www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl
INFLUX PR#Herken zakelijke websitebezoekers

2514 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (6 jaar en 30 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Terugblikken en vooruitzien

Inzichten voor het oude en nieuwe jaar vanuit de Nederlandse ICT

De laatste maanden van het jaar zijn aangebroken – tijd om vooruit en terug te blikken. Yellow Communications heeft een aantal relaties gevraagd aan te geven wat voor hen de mijlpalen van het afgelopen jaar zijn geweest en wat zij denken dat ons het komende jaar te wachten staat.

De luchtbellen van 2015
De ‘Piek van de Opgeblazen Verwachtingen’ komt uit Gartners Hype Cycle en als we Gartner mogen geloven moet elk zichzelf respecterend product door die fase. Daarna volgt onvermijdelijk de ‘Trog van de Desillusie’ en vervolgens kan het twee kanten op: via de ‘Helling der Verlichting’ naar het ‘Plateau van de Productiviteit’, of rechtstreeks het ‘Afvoerputje van de Vergetelheid’ in.

Op de vraag welke hype in 2015 te ver is opgeblazen, komen opvallend diverse antwoorden uit de markt. Workday is het meest uitgesproken. Benelux Regional Director Hette Mollema: “De grootste hype van 2015 vind ik toch wel oude ERP-systemen in een nieuw cloud-jasje. Dat zijn de nieuwe kleren van de keizer – je kunt niet zomaar oude on-premise oplossingen nemen en daar een cloud-labeltje op plakken!”

René van Buuren, Director Cybersecurity bij Thales Nederland, heeft meer oog voor het veiligheidsaspect en noemt de hype rond autonoom rijdende wagens: “Apple, Google en Tesla zijn allemaal bezig de benodigde auto’s en IT te ontwikkelen, maar de juridische obstakels zijn nog zo groot dat de adoptie van deze voertuigen nog lang op zich zal laten wachten – langer dan de hype ons wil doen geloven.”

Citrix en Sophos houden het bij BYOD. Andreas van Wingerden, Manager System Engineering bij Citrix: “Iedereen blijft BYOD ‘veelbelovend’ noemen, maar we zijn er allang. Het is gewoon een gegeven dat iedereen het apparaat gebruikt waar hij zich prettig bij voelt.” Pieter Lacroix, Managing Director Sophos Nederland: “Vijf jaar geleden was BYOD al een hype, vandaag de dag moet ieder zichzelf respecterende IT-manager daar gewoon klaar mee zijn. Als je er nu nog geen rekening mee houdt dat gebruikers allemaal twee of meer apparaten hebben die ze dagelijks gebruiken, dan heb je de laatste jaren niet opgelet.”

Opvallend dit jaar
Martijn ten Kate, Country Manager Interoute Nederland, ziet in Tesla een positief voorbeeld in 2015. “Tesla heeft een methode ontwikkeld om fysieke beperkingen door digitalisering zover te omzeilen dat het hele product verandert. In feite is de Tesla S een ‘software defined car’. De gebruiker beschikt altijd over de meest recente updates en services, zonder dat er een monteur aan te pas komt. Dat is een ‘digital transformation’ waar veel IT-leveranciers nog een puntje aan zouden kunnen zuigen.”

Dat beeld wordt beaamd door Glenn Fassett, International General Manager bij Curvature: “De IT-agenda wordt teveel bepaald door externe factoren. OEMs schrijven bijvoorbeeld voor wanneer hardware aan vervanging toe is, en CIO’s gaan daar veel te gemakkelijk in mee.” Wat hem betreft doen IT Executives er goed aan hun afhankelijkheid van OEMs terug te dringen, zodat ze voor zichzelf de vrijheid creëren om nieuwe initiatieven op te starten wanneer dat de business ten goede komt en niet wanneer de markt dat dicteert.

Hette Mollema (Workday) kijkt terug op 2015 als het jaar waarin de cloud volwassen begon te worden. “Cloud betekent in 2015 multitenancy, single version, uitgebreide configuratiemogelijkheden en probleemloze upgrades (althans, bij ons wel). Dat is een enorme stap vooruit. Je kunt je tegenwoordig al bijna niet meer voorstellen dat er nog mensen zijn die denken dat cloud niets meer is dan data die niet meer op je eigen pc staat.”

Kritisch over 2015
Voor Van Wingerden (Citrix) was 2015 een jaar waarin lifecycle management meer aandacht had mogen krijgen. “Op dit moment worden een heleboel goede en gezonde ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van mobility en cloud, tegengehouden door legacy. CIO’s die zich laten vastzetten door oude systemen en applicaties – dat is slecht voor de concurrentiepositie. Start-ups kunnen zonder die erfenis veel sneller slagen maken.”

Marcel Lucker, Directeur Sales & Marketing bij Winvision, verbaast zich nog steeds over de vaak moeizame samenwerking tussen business en IT. “Als organisatie heb je pas profijt van nieuwe systemen als de medewerkers ze ook werkelijk gebruiken. Toch wordt bij de start van ICT-projecten nog steeds verreweg het grootste gedeelte van de tijd en middelen besteed aan de techniek. Een heel klein gedeelte van de aandacht gaat uit naar de organisatorische implementatie. Die verhouding zou meer in balans moeten zijn. Anders is slimme ICT niet meer dan een domme kostenpost.”

Zowel Van Buuren (Thales) als Lacroix (Sophos) vinden dat digitale veiligheid in het afgelopen jaar nog veel te veel op het warmhoudplaatje heeft gestaan. “Het besef dat we iets moeten doen groeit wel,” meent Van Buuren, “maar de massa betrekt dat nog veel te weinig op de eigen organisatie.”

Ook Lacroix stoort zich aan de laisser faire houding ten opzichte van cybersecurity: “Op 1 januari 2016 treedt de meldplicht datalekken in werking. Ontzettend veel organisaties zijn hier nog lang niet klaar voor. Maar de regering doet er dan ook veel te weinig aan om ze daarover te informeren.”

Fred Voogt, Regional Manager Netherlands bij Ruckus Wireless, is het daar helemaal mee eens: “De overheid zal zich hier meer en proactiever in moeten mengen. Wij bieden bijvoorbeeld Location Based Services voor diensten in winkelcentra, stadions, verkeer en logistiek. Daar zitten belangrijke privacyaspecten aan. Gebruikers, aanbieders en leveranciers moeten weten waar ze aan toe zijn op dat gebied.”

Over de meldplicht zelf zijn de heren overigens goed te spreken. Pieter Lacroix noemt het snelle tot stand komen ervan zelfs een van de meest significante gebeurtenissen van 2015. René van Buuren noemt in dat verband de hack bij ASML in februari. Niet zomaar een doelwit, meent hij: “In dit soort aanvallen spelen serieuze fondsen en belangen een rol. Dit was een aanval uit de hoofdklasse van de internationale cybercrime en daar gaan we er zeker meer van zien.”

Frank van den Belt, CEO bij Solvinity, meent vooral dat de Nederlandse ICT zelf dit jaar op zijn falie heeft gekregen. “ICT Nederland is vastgeroest in de Haagse traditionele poldereconomie. De brancheorganisatie heeft gefaald. ICT is hier geen topsector – het is het hulpje van de 9 topsectoren. Onze Nederlandse industrie-aanpak is uit het tijdperk kruik!”

Op naar 2016
Fred Voogt (Ruckus Wireless) kijkt in elk geval reikhalzend uit naar het komende jaar. “De ontwikkelingen op het gebied van wifi gaan snel. Zeer snel. Combineer dat met Smart City projecten en een groeiend aantal City wifi initiatieven en je weet dat 2016 een spannend jaar gaat worden – niet alleen voor slimme wifi-oplossingen trouwens, maar voor alle draadloze datadragers.”

Mike Offermans, Business Development Manager bij Wacom, verwacht in 2016 meer aandacht voor de elektronische handtekening. “Je handtekening plaatsen onder een elektronisch document, op een manier die veilig is en juridisch geaccepteerd wordt, is niet alleen heel praktisch, het is ook een belangrijke stap richting het papierloze kantoor.” Offermans kijkt in dat verband vol belangstelling naar wat de onlangs geïntroduceerde iPad Pro gaat doen. “Kennelijk zien zowel Microsoft als Apple de echt zakelijke tablet toch als een trend die de komende jaren zal doorzetten.”

Ook Van Wingerden (Citrix) houdt de ontwikkelingen op mobiel gebied nauwlettend in de gaten. “2016 wordt het jaar waarin desktop en mobiel verder samensmelten,” verwacht hij. “Op het gebied van mobility wordt vooral belangrijk dat we niet meer kijken naar Best of Breed, maar naar Best of Integration. Best of Breed klinkt leuk, maar maakt de zaken ook complex. Veel belangrijker is dat de verschillende gebruikte oplossingen goed met elkaar samenwerken.”

Hette Mollema ziet vanuit Workday een vergelijkbare ontwikkeling op het gebied van cloud computing. “Binnen de enterprise cloud zal komend jaar vooral gekeken worden naar combinaties van en verbindingen tussen verschillende oplossingen, in plaats van naar de huidige point solutions.” De meest succesvolle cloud-oplossingen zullen wat hem betreft de oplossingen zijn die niet alleen hun eigen functie perfect vervullen, maar ook uitstekend integreren met andere toepassingen.

Lacroix constateert een ‘shift in de mindset van IT-managers’ ten aanzien van de cloud. “Er wordt niet langer met argwaan gekeken naar de cloud. Daarom zullen meer en meer organisaties de migratie naar de cloud opstarten en zal dus ook cloud security een belangrijke trend worden.” Het sleutelwoord is daarbij ‘encryptie’, meent Lacroix: “Voor Nederlandse IT-verantwoordelijken is dat sowieso een must, vanwege de meldplicht datalekken, maar vanuit Europa volgt binnenkort ook de EU GDPR (de Europese databeschermingsverordening die waarschijnlijk in 2017 definitief ingaat), dus daar kunnen ze zich maar beter op gaan voorbereiden.”

Maar dan wel in goede samenwerking met de business, benadrukt Van Buuren namens Thales. “Geen technische feestjes, maar gepaste (IT) beveiliging kiezen vanuit doordacht risicomanagement en business continuïteit.”

Ook Frank van den Belt verwacht dat security in 2016 veel aandacht gaat krijgen. “Nederland is afhankelijk van zijn infrastructuur en die is steeds meer digitaal. Maar van wie is de BV Nederland afhankelijk als het erop aankomt bij een hack of een aanval? Wie zijn die engineers? Zitten ze in Bangalore of in Nederland? En heeft de AIVD die mensen in Bangalore dan gescreend?” Van den Belt wil maar zeggen: weet wat je doet als je off-shore outsourcet – in Nederland hebben we tenminste mensen die we zelf kunnen controleren.

Sowieso wil Van den Belt in 2016 graag meer aandacht voor Nederlandse ICT. “Kijk naar wat er gaande is. Taxi’s worden vervangen door Uber, hotels door Airbnb, de winkelstraten lopen leeg maar Wehkamp en Bol.com draaien geweldig, de bankensector staat onder druk en dat allemaal onder invloed van ICT. Hoezo is de ICT geen topsector? Hoog tijd voor een nieuw elan en een andere kijk op het belang van de ICT-industrie voor Nederland.”

Meer weten? We brengen je graag in contact met de mensen en organisaties die in dit stuk zijn aangehaald. Neem contact op met Yellow Communications via telefoonnummer 023 555 3424.

Over de in dit stuk genoemde organisaties:

Citrix leidt de transitie naar de ‘software-defined workplace’ door het samenbrengen van virtualisatie, mobility management, netwerken en SaaS-oplossingen, om nieuwe manieren te ontwikkelen waardoor organisaties en mensen beter kunnen werken.

Curvature verandert de manier waarop ondernemingen hun apparatuur en onderhoudsdiensten voor hun netwerken en datacentra bij verschillende leveranciers inkopen, onderhouden en upgraden.

Interoute is eigenaar en operator van Europa's grootste netwerk en van het grootste platform voor clouddiensten wereldwijd.

Ruckus Wireless maakt WiFi gewoon beter voor meer dan 61.000 enterprises, serviceproviders, overheden en het midden- en kleinbedrijf wereldwijd.

Solvinity ontwikkelt innovatieve klantgerichte oplossingen en biedt bedrijven met hoge security-eisen een veilige toegang tot de public, private en hybrid cloud.

Sophos levert prijswinnende security- en databeschermingsoplossingen die eenvoudig in te zetten, te beheren en te gebruiken zijn.

Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high tech systemen voor de defensie-, transport- en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity.

Wacom is 's werelds grootste fabrikant van pen tablets, interactieve pen displays en digitale interface-oplossingen.

Winvision richt zich op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform.

Workday is toonaangevend leverancier van zakelijke cloudapplicaties voor financiën en human resources.
Laatste van Clarity Benelux  
Waarom vlot het niet met diversiteit op de werkvloer?

Hoe maken we van hybride werken een succes?

Clarity neemt digital marketingbureau 3WhiteHats over
Check Point Research schetst landschap cyberaanvallen en meldt 86 procent toename in Nederland

Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden

Vier SAP-partners fuseren en gaan samen verder onder bedrijfsnaam Aiden

CTS organiseert tweedaagse Google Innovation Bootcamp
ValidSign Official eSigning Partner PSV

Fullstaq geselecteerd als partner Belastingdienst voor Cloud Native & Container expertise

Boomi voor achtste jaar op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien

Friends for Brands onderdeel van Powered by Meaning Groep

Schneider Electric tekent de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES)

Shippeo bereikt 103% jaarlijkse groei als ’s werelds meest aanbevolen RTTV-leverancier

Acht keer goud voor Hogeschool Tio in EW Beste Studies 2021

Van Ameyde lanceert IT-platform voor snellere schade-afhandeling

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Red Hat OpenStack Platform 16.2 verbetert ondersteuning hybrid cloud- en edge-omgevingen

True stelt Marjolein Rietveld aan als COO

Dell Technologies telecom-software en -solutions versnellen 5G- en Open RAN-innovatie

Dell Technologies brengt IT met vernieuwde Edge-oplossingen tot ver buiten het datacenter

Nutanix voor het eerst genoemd als visionair in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage

Zscaler sluit zich aan bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance en kondigt nieuwe integraties aan die Zero Trust Protection uitbreiden naar interne en externe applicaties
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 30 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Clarity Benelu.. contact  

Logo Clarity Benelux

Clarity Benelu.. sociaal  


Clarity Benelu.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Trueson
Logo HubStar
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Yenlo
Logo DNA Services B.V.
Logo Boomi
Logo Citrix
Logo Friends for Brands
Logo Schneider Electric
Logo Shippeo
Logo Hogeschool Tio
Logo OutSystems
Logo Lightspeed
Logo Red Hat
Logo True (Broad Horizon)
Logo Citrix
Logo Kaspersky
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Nuance
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92336 persberichten
- 6071 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10913 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl
INFLUX PR#Herken zakelijke websitebezoekers