www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (1656 dagen geleden)
Bedrijf:

Betaaldienstverlener Mollie verwacht 100% transactiegroei

Amsterdam, 24 november 2015 – Mollie, een betaaldienstverlener, bouwt haar voorsprong op het gebied van online betalingen verder uit. Het bedrijf speelt met zijn innovatieve en eenvoudig toegankelijke oplossingen in op de laatste ontwikkelingen in de fintech-markt en groeit hard. Het Nederlandse bedrijf heeft in het lopende jaar al 90% groei in transactievolume behaald ten opzichte van het vorig jaar. De magische grens van 100% transactiegroei verwacht Mollie eind 2015 te doorbreken. Om deze groei vast te houden zal Mollie versneld een aantal innovatieve diensten gaan uitbrengen en haar oplossingen gaan uitrollen naar andere Europese landen.

Het aantal actieve klanten van Mollie neemt sterk toe. Met ruim 18.000 actieve klanten is Mollie al enige tijd, gemeten naar aantal klanten, de grootste online betaaldienstverlener op de Nederlandse markt. Deze groei wil Mollie ook in 2016 doorzetten. Gaston Aussems, directeur van Mollie: ‘Met onze strategie gericht op eenvoud in elektronische betalingen, goede service en het continu doorvoeren van innovaties spelen we in op de ontwikkelingen in de markt.’

Payment for Platforms
Mollie ontzorgt klanten onder meer door middel van zijn technologische innovaties. Hiermee weet het bedrijf zelfs de meest complexe betaalafhandelingen snel en eenvoudig te realiseren. Dit maakt dat de fintech-startup stevig doorgroeit. Met het onlangs gelanceerde Payment for Platforms boort het bedrijf een nieuwe doelgroep aan. Voor opkomende spelers zoals marktplaatsen (bijvoorbeeld AirBnB en thuisbezorgd.nl) en ticketing-platformen waar kopers en verkopers samenkomen, kan Mollie de complexe betaalstromen afhandelen.

Groei e-commerce Nederland
In Nederland werpt Mollie’s strategie steeds meer vruchten af, waardoor het bedrijf vijf maal harder groeit dan de sector als geheel. Nederlandse consumenten gaven in de eerste helft van dit jaar 18,4% meer uit aan de online aankoop van producten en diensten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor een aanzienlijk deel wordt deze toename bepaald door de aanschaf van diensten via het internet, zoals vliegtickets en verzekeringen, maar ook andersoortige diensten waar je het minder snel van verwacht. Aussems ligt toe: ‘Het type bedrijven dat actief is in de e-commerce wordt diverser, het zijn niet alleen meer de e-tailers die hun klanten digitaal laten afrekenen. Ook bijvoorbeeld zzp’ers, zoals loodgieters en designers, maken steeds meer gebruik van elektronisch factureren. En ook cursussen en schoolgelden worden steeds vaker online betaald.’

Grenzeloos online shoppen
Ook in het buitenland is e-commerce niet meer te stuiten. In Duitsland was de e-commerce groei in 2014 bijvoorbeeld 12,3 procent. De groeiambities van Mollie beperken zich dan ook niet tot Nederland. Volgens Aussems ontbreekt het in veel Europese landen aan eenvoudige en innovatieve producten zoals Mollie die biedt. Het succes op de Belgische markt, waar Mollie vanaf begin 2015 ook actief, heeft dit reeds bewezen.

##

Over Mollie
Mollie is één van de eerste succesvolle fintech-bedrijven in Nederland. Het bedrijf levert diensten voor eenvoudig, betrouwbaar en zorgeloos online betaalverkeer. De in 2004 opgerichte Payment Service Provider (PSP) verzorgt inmiddels voor meer dan 18.000 actieve websites verschillende betaaltransacties, onder meer via iDEAL, creditcard en Bitcoin. De API-koppelingen die het bedrijf heeft met veelgebruikte e-commerce platforms, zoals Magento, Wordpress, SEOShop en Shopify, maken dat gebruikers van deze platformen de voordelen van Mollie kunnen benutten. Alle software ontwikkelt Mollie in huis. Het bedrijf kan betalingen afhandelen voor elk type organisatie, van klein tot groot en met eenvoudige tot complexe websites, bedrijfssystemen en betaalafhandelingen. Er is slechts één API-koppeling en één contract met Mollie nodig om van alle betaalmethodes gebruik te kunnen maken. Het klantenbestand van Mollie bestaat onder meer uit: Beslist.nl, Coffee Company, Deliveroo, Grolsch, ID&T, Ronald McDonald Kinderfonds, TMG en Utopia. Het hoofdkantoor van Mollie is gevestigd in Amsterdam en er werken ruim 30 medewerkers. Mollie heeft een vergunning van de Nederlandsche Bank voor het opereren als betaalinstelling. Daarnaast is het bedrijf Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS)-gecertificeerd en bestuurslid bij de Nederlandse tak van de Association of Certified Anti-Money laundering Specialists (ACAMS). Voor meer informatie: www.mollie.com.

Voor meer informatie voor de pers

Mollie
Gaston Aussems
T 06 1683 4652
M Gaston@mollie.com

Lubbers De Jong
Margreet Poolman
T 020 2050 422
M Margreet@lubbersdejong.nl

Dit bericht is ook online te vinden.
Laatste van Mollie  
Mollie introduceert een vast tarief voor Bancontact, met een gemiddelde besparing van 68%

Internationale groei voor Mollie – 50k merchants

Mollie leert van haar klanten en bevordert internationale initiatieven met de lancering van Multicurrency
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1656 dagen
Mollie contact  

Logo Mollie

  +31 (0)20-820 20 70
  info@mollie.com
  www.mollie.com/nl
Mollie sociaal  


Mollie tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl