Datum: (957 dagen oud)
Bedrijf:

KPN dochter IS Group neemt managed hosting- en cloud dienstverlener Net Ground overIS Group B.V. (IS Group), een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V. ('KPN') kondigt vandaag de overname aan van 100% van het aandelenkapitaal in Net Ground B.V., een leverancier van managed hosting- en clouddiensten in Nederland. IS Group koopt dit belang van de huidige aandeelhouder, Netmen B.V. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

De overname is een volgende stap in de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Door de overname van Net Ground kan IS Group haar managed hosting mogelijkheden uitbreiden en versterkt zij haar positie in de markt van e-business bedrijven en de publieke sector.

Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group: “Als dochteronderneming van KPN is het onze strategie om invulling te geven aan de toenemende vraag van onze zakelijke klanten naar cloud diensten die hun groei ondersteunen. Met de overname van Net Ground breiden we onze schaal en marktbereik verder uit en kunnen wij onze klanten nog beter helpen met de overstap naar de cloud. De overname en integratie van managed hosting- en cloud leveranciers is een belangrijk onderdeel van onze strategie om ons marketleiderschap verder uit te bouwen.”

De ondernemingsraad van IS Group heeft een positief advies afgegeven voor de transactie.

Over IS Group
IS Group behoort tot de grootste leveranciers van Cloud computing en IT Services van Nederland. IS Group gelooft dat organisaties nog succesvoller kunnen worden met de mogelijkheden die IT biedt en wil haar klanten en partners actief meenemen naar het beste wat de industrie te bieden heeft. Dit doet IS Group door premium Cloud & IT-services op abonnementsbasis te bieden. Performance, kwaliteit en service staan hierbij voorop. IS Group vertaalt de behoeften van organisaties naar drie oplossingen: Het HyperGrid™ Cloud computing platform, de DeskHub™ solution voor werkplekken uit de Cloud en CrossNet™ voor het veilig en eenvoudig managen van networking en connectiviteit.  IS Group heeft een drievoudige ISO-certificering (9001, 27001 en 20000) een ISAE 3402 type II accreditatie en beschikt over PCI-DSS compliant en ISO-14001 gecertificeerde datacenters. Kijk voor meer informatie op: http://www.is.nl

Over Net Ground
Net Ground is sinds 2001 actief op de (web)hostingmarkt en gespecialiseerd in managed hosting-diensten. Het bedrijf is een expert in het ontwerpen, bouwen, beveiligen en beheren van bedrijf kritische web-omgevingen en beschikt over een hoogwaardige technische infrastructuur. Het Net Ground-portfolio omvat onder meer bedrijf kritische webhosting, web shops, hosted e-mail, cloud-hosting en (live) streaming-mediadiensten.

# # # Einde persbericht # # #

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)

Wilt u meer informatie over dit bericht? Neem dan contact op met:
IS Group B.V.
De heer Jan Willem (J.W.A.) des Tombe, Chief Executive Officer
Telefoonnummer: +31(0)299476185 
Email: jw@is.nl