Datum: (977 dagen oud)
Bedrijf:

8 Huurwoningen Kapelle gerealiseerd met crowdfundingKapelle, 16 november 2015 - De belangstelling voor de 8 woningen aan de Torteltuin in de Zuidhoek te Kapelle was overweldigend. Inmiddels zijn alle woningen verhuurd. Er waren veel meer belangstellenden dan geanticipeerd, overduidelijk is dat er een groot gat is op de huurmarkt in Zeeland, maar ook in de rest van Nederland.

Door aangepaste regelgeving mogen woningcorporaties niet meer investeren in het segment woningen met huur die hoger ligt dan 710 euro per maand, tenzij het een herstructureringswijk betreft. Daarnaast kunnen mensen met een inkomen vanaf €43.000 niet meer terecht bij de woningcorporatie voor een huurwoning in de sociale sector.

In de private sector speelt dan weer het feit dat banken minder kunnen/willen financieren in vastgoed. Huurfonds heeft de handschoen opgepakt en het op innovatieve wijze wel voor elkaar gekregen woningen te realiseren in het betaalbare huur segment. Door middel van crowdfunding via het platform van capitalcircle.nl wordt het benodigde kapitaal voor het project opgehaald.

Dit biedt ook kansen voor mensen die willen beleggen in iets tastbaars dat ook nog eens goed te begrijpen is. Via crowdfunding maakt Huurfonds het mogelijk te beleggen tegen condities die voorheen alleen toegankelijk waren voor banken en instituten.

Na dit eerste succes zullen er meer projecten volgen die op deze wijze worden vormgegeven. Er staan nog drie andere projecten op stapel. Dit zijn vergelijkbare woningprojecten in Roosendaal, Steenbergen en Tholen. Zowel voor huurders als beleggers biedt dit weer nieuwe kansen in een markt die tot voor kort op slot leek te zitten.

Meer over huurfonds op www.huurfonds.nl

Meer over Capital Circle op www.capitalcircle.nl