www.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2488 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1541 dagen geleden)
Bedrijf:

Onderzoek Rackspace: DevOps biedt Nederlandse bedrijven innovatie, kostenverlaging en snellere time-to-market

Amsterdam, 2 december 2015 - DevOps, de relatief nieuwe ontwikkelmethode waarbij ontwikkelaars (developers) en systeembeheer (operations) nauw samenwerken, heeft voet aan de grond gekregen in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Rackspace onder ruim 200 Nederlandse organisaties. Meer dan 80 procent van de ondervraagden geeft aan al met DevOps aan de slag te zijn of dat op de planning te hebben.

Veel organisaties worden vandaag de dag geconfronteerd met technologische uitdagingen. Vanwege de opkomst van flexibele, vooruitstrevende start-ups, moet de gevestigde orde van bedrijven snel veranderen om niet achterop te raken in de digitalisering. Deze IT-verandering is nodig om innovatief te blijven en creëert ook mogelijkheden om de inkomsten, ervaringen van klanten en de interne processen te verbeteren. De ontwikkeling van DevOps is een van de mogelijkheden naar een gedigitaliseerde onderneming. 

Rackspace ondervroeg 222 IT-experts die werkzaam zijn bij Nederlandse organisaties met meer dan 250 werknemers. Bijna de helft van deze respondenten gaf aan bekend te zijn met DevOps. Voor 46 procent van deze groep staat DevOps voor een software-ontwikkelingsproces dat ontwikkelaars en IT dichter bij elkaar brengt. Bijna een kwart ziet DevOps meer als een culturele beweging waarbinnen operations en development hechter samenwerken om de business agility te vergroten. Slechts 9 procent beschouwt het als een van de buzz-woorden die de industrie rijk is momenteel. 

Bert Stam, Regional Manager CEMA van Rackspace: “DevOps gaat over het aanwakkeren van innovatie en het stroomlijnen van processen die ervoor zorgen dat development en operations hand in hand gaan en zodoende bedrijfsdoelstellingen worden behaald. De resultaten uit dit onderzoek laten zien dat DevOps al goed in de belangstelling staat, maar er moet nog veel gebeuren om de voordelen hiervan aan een grotere groep duidelijk te maken. Teams die DevOps op een juiste manier inzetten, krijgen in de regel te maken met commerciële groei en dat is interessant voor elke onderneming.” 

Van de groep respondenten die al gebruikmaken van DevOPs in zijn/haar organisaties doet 41 procent dat voor het automatisch testen van software, gevolgd door 38 procent die het inzet voor continue integratie. Zeker 31 procent van de huidige gebruikers in dit onderzoek zet DevOps in voor applicatie-monitoring en geïntegreerde deployment-planning. 

Snellere time-to-market
Op de vraag wat de inzet van bepaalde DevOps-programma’s hen en/of hun organisatie heeft opgeleverd, antwoordt 34 procent dat het heeft gezorgd voor een snellere oplevering van nieuwe features en snellere time-to-market voor nieuwe software releases, terwijl 38 procent hierdoor sneller heeft kunnen voldoen aan de eisen van de business. Anderszins heeft de DevOps aanpak geresulteerd in meer stabiliteit, zowel op het gebied van applicaties (24 procent) als van de gehele operating-omgeving. Innovatie wordt door 28 procent als belangrijk voordeel gezien en betere samenwerking tussen projectteams en reductie van de IT-kosten wordt door 17 procent van de de respondenten aangemerkt als direct resultaat van de inzet van DevOps.  

Uitbesteding van DevOps
Ondanks dat samenwerking binnen de organisatie als belangrijk effect wordt benoemd, wordt er ook in Nederland op het gebied dan DevOps regelmatig samengewerkt met derden voor het outsourcen van DevOps-diensten. Zeker 72 procent van de respondenten die hiermee te maken heeft, geeft aan dat het kosteneffectiever is voor hen en hierdoor tijd en resources vrij zijn gekomen om juist innovatief te ondernemen. 

Deze uitkomst sluit naadloos aan op recente prognoses uit het rapport van IDC Cloud FutureScape 2016. Dit rapport voorspelt dat in 2018 ten minste 65% van de IT-assets van bedrijven offsite in colocatie, hosting en cloud datacenters staan. Terwijl een derde van hun IT-personeel, medewerkers van third party-bedrijven worden. 

Draagvlak creëren
Ondanks de duidelijke voordelen die DevOps biedt op het gebied van versnellen van processen van bijvoorbeeld applicatieontwikkeling en samenwerking, zullen veel bedrijven eerst aan de slag moeten gaan met het creëren van draagvlak voor de culturele verandering die DevOps met zich meebrengt. Bijna een derde van hen die al met DevOps werken geeft aan dat vooral de business niet klaar was voor de verandering. Maar ook ontwikkelaars zelf staan niet altijd te springen om te veranderen. In 24 procent van de gevallen waren zij degenen die eerst overtuigd dienden te worden. Dit ligt gelijk aan het aantal respondenten dat aangeeft dat de implementatie van DevOps hen geen enkel nadeel heeft opgeleverd. 

Bert Stam: “Steeds meer bedrijven komen tot het inzicht dat deze manier van werken een grote bijdrage kan leveren aan het IT-transformatieproces waarin ze zitten. DevOps stelt IT in staat om daadwerkelijk impact op de business te hebben. Het is eindelijk een methode waarmee IT zijn toegevoegde waarde kan laten zien op het gebied van verbeterde klantervaringen en toegenomen verkopen.” 

Over het onderzoek
Rackspace heeft dit onderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijk onderzoeksbureau onder 222 IT-experts die werkzaam zijn in Nederlandse organisaties met minimaal 250 werknemers in diverse sectoren. Het onderzoek is uitgevoerd in september 2015.

- - -

Over Rackspace
Rackspace (NYSE: RAX), de #1 managed cloud-specialist, helpt klanten meer te halen uit cloud computing zonder dat deze zelf de uitdagingen en kosten hebben voor het beheren van een complexe infrastructuur en applicatieplatformen. Rackspace engineers bieden expertise op vooraanstaande technologie zoals OpenStack, Microsoft en VMware via Fanatical Support®, een resultaatgedreven dienstverlening. Rackspace bedient meer dan 300.000 klanten wereldwijd, waaronder twee derde van de FORTUNE 100-bedrijven. Rackspace wordt een ‘leader’genoemd is het 2014 Gartner Magic Quadrant for Cloud-Enabled Managed Hosting en is de afgelopen negen jaar zeven keer verkozen tot een van de ‘Fortune Best Companies to Work For’. Kijk voor meer informatie op www.rackspace.nl

Voor meer informatie
Rackspace
Zuzana Eden
+44 208 734 2574
Zuzana.eden(at)rackspace.co.uk

Whizpr
Paul Maris / Marjan Schrader
0317 410 483
rackspace(at)whizpr.nl
Laatste van Rackspace Nederland  
Rackspace introduceert Managed Security voor Google Cloud Platform

HPE en Rackspace leveren industrie eerste Pay-as-You-Go OpenStack Private Cloud

Rackspace breidt OpenStack-aanbod uit met nieuwe generatie bare metal-servers
Thales maakt einde aan wachtwoordtijdperk met een badge die zowel pc’s ontgrendelt als veilige toegang tot cloud biedt

Xerox introduceert PrimeLinkTM B9100 serie multifunctionele printers

4 kansen in process excellence die je in de gaten moet houden

SentinelOne haalt 200 miljoen dollar op in nieuwe investeringsronde
Duidelijkheid over vakmanschap installatiebranche in Centraal Register

PA Consulting boekt recordomzet van £500 miljoen in 2019

Gezamenlijke oplossing van Cloudian en Veeam voor ransomware-bescherming

Previder versterkt landelijke positie na samenvoeging met Platani

LEO neemt Nederland mee in de wereld van de logistiek op SBS 6

USoft zet in op low-code groeistrategie met nieuwe investeerder Holland Capital

WiFi-gebruik tijdens Super Bowl LIV voor zevende jaar op rij gestegen

Scheiding tussen IT en Business kan negatieve impact hebben op de klantervaring, blijkt uit onderzoek van Pegasystems

MeetingpointAdvies breidt dienstverlening bij vergelijkers voor schade particulier verder uit

Nieuwe LANCOM Enterprise SD-WAN-gateway om maximaal drieduizend externe locaties te verbinden

Orange Business Services selecteert Ekinops en Dell Technologies voor uCPE-platforms

AntTail realiseert logistieke doorbraak voor farmaceutische industrie met IoT-app gebouwd met Mendix

Kaspersky behaalt ISO 27001 certificering

Fujitsu presenteert end-to-end retailmogelijkheden tijdens Euroshop 2020

Panasonic Toughbook-tablets optimaliseren Zwitsers openbaar vervoer

Yourhosting reset preventief wachtwoorden van e-mailaccounts

Dell Technologies presenteert innovatieve oplossingen voor de edge

Zorgservice XL ontzorgt ziekenhuizen met inzet Qlik Sense
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1541 dagen
Rackspace Nede.. contact  

Logo Rackspace Nederland

  +31 (0)20 753 3201
  www.rackspace.nl
Rackspace Nede.. sociaal  


Rackspace Nede.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Thales
Logo PA Consulting
Logo Cloudian B.V.
Logo Odin Groep
Logo BITO Systems nv
Logo USoft
Logo Extreme Networks
Logo Pegasystems
Logo MeetingpointAdvies
Logo Veeam Software
Logo Cisco
Logo DXC Technology
Logo CRM Partners
Logo IFS
Logo Workday
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87761 persberichten
- 5613 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7474 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl