www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 123 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Sint koopt cadeaus op het laatste moment

Verlanglijstje, budget en nut van cadeau zijn leidend bij decemberaankopen Nederlanders

Bijna de helft van de Nederlanders koopt zijn Sinterklaascadeaus pas in de allerlaatste weken voor 5 december. Dit blijkt uit onderzoek dat Multiscope onder 1.020 Nederlanders uitvoerde in opdracht van Webloyalty. Ruim een kwart van de respondenten start na de zomer al met inkopen en slechts 15 procent verzamelt het hele jaar door cadeaus.

Jongeren spannen de kroon voor wat betreft last minute aanschaf: bijna 70 procent van de 18- tot 24-jarigen gaat pas eind november op pad. Een klein gedeelte (ruim 7 procent) van de respondenten vertrouwt volledig op de beloftes van webshops en laat het koopmoment afhangen van de levertijden.

Verlanglijst niet onderschatten
Het verlanglijstje kent nog steeds veel waarde: voor één derde van de respondenten is de allerbelangrijkste voorwaarde dat het cadeau op het lijstje van de ontvanger staat. Daarnaast is het voor de respondenten belangrijk dat het cadeau past binnen het afgesproken budget (20 procent) en dat het cadeau nuttig en bruikbaar is (15 procent).

Online zoeken, offline kopen
Internet wordt volop gebruikt voor de oriëntatie op cadeaus. Zeker de helft van de respondenten bezoekt bijvoorbeeld een website om zich te verdiepen. Mannen doen dat vaker dan vrouwen: respectievelijk 56 procent ten opzichte van 45 procent. Opmerkelijk is dat een bezoekje aan de stenen winkel zo vlak voor 5 december ongekend populair blijft: maar liefst 70 procent koopt de presentjes aldaar.

Irritatie: duurdere producten
Shoppen voor Sinterklaascadeaus, zowel on- als offline, staat ook garant voor de nodige irritaties. Voor één op de vijf Nederlanders is de veronderstelling dat producten in de decemberperiode duurder zijn de grootste ergernis. Ook het niet nakomen van levertijden door webshops scoort hoog op de irritatie-barometer: maar liefst 15 procent vindt dit het vervelendst. De drukte in winkels en winkelstraten staat op de derde plek. 

“De laatste maand van het jaar staat bol van de tradities en dat zien we ook terug in dit onderzoek. Gezellig even de stad in om cadeaus te kopen, hoort bij het decembergevoel”, stelt Guy Chiswick, managing director Noord-Europa bij Webloyalty. “Ondertussen zien we wel dat de rol van online toeneemt. Consumenten gebruiken het veelvuldig om zich te oriënteren en hier liggen dan ook kansen voor zowel on- als offline retailers. Het zou zeker geen overbodige luxe zijn om meer duidelijkheid en loyaliteit te bieden, gezien de grootste ergernissen. Online en mobile technologieën kunnen retailers daarbij helpen.”

Webloyalty is de straat opgegaan om mensen te vragen naar hun gedrag rondom het kopen van Sinterklaascadeaus. Klik op de afbeelding voor de video.
https://youtu.be/HZskoCRQkhE

De resultaten van het onderzoek zijn weergegeven in onderstaande infographic. Klik op de afbeelding voor een hoge resolutie van de infographic.
http://files.lewispr.com/nl/webloyalty/Webloyalty-infographic-sinterklaas.png

Over Webloyalty
Webloyalty is dé e-commerce partner in Europa, actief in de loyaliteitsmarkt en #1 in spaar- en beloningsprogramma´s. Webloyalty ondersteunt grotere e-commerce partners in de retail- travel- en leisurebranche bij het bouwen van sterke en winstgevende relaties met hun klanten.

Partners van Webloyalty genereren door de samenwerking een extra inkomstenbron, terugkerende klanten, herhaalaankopen en extra klantwaarde. Klanten van Webloyalty partners worden als lid van het spaarprogramma beloond met aantrekkelijke kortingen en cashbacks.

Webloyalty is in 2007 gestart in het Verenigd Koninkrijk en inmiddels actief in Frankrijk, Spanje, Ierland, Brazilië, Turkije, Australië en Nederland. Dit jaar volt verdere internationale expansie. In 2011 is Webloyalty gefuseerd met Affinion Group, wereldwijd leider in customer engagement en loyaliteitsoplossingen.

Kijk voor meer informatie op www.webloyalty.nl of volg Webloyalty op Twitter @WebloyaltyNL

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Elke van der Putten of Charel Klerkx van LEWIS PR:
Tel: +31 (0)40 – 235 4600
E-mail: webloyaltyNL@lewispr.com
Laatste van Webloyalty  
Wereldwijd onderzoek Webloyalty: overgrote meerderheid consumenten geeft voorkeur aan fysieke winkels

Deze vijf trends bepalen in 2017 de retailsector

Vijf tips om als retailer klanten aan je te binden
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 123 dagen
Webloyalty contact  

Logo Webloyalty

  +31 20 24 03 120
  contact@webloyalty.nl
  webloyalty.nl
Webloyalty sociaal  


Webloyalty tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl