Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 105 dagen geleden)
Bedrijf:

Woonwebshops laten omzet uit zoekmachines liggen

Goed inspelen op online kansen is uitdaging voor hele interieurbranche

Rotterdam, 17 november 2015 – Hoewel Nederlanders steeds vaker online aankopen doen, laten woonwebshops nog altijd veel kansen liggen op het gebied van zoekmachine-optimalisatie (SEO), zo blijkt uit onderzoek in de interieurbranche door e-commercebureau ISM eCompany. Op slechts vier van de elf onderzoekscriteria, scoorden woonwebshops een magere voldoende. In de ranglijst scoorden Eijerkamp en Flinders nog het beste, met beide een gemiddelde van 7,2.

“Helaas blijft de interieurbranche achter op het gebied van e-commerce,” zegt Jurjen Jongejan, Manager Online Marketing bij ISM eCompany. “En dat is opvallend, want uit onderzoek van Thuiswinkel blijkt dat 11 procent van de Nederlanders in het eerste halfjaar van 2015 één of meerdere aankopen deed in het woon- en tuinsegment. En het percentage groeit ieder jaar. E-commerce voor het woonsegment is dan ook zeker de moeite waard.”

Slecht scorende onderdelen
De woonwebshops scoorden het slechtst op het onderdeel 'rich snippets'. Het gebruik van rich snippets kan de doorklikratio verbeteren en heeft daardoor indirect ook invloed op de SEO. “Voor woonwebshops zijn rich snippets op reviews of productinformatie zoals prijs en beschikbaarheid van toegevoegde waarde,” zegt Jongejan. “Hierdoor kan Google zoekresultaten verrijken met bijvoorbeeld review-sterren. Met een gemiddeld cijfer van 1,4 is hier dus nog veel ruimte voor verbetering.” Slechts vier woonwebshops scoorden op dit onderdeel een voldoende.

Ook het onderdeel 'filtersysteem' scoorde een 1,4. Filterpagina’s kunnen zoekers een relevante landingspagina bieden voor een specifieke zoekopdracht, zoals 'houten wandkast' of nog specifieker 'houten wandkast gelakt'. Jongejan: “Wij pleiten voor een gestuurd filtersysteem, waarmee Google selectief pagina’s kan indexeren, op basis van zoekwoorden met zoekvolume. Deze pagina’s kunnen retailers vervolgens met de juiste content inrichten als organische landingspagina’s.” Alleen Woonboulevard Poortvliet, Roobol en Eijerkamp behaalden een voldoende voor dit onderdeel.

Goed scorende onderdelen
Woonwebshops scoorden het beste op het onderdeel mobielvriendelijkheid, met een gemiddelde score van 6,6. “Mobiel is een aandachtsgebied waar de laatste jaren veel nadruk op ligt,” stelt Jongejan. “ In de media verschijnen regelmatig blogs van specialisten die erop hameren dat (online) retailers een responsive of een aparte mobiele webshop moeten hebben. Omdat het issue hierdoor vaker ‘top of mind’ is, zullen online retailers eerder hiermee rekeninghouden.”Over het onderzoek
Voor het onderzoek werd data van 76 webwinkels geanalyseerd door SEO-experts met meer dan acht jaar ervaring in e-commerce. Alle retailers moesten minimaal één fysieke winkel of showroom in Nederland hebben.

De webshops werden getoetst op 58 onderdelen, onderverdeeld in elf categorieën: linkbuilding, e-commercecontent, algemene content, filters, mobielvriendelijkheid, URL-structuur, rich snippets, paginasnelheid, front-end elementen, indexatie en HTTPS. Per woonwebshop is een totaalcijfer berekend dat aangeeft in hoeverre de webshop geoptimaliseerd is voor zoekmachines. In de whitepaper met de onderzoeksresultaten, vindt u de volledige ranglijst van de bij het onderzoek betrokken woonwebshops.

###

Over ISM eCompany
Het e-commercebureau ISM eCompany is al ruim twintig jaar een toonaangevende speler in de markt. Het bureau behoort al jaren tot de top in e-commerceland. ISM eCompany werkt voor (online) retailers met nationale en internationale e-commerce-ambities. ISM eCompany verzorgt hun strategie, webshop bouw, webshop ontwerp en online marketing. De organisatie heeft ruim 400 doorgewinterde e-commerceprofessionals in dienst waarvan de meesten werken vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam.

Meer informatie
Heeft u vragen of interesse in een interview? De mensen bij ISM eCompany delen graag hun kennis. Neem hiervoor contact op met:

ISM eCompany:
Pride PR
Jannemiek Starkenburg / Suzanne van Duijn
T: 071-5680028
E: ism@pridepr.nl
Laatste van ISM eCompany  
ISM eCompany wint voor de tweede keer op rij de FD Gazelle Award

ISM eCompany trendbericht 2016: Nieuwe technologie zet retail op zijn kop

Woonwebshops laten omzet uit zoekmachines liggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 105 dagen
ISM eCompany contact  

Logo ISM eCompany

  010 2436000
  info@ism.nl
  www.ism.nl
ISM eCompany sociaal  


ISM eCompany tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91768 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10600 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl