Datum: (958 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

EnterpriseDB biedt nieuw programma voor benadeelde Oracle-klanten door SE2-licentiewijziging

EDB laat bestaande Oracle SE-gebruikers EDB Postgres inzetten zonder aanvullende kosten*Den Haag, 01 december, 2015 - EnterpriseDB (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, kondigt een speciaal programma aan voor Oracle SE-klanten, die geraakt worden door het nieuwe licentiebeleid van Oracle. EnterpriseDB biedt bestaande Oracle SE gebruikers tijdelijk de mogelijkheid om de EDB Postgres-oplossing te implementeren voor dezelfde jaarlijkse onderhoudskosten die ze momenteel voor Oracle betalen.*

Oracle heeft zijn populaire SE-database licentie-optie vervangen door een nieuwe licentie genaamd Oracle SE2. Hierdoor lopen veel bestaande SE-gebruikers het risico dat zij nieuwe hardware moeten aanschaffen, applicaties moeten herconfigureren of mogelijk mindere prestaties zullen ervaren. Het nieuwe programma van EDB biedt Oracle SE-klanten een alternatief voor de hogere kosten en voor het ongemak van de 'upgrade' naar de nieuwe Oracle SE2-licentie. Migreren naar de EDB Postgres-oplossing elimineert bovendien het blijvende gevaar van het op termijn niet naleven van de Oracle licentiebeperkingen, met het risico van aanvullende kosten.

"Oracle zoekt altijd naar manieren om meer omzet uit bestaande klanten te genereren. Eindgebruikers lopen het risico op stijgende kosten en audits als gevolg van deze licentiewijziging," zegt Craig Guarente, CEO en oprichter van Palissade Compliance, een onafhankelijke Oracle licentie- en aanbestedingsadviesbureau. "Om te ontsnappen uit de grip van de stijgende Oracle-licenties en support-kosten, zouden klanten naar alternatieve technologieën zoals EDB Postgres moeten kijken."

"Organisaties zijn op zoek naar de flexibiliteit en lage kosten van open source, maar verwachten wel dezelfde prestaties, tools en ondersteuning die ze gewend zijn van traditionele leveranciers als Oracle. EDB Postgres vervult deze behoefte en ondersteunt bedrijfskritische workloads voor een aantal van de grootste bedrijven ter wereld. Dit is een belangrijke reden dat EDB in 2014 en 2015 is erkend als een Gartner Magic Quadrant Leader," zegt Keith Alsheimer, Chief Marketing Officer van EDB. "Het enterprise database-landschap ondergaat een snelle transformatie naar open source, omdat de meerwaarde nu zeer weinig verstoring en risico met zich meebrengt."

Geen licentiekosten

Op dit moment betalen Oracle-klanten vooraf licentiekosten voor het gebruik van de database, plus de jaarlijkse onderhoudskosten. Voor hetzelfde bedrag dat Oracle SE-klanten nu betalen voor hun jaarlijkse onderhoudskosten, biedt EnterpriseDB nu de EDB Postgres aan. In tegenstelling tot Oracle komen hier geen extra licentiekosten bij, er zijn geen beperkingen van de functionaliteit of de implementatieomvang , en er zijn geen sancties bij wijzigingen.

Een migratie naar EDB Postgres is verder veelal snel en eenvoudig te realiseren met de EDB Migration Toolkit. De EDB Postgres-oplossing biedt Oracle-database compatibiliteit door native ondersteuning van PL/SQL. Databasebeheerders kunnen hun vaardigheden daardoor gemakkelijk overhevelen met behulp van dezelfde opgeslagen procedures en syntaxis. EDB Postgres bevat bovendien diverse extra functies die niet beschikbaar zijn in Oracle SE, zoals partitionering en virtual private database. EDB Postgres bevat verder enterprise-niveau tools voor monitoring, beheer, tuning, high-availability, disaster recovery en replicatie.

Open source transformatie
Organisaties zijn steeds meer bezig om hun datacenters te transformeren met open source. Hiermee worden besparingen in meerdere lagen van de onderneming besparingen gerealiseerd, die ze in staat stellen om met dit vrijgekomen budget nieuwe innovatieve toepassingen te financieren. In het rapport State of Open Source RDBMS 2015**, gepubliceerd in april 2015, voorspelt Gartner dat in 2018 70% van alle nieuwe en 50% van alle bestaande workloads zal worden uitgevoerd op open source RDBMS'en. Gartner raadt IT-afdelingen verder aan om een open source database toe te voegen aan zijn standaarden en commerciële RDBMS'en te vervangen, waar die niet noodzakelijk zijn voor specifieke functionaliteit.

De veranderingen in Oracle SE-licentie worden verder beschreven in dit EDB-blog, met aanvullende informatie over de promotie voor Oracle SE-klanten. Zij kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met EDB voor meer informatie. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

* Algemene voorwaarden van toepassing

** The State of Open Source RDBMSs, 2015, door Donald Feinberg en Merv Adrian, gepubliceerd 21 april 2015

###

Meer over EnterpriseDB

Lees het blog: http://blogs.enterprisedb.com
Volg ons op Twitter: http://www.twitter.com/enterprisedb_nl
Word een fan op Facebook: http://www.facebook.com/EnterpriseDB?ref=ts
Volg ons op Google+: https://plus.google.com/108046988421677398468
Volg ons via LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/enterprisedb

###

Over EnterpriseDB
EnterpriseDB levert wereldwijd Postgres-software en -diensten. Door het gebruik van de databaseoplossingen van EnterpriseDB in plaats van kostbare traditionele varianten kunnen organisaties hun uitgaven met 80 procent of meer verlagen. De software biedt uitstekende prestaties en beveiliging van PostgreSQL, beheertools voor internationale implementaties evenals database-compatibiliteit voor Oracle, en ondersteunt zowel bedrijfskritische als niet-bedrijfskritische enterprise applicaties. Wereldwijd gebruiken meer dan 2.700 bedrijven, overheden en andere organisaties de software, ondersteuning, training en professionele diensten van EnterpriseDB om opensourcesoftware te integreren in hun bestaande data-infrastructuren. EnterpriseDB is gevestigd in het Amerikaanse Bedford en wordt gesteund door particuliere investeerders.

# # #

Dit persbericht en aanvullend beeldmateriaal is ook
ONLINE te vinden.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers De Jong
Onno Louwen
Telefoon: 020 2050 429
E-mail: onno@lubbersdejong.nl

EnterpriseDB
Renee Deger, Director Corporate Communications
Telefoon: 1 -781-357-3090
E-mail: renee.deger@enterprisedb.com