Datum: (982 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Startupbootcamp lanceert FinTech-programma in New YorkAmsterdam, 11 november 2015 – Startup-accelerator Startupbootcamp lanceert vandaag een nieuw FinTech-programma in New York. Na eerdere succesvolle programma’s in Londen en Singapore is New York de derde stad waar de FinTech-tak van Startupbootcamp zich vestigt. Startups kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het nieuwe accelerator-programma.

“Na het succes van Startupbootcamp FinTech in Londen en Singapore, zetten we een belangrijke volgende stap op weg naar groei door uit te breiden naar New York. Al meer dan 700 startups uit 20 landen hebben zich ingeschreven voor de FinTech-programma’s in Londen en Singapore. Dit aantal zal naar verwachting substantieel stijgen nu we een nieuwe regio vol talent gaan aanboren”, aldus Patrick de Zeeuw, oprichter van Startupbootcamp Global.

Jesse Podell, die als Managing Director het FinTech-programma in New York gaat leiden, voegt daaraan toe: “De oprichting van Startupbootcamp FinTech in New York is een logische stap in onze ontwikkeling. We vergroten ons bereik en verbinden nu drie continenten – Europa, Azië en Noord-Amerika – met elkaar. Zo kunnen we nog meer startups de kans geven impact te maken op de financiële wereld.”

Samenwerking met Rabobank en MasterCard
Het Startupbootcamp FinTech-programma in New York wordt ondersteund door grote partijen uit de financiële sector, zoals Rabobank, MasterCard, Thomson Reuters en Santander. Stephane Wyper, Global Lead van MasterCard Start Path: “MasterCard kijkt met een open vizier naar de toekomst door nieuwe initiatieven te ontwikkelen en samen te werken met de beste startups. Ons partnership met Startupbootcamp in Londen, Singapore en nu ook New York geeft ons de mogelijkheid om over de hele wereld te werken met FinTech-ondernemers die nieuwe technologieën gebruiken om bedrijven en consumenten met elkaar te verbinden.”

Rajiv Singh, CEO Rabobank North America Wholesale, vult aan: “In onze continue zoektocht naar nieuwe manieren om onze klanten beter van dienst te zijn, erkent Rabobank het belang van innovatie voor succes. We hebben al een sterke relatie met Startupbootcamp’s FinTech-accelerator in Londen en kijken ernaar uit om hetzelfde in New York op te zetten. En waar kun je beter aan innovatie werken dan in New York, het hart van de financiële wereld?”

“Er komen steeds meer spelers bij in de FinTech-wereld, dus innovatie omarmen en samenwerken is cruciaal”, aldus Philip Brittan, CTO en Global Head of Platform Financial & Risk bij Thomson Reuters. “Door onze samenwerking met Startupbootcamp krijgen deelnemende startups toegang tot onze informatie en diensten. Thomson Reuters staat volledig achter de transformatie van financiële services, die ons in staat stellen beter in te spelen op de behoeftes van onze klanten.”

Aanmelding nu geopend
Het accelerator programma geeft startups de mogelijkheid samen te werken met partners, industrie-experts en investeerders uit het wereldwijde Startupbootcamp FinTech-netwerk en invloedrijke financiële spelers zoals Rabobank. Maximaal tien geselecteerde startups komen daarnaast in aanmerking voor mentorships, kantoorruimte voor minimaal drie maanden, een bijdrage van 20.000 dollar en toegang tot meer financiering uit het netwerk van Startupbootcamp.

Geïnteresseerde startups van over de hele wereld kunnen zich vanaf nu via deze link aanmelden voor het Startupbootcamp FinTech-accelerator-programma. De inschrijving is tot en met februari 2016 geopend. In de aankomende maanden krijgen startups al de mogelijkheid om hun idee direct te presenteren aan het Startupbootcamp FinTech-team. Dit kan tijdens de verschillende Fast Track-events die onder andere in Mexico City, Toronto, San Francisco, Buenos Aires, Sao Paolo, Boston, Chicago, London en Singapore zullen plaatsvinden. De tien meest succesvolle aanmeldingen krijgen uiteindelijk toegang tot het drie maanden durende accelerator-programma in New York.

# # #

Over Startupbootcamp FinTech
Het in 2014 opgerichte Startupbootcamp FinTech is een acceleratorprogramma voor FinTech-bedrijven en de enige in zijn soort met een dergelijke brede bekendheid en steun in de branche. Vanuit hubs in London, Singapore en New York wordt een breed netwerk van partnerbedrijven onderhouden, zoals Rabobank, MasterCard, Thomson Reuters, Santander, Lloyds Banking Group, arvato Financial Services, Route 66 Ventures en Intesa Sanpaolo. Er worden bovendien warme banden onderhouden met mentor- en alumni-netwerken in meer dan dertig landen over de hele wereld. Het prijswinnende accelerator-programma biedt FinTech-startups drie maanden lang toegang tot ’s werelds beste expertise. Aan het einde van het programma pitchen startups gedurende Demo Day aan meer dan 150 investeerders.

Over Startupbootcamp
Startupbootcamp werd in 2010 opgericht en is een wereldwijd acceleratornetwerk voor startups. Startupbootcamp heeft twaalf programma’s in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Kopenhagen, Eindhoven, Istanbul, London, Miami en Singapore, en heeft een mentor- en alumni-netwerk in meer dan dertig landen. Wereldwijd hebben al meer dan 300 startups ondertussen gebruikgemaakt van Startupbootcamp en zij hebben daarbij meer dan €100 miljoen euro aan kapitaalinjecties ontvangen. Bezoek de website voor meer informatie: http://www.startupbootcamp.org

Over MasterCard
MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, is een wereldwijd betaal- en technologiebedrijf. Het exploiteert ‘s werelds snelste netwerk voor de verwerking van betalingen, dat consumenten, financiële instellingen, handelaars, overheden en bedrijven in meer dan 210 landen en regio's met elkaar verbindt. De producten en oplossingen van MasterCard maken alledaagse handelsactiviteiten (zoals winkelen, reizen, een bedrijf runnen en financiën beheren) voor iedereen gemakkelijker, veiliger en efficiënter. Volg MasterCard op Twitter @MasterCardNews, discussieer mee op de Beyond the Transaction Blog en ontvang het laatste nieuws uit de newsroom.

Over Rabobank
Rabobank Group is een wereldwijde speler in de financial services-markt en is in meer dan 40 landen leidend op het gebied van wholesale en retail bankieren, leasen en diensten rond ontroerend goed. Op het Amerikaanse continent is Rabobank de grootste bank voor de voedingsmiddelenindustrie en agrarische sector en biedt sectorspecifiek strategisch advies en financiële maatwerkoplossingen voor klanten in de gehele voedingsmiddelen-waardeketen.

Over Thomson Reuters
Thomson Reuters is wereldwijd een toonaangevende informatiebron voor bedrijven en deskundigen. Ze combineren branchekennis met innovatieve technologie en kunnen zo betrouwbare, need-to-know informatie aanbieden aan cruciale beleidsmakers die zich bezighouden met wetgeving, financiën en risico’s, belastingen en boekhouding, intellectueel eigendom, wetenschap en media. Bij Thomson Reuters, met hoofdkantoor in New York en vestigingen in Londen en Eagan (Minnesota), werken ongeveer 60.000 mensen en de organisatie is in meer dan 100 landen actief. Meer informatie vindt u op www.thomsonreuters.com

Voor meer informatie voor de pers:

Startupbootcamp
Liane Mosselaar
06 26 47 02 07
liane@startupbootcamp.org

Lubbers De Jong
Elise Quaden
020 2050 437
elise@lubbersdejong.nl

Dit bericht is ook online te vinden