Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2475 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1428 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Innovadis en Previder behalen samen DigID-certificering

Partnership is noodzakelijk om aan groeiende vraag overheidsdiensten te voldoen

Hengelo, 16 november 2015 – Internetbureau Innovadis en Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, hebben gezamenlijk succesvol het certificeringsproces voor DigID afgerond. Beide partijen kozen voor deze intensieve samenwerking om beter te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar slimme internetoplossingen vanuit overheidsinstanties.

Innovadis gebruikt al jaren hosting van Previder en kreeg dit jaar het verzoek van de Stadsbank om een webportal te ontwikkelen met een DigID-koppeling. Innovadis had hiervoor nog niet de benodigde certificeringen, maar uit gesprekken met Previder bleek dat de leverancier hiervoor al de eerste stappen hadden gezet. Gezien de hechte samenwerking besloten Innovadis en Previder het certificeringsproces samen te ondergaan. Jurgen van Kreij, CEO van Innovadis: "Previder levert de infrastructuur waarop wij de oplossingen voor onze klanten bouwen. Zij erkenden het groeiende belang van DigID en toen wij de eerste opdrachten kregen, was het een logische keuze om de certificering gezamenlijk te doorlopen."

Digitale overheid 2017
In de aanloop naar Digitale Overheid 2017 voelen steeds meer overheidsinstanties de druk om hun online dienstverlening daar op voor te bereiden. DigID, het identiteitssysteem waarmee burgers zich op internet kunnen legitimeren, is daar een centraal onderdeel van. Om webapplicaties voor de overheid te mogen ontwikkelen en hosten is een zogeheten DigID Assurance verplicht. Deze wordt vastgesteld door middel van een Third Party Mededeling (TPM) van Logius, de regieorganisatie achter DigiD en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast vinden er ook jaarlijkse audits plaats.
Innovadis en Previder werkten intensief met elkaar samen om deze certificering te krijgen. Aangezien het ongebruikelijk was om dit proces over twee partijen te verdelen, moesten de verschillende verantwoordelijkheden goed afgestemd worden. Nu dit proces succesvol is afgerond, is Innovadis gecertificeerd om DigID-applicaties ontwikkelen en Previder om de onderliggende infrastructuur te leveren.

Bredere samenwerking
Innovadis en Previder verwachten in de nabije toekomst nog veel meer samen te werken bij projecten waar DigID een rol speelt. Eric Vredeveldt, directeur van Previder: “Zowel Previder als Innovadis krijgt steeds meer aanvragen vanuit de overheidssector. DigID is daarbij praktisch een standaardeis geworden. Wij daarom erg blij dat we de certificering hiervoor als partners hebben behaald. Hierdoor kunnen wij klanten binnen de overheid, maar ook voor in  sectoren waar hoge eisen worden gesteld aan security en privacy, optimaal van dienst zijn.”

Lees meer over de DigID-certificering van Previder en Innovadis in de volledige case.

***

Over Previder
Previder is een toonaangevende leverancier van high-end datacenter- en cloud-diensten, strategisch gelegen tussen de Amsterdamse en Duitse Internet Exchange. Met een unieke Twin-datacenter oplossing levert het stabiele, hoogwaardige en schaalbare infrastructuur aan IT-dienstverleners en eindgebruikers. Previder levert zowel cloud-hosting, co-locatie als connectiviteitsdiensten. De datacenters zijn milieuvriendelijk, duurzaam en kostenefficiënt en worden gebruikt door klanten als Ordina, Reggefiber en Vitens. De specialisten van Previder staan voor een persoonlijke aanpak en zijn in staat om samen met klanten innovatieve oplossingen te realiseren. Meer informatie: www.previder.nl 

***

Voor meer informatie voor de pers:

Previder
Pieter de Haer
Productmanager
088 - 332 33 33

Lubbers De Jong

Bram Semeijn
Communicatieadviseur
020 2050 448
bram@lubbersdejong.nl

Dit bericht en aanvullend beeldmateriaal kunt u ook online vinden.
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Previder  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1428 dagen
PR contact  
Logo Lubbers De Jong
Previder contact  
Logo Previder
  088 - 332 33 33
  info@previder.nl
  www.previder.com/nl
Previder sociaal  
Previder tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
Logo Liquit
Logo Accenture
Logo Databricks
Logo OutSystems
Logo Arrow Electronics
Logo Visma
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl