Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2473 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1413 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

BOVAG bouwt nieuwe website met Kentico

Nieuwe website onderstreept merkfocus BOVAG als kwaliteitsgarantie

Amsterdam, 2 december 2015 – BOVAG, de brancheorganisatie voor bedrijven die zich bezighouden met mobiliteit, heeft een nieuwe website gebouwd speciaal gericht op de klanten van BOVAG-leden. De nieuwe site informeert consumenten met uitleg en achtergrond over mobiliteitszaken waardoor de klanten van BOVAG-leden zorgeloos op weg kunnen. BOVAG gebruikte Kentico, totaaloplossing voor CMS, e-commerce en online marketing, om de website te bouwen en koos voor Datacon als integratie- en websitespecialist.

De nieuwe website van BOVAG maakt onderdeel uit van een bredere strategie waarbij de brancheorganisatie zich wil onderscheiden als kwaliteitsmerk op het gebied van mobiliteit. Consumenten die diensten of producten van BOVAG-leden gekocht hebben, moeten de garantie hebben dat ze zorgeloos onderweg kunnen. Ongeveer een jaar geleden lanceerde BOVAG hiertoe ook de merkcampagne ‘Denk vooruit. Begin bij BOVAG’. Een nieuwe website die klanten van BOVAG-leden van goede informatie voorziet en hen ondersteunt in hun contact met BOVAG-bedrijven, is een belangrijk onderdeel van dit beleid.

“We hadden reeds een website voor consumenten, maar deze was verouderd,” vertelt Paul de Waal, hoofd van de communicatieafdeling van BOVAG. “De site was niet responsive en kon alleen via de desktop benaderd worden. Bovendien was de structuur van de website gemodelleerd naar de BOVAG-organisatie, waardoor deze niet altijd even consumentgericht was. De nieuwe site is helemaal gericht op het ondersteunen van consumenten met goede informatie. We hebben goed onderzocht naar welke informatie consumenten precies zoeken en op basis van die uitkomsten een heel nieuw websitedesign gemaakt. Onze site is nu echt SEO gedreven en vervult veel beter de rol van schakel tussen BOVAG-leden en consumenten die we als organisatie voor ogen hebben.”

Kentico en Datacon
BOVAG gebruikt Kentico als CMS voor de website en liet de website bouwen door IT-partner Datacon. “Ons ledenportaal wordt reeds ondersteund door Kentico . In die zin was de keuze voor Kentico een logische. Een van de sterke punten vind ik verder dat ze een open platform hebben waar meerdere partijen aan kunnen sleutelen. Je bent daardoor niet afhankelijk van één IT-partner” vertelt De Waal. “Datacon kwam bij de aanbesteding naar voren als een partij die de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt. Tijdens het project heb ik hen echter vooral als een heel prettige gesprekspartner ervaren. Ze waren flexibel en schrokken niet van vragen van leken.”

Het project ging begin 2015 van start en werd na een aanloopfase in oktober afgerond. Er waren diverse technische uitdagingen in het project. Zo zijn er modules ontworpen voor hulp bij klachten en waardebepaling van auto’s. Bovendien is er de thesaurus ‘Techneutentaal’ gemaakt om consumenten te informeren over ingewikkelde vaktermen.

“Dit project was vooral technisch uitdagend, want de site had diverse interactiemogelijkheden en veel koppelingen met externe databases. En dat is precies waar wij als bedrijf goed in zijn. Daarnaast maakt de site optimaal gebruik van de mogelijkheden die Kentico biedt. Al met al een bijzonder geslaagd project welke we ook gaan insturen als ‘site van het jaar’ bij Kentico,” aldus een tevreden Bas Fockens, Directeur en mede-oprichter van Datacon.”

“BOVAG maakt al ruime tijd gebruik van Kentico,” zegt Bart Omlo, manager Kentico Benelux. “BOVAG was al voorzien van een portaal voor ledenondersteuning, maar online nog onvoldoende effectief in het bereiken en ondersteunen van klanten van leden. Met de nieuwe website hebben ze de online zichtbaarheid van de BOVAG-leden en BOVAG-boodschappen enorm verbeterd.”

##

Over BOVAG
BOVAG is een brancheorganisatie van zo’n 9.500 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Leden van BOVAG zijn gespecialiseerd in personenauto’s, bedrijfsauto’s en trucks, tweewielers, caravans, aanhangwagens, motorenrevisie, autoverhuur en -delen, autowassen, verkeersopleidingen en tankstations. BOVAG ontzorgt zijn leden op allerlei gebieden. De organisatie is een nieuws- en informatiecentrum, een netwerkorganisatie, een werkgeversorganisatie die zich bezighoudt met arbeidsomstandigheden, cao’s en onderwijs en een adviesorganisatie voor kwaliteitszorg. Bovendien is BOVAG een keurmerk voor de klanten van BOVAG-bedrijven en zorgt zij ervoor dat mensen zorgeloos kunnen genieten van hun mobiliteit. Meer informatie over BOVAG is beschikbaar op http://www.bovag.nl/

Over Datacon
Datacon is dé portalspecialist van Nederland. De IT-dienstverlener is sinds 1996 leverancier van intranet-, Ecommerce- en klantportalen die worden geïmplementeerd op basis van standaardsystemen zoals Kentico. Datacon ontsluit informatie via portals en apps door verschillende interne en externe systemen snel en efficiënt te integreren. Datacon heeft momenteel circa 40 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op www.datacon.nl

Over Kentico
Kentico is softwareontwikkelaar en leverancier van een totaaloplossing voor CMS, e-commerce en online marketing. De value for money propositie van Kentico zorgt ervoor dat elk type organisatie, van groot tot klein, verbluffende websites kan maken en de efficiëntie en effectiviteit van zijn marketingactiviteiten kan vergroten. Bedrijven kunnen met hulp van Kentico in contact treden met klanten, inzicht krijgen in klantwensen, customer journeys inrichten, content beheren, online verkoop realiseren en de samenwerking in de eigen organisatie optimaliseren. Wereldwijd draaien momenteel meer dan 25.000 websites in 100 landen op Kentico. Andere nederlandse klanten zijn onder andere de Provincie Flevoland, SOS Kinderdorpen, Zeeman, ROC van Amsterdam, Trans Link Systems, UMC Utrecht en NCOI. Voor meer informatie: www.kentico.com

Voor meer informatie voor de pers:

Kentico
Bart Omlo
Manager Benelux
06 21877477
bart.omlo@kentico.com
 
Lubbers De Jong

Bram Semeijn
Communicatieadviseur
020 2050 448
bram@lubbersdejong.nl

Dit bericht en aanvullend beeldmateriaal kunt u ook online vinden.
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Kentico  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1413 dagen
PR contact  
Logo Lubbers De Jong
Kentico contact  
Logo Kentico
  +31-621877477
  www.kentico.com
Kentico sociaal  
Kentico tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo GTT Communications
Logo Interxion
Logo Ymor
Logo XpertHR
Logo Building Blocks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
Logo Liquit
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl