappen op weg naar datacratisch werken

Veiligheidsregio NHN winnaar Slimste Organisatie van Nederland 2015

Persuitnodiging: verkiezing 'Slimste organisatie van Nederland'
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 117 dagen
Passionned Gro.. contact  

Logo Passionned Group

  +31 33 888 7010
  info@passionned.nl
  www.passionned.nl
Passionned Gro.. sociaal  


Passionned Gro.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Curvature
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Extreme Networks
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88993 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8527 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl