www.LVTPR.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1392 dagen geleden)
Bedrijf:

HP octrooi nietig verklaard door rechtbank

Printer-gigant HP heeft het octrooigeschil verloren van webwinkel 123inkt.nl. In een door HP aangespannen procedure stelde de rechter in een vonnis van 25 november 123inkt.nl in het gelijk.

HP stelde dat de chip op 123inkt huismerk cartridges inbreuk zou maken op een octrooi van HP en eiste een verbod op de verkoop van deze cartridges. 123inkt was echter van mening dat het patent op de chip ten onrechte door het Europees Octrooibureau verleend is. Het octrooi zou daarom door HP misbruikt worden om een monopolie te krijgen op de verkoop van cartridges die geschikt zijn voor bepaalde HP inkjetprinters.

De rechtbank is het met 123inkt eens en verklaart het Europese HP octrooi nietig omdat de zogenaamde uitvinding van HP niet nieuw is. Een octrooi moet immers een nieuwe oplossing voor een bestaand probleem zijn. 123inkt mag deze huismerk cartridges dus blijven verkopen.

Tegelijk met de nu door 123inkt gewonnen zaak had HP in december 2014 nog een tweede octrooizaak tegen 123inkt aangespannen. Voor beide zaken werd door HP in een wereldwijd persbericht aandacht gevraagd. De tweede zaak werd eerder dit jaar geschikt en onze huismerk cartridges maken geen inbreuk, zodat we die gewoon kunnen blijven verkopen.

Ook Samsung ving dit jaar al bot toen het een verbod op de verkoop van diverse 123inkt-artikelen probeerde af te dwingen. In april stelde het gerechtshof van Den Haag 123inkt in hoger beroep in het gelijk in een door Samsung aangespannen octrooizaak.

"Wij bieden voor alle printers het originele merkartikel en in de meeste gevallen ons huismerk als alternatief. HP heeft met een leger aan juristen alle registers opengetrokken om de keuzevrijheid van de consument te beperken tot het dure HP-merkartikel. Het voelt als een dubbele overwinning omdat ik de schikking ook als een overwinning beschouw.", zegt 123inkt-directeur Gerben Kreuning. "Ik ben ontzettend blij voor de Nederlandse printergebruiker en ook best trots op onze vastberadenheid. Voor zover ik kan nagaan is er bijna nooit een rechtszaak geweest die HP heeft verloren. Al diverse webwinkels zijn gezwicht voor het machtsvertoon van de grote printerfabrikanten. De meeste durven de kostbare strijd niet aan. Het is nu 2-0 voor de consument omdat, uiteindelijk de consument de winnaar is. Die pikt het niet gedwongen te worden om voor een setje cartridges meer te betalen dan voor een nieuwe printer. Dat klanten onze vastberadenheid waarderen blijkt uit de duizenden steunbetuigingen die wij ontvingen na de Samsung-zaak, maar ook uit het feit dat de consument ons van alle Nederlandse webshops heeft uitgekozen tot Beste Webwinkel 2015 - 2016".

Over 123inkt.nl
Met ruim 1,6 miljoen klanten is 123inkt.nl marktleider op het gebied van online verkoop van inktcartridges, toners, printers, papier en kantoorartikelen. De webwinkel werd door consumenten al acht jaar op rij verkozen tot Beste Webwinkel van Nederland in de categorie 'Computer Hard- en Software'. In oktober sleepte 123inkt.nl zelfs de overall hoofdprijs Beste Webwinkel van Nederland 2015 -2016 in de wacht. Afgelopen jaar is 123inkt.nl gestart met het lanceren van nieuwe, gespecialiseerde webshops: 123accu.nl, 123led.nl en 123-3D.nl.Voor verdere informatie:
info@123inkt.nl
0294-787123

Technische details staan ook op Boek9.nl

https://www.boek9.nl/items/iept20151125-rb-den-haag-hp-v-digital-revolution

Dit persbericht is gepubliceerd op 27 november 2015.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van 123inkt.nl  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Google

Logo WIBU-SYSTEMS

Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.

Logo AvePoint

Logo Valid

Logo PQR B.V.

Logo TomTom Telematics

Logo Descartes

Logo SAP

Logo Extreme Networks

Logo KPN

Logo SAP Concur

Logo Thuiswinkel.org

Logo Pinewood

Logo Thuiswinkel.org

Logo Conrad.nl

Logo Tableau Software

Logo Tableau Software

Logo Freshworks

Logo Freshworks
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1392 dagen
123inkt.nl contact  
Logo 123inkt.nl
  +31 (0) 294-787123
  info@123inkt.nl
  www.123inkt.nl
123inkt.nl sociaal  
123inkt.nl tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
Logo Extreme Networks
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Unisys
Logo ZyXEL
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl