www.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2488 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1564 dagen geleden)
Bedrijf:

Sophos Security Heartbeat™ en XG Firewall koppelen endpoints en netwerkapparatuur

Sophos levert als eerste leverancier synchrone beveiliging

Oosterhout, 9 november 2015 – Sophos introduceert met de Sophos Security Heartbeat™ in de Sophos XG-serie next-generation firewalls en UTM's de eerste synchrone beveiliging tegen complexe bedreigingen. Daarmee is Sophos de eerste security leverancier die er in slaagt endpoint beveiliging en netwerkbeveiliging met elkaar te laten communiceren. De nieuwe Security Heartbeat technologie laat next-generation firewalls en UTM’s informatie uitwisselen met next-generation endpoint security. Dit resulteert in snellere detectie van bedreigingen, automatische isolatie van geïnfecteerde devices en een snellere, doelgerichte respons op incidenten. Zo kan de Sophos XG Firewall real-time data afkomstig van Sophos endpoint protection gebruiken om toegang tot getroffen apparaten automatisch te beperken.

Security Heartbeat vraagt geen aanvullende tools of beheerlagen en is standaard onderdeel van Sophos XG Firewall en Sophos Cloud-managed endpoint protection. De oplossing geeft organisaties van ieder formaat een beter wapen in handen tegen steeds geavanceerdere cyberaanvallen en bespaart kostbare tijd en middelen in de bestrijding van security-incidenten.

“Vandaag heeft Sophos een belangrijke stap genomen in de volgende generatie securityproducten. Grote en kleine organisaties weten dat ze zowel endpoint- als netwerkbeveiliging nodig hebben – de twee fundamentele pijlers onder iedere IT-securitystrategie. Maar deze twee productsegmenten hebben veel te lang niet met elkaar kunnen communiceren – het waren onafhankelijke en geïsoleerde silo’s en dat beperkte hun effectiviteit en beheersbaarheid”, stelt Kris Hagerman, CEO van Sophos. “Sophos is de enige Gartner Leader die netwerk security technologie met endpoint security technologie verbindt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak. Dit vormt een synchrone beveiliging die zowel betere bescherming als betere beheersbaarheid biedt voor iedere organisatie.”

Florian Brouwers, CEO bij GroupSecure BV, bevestigt de kracht van Sophos Security Heartbeat: “Wij zijn van mening dat dit een zeer nuttige toepassing is en de juiste visie op het sterk veranderende landschap van IT Beveiliging. Het slim met elkaar laten samenwerken van verschillende “point-oplossingen” geeft veel meer inzicht in de bedreigingen voor bedrijven. Met de komst van Security Heartbeat kunnen wij, met onze specialistische kennis, onze klanten nog beter ondersteunen bij het beveiligen van hun IT netwerk.”

Hoe werkt de Security Heartbeat™?
 • Als een nieuwe, door Sophos beveiligde, endpoint aan het netwerk wordt toegevoegd, verbindt Security Heartbeat deze automatisch met de lokale Sophos XG Firewall, waarbij de endpoint agent onmiddellijk zijn gezondheidsstatus deelt.
 • Als de firewall verdacht verkeer opmerkt, of als een endpoint malware detecteert, wordt informatie over security en bedreigingen direct beveiligd gedeeld via de Security Heartbeat.
 • De endpoint agent rapporteert informatie over de bedreiging inclusief context zoals de computernaam, gebruikersnaam en betrokken processen.
 • De firewall kan automatisch actie ondernemen om het endpoint van het netwerk te isoleren, en aanvullende acties op het endpoint triggeren om risico’s te verkleinen en dataverlies te voorkomen.
 • Als een bedreiging is verwijderd, gebruikt de endpoint agent de Security Heartbeat om de herstelde gezondheidsstatus terug te koppelen aan het netwerk. Daarop wordt de reguliere dienstverlening naar het endpoint hervat.
Features van de nieuwe Sophos XG Firewall:
De Sophos XG Firewall is gebouwd op het fundament van Sophos' marktleidende UTM en next-generation firewalls en bevat bewezen technologie van Sophos en Cyberoam. De volgende nieuwe features zijn toegevoegd:
 • Network Security Control Center - Een innovatieve interface waarmee direct informatie over het netwerk en bedreigingen wordt weergegeven waardoor gebruikers snel actie kunnen ondernemen.
 • Unified Policy Model - Vereenvoudigd policy management met voorgeconfigureerde sjablonen voor zakelijke applicaties om configuratie te stroomlijnen.
 • Risico-analyse van gebruikers en apps - De App Risk Score functionaliteiten helpen risicovolle gebruikers en applicaties te identificeren.
 • User Threat Quotient - Beheer van gebruikers-regels op basis van bekend gedrag van een individu en het gezondheidsniveau van de computer of het mobiele apparaat dat ze gebruiken.
 • Sophos Firewall Manager - Een volledig uitgevoerd centraal beheer van meerdere firewalls. Dit is gratis voor Sophos partners en managed service providers.
 • Gecentraliseerd cloudbeheer - Sophos partners en MSP's kunnen meerdere Sophos XG Firewalls vanuit de cloud beheren door gebruik te maken van de nieuwe Sophos Cloud Firewall Manager.
 • Security Heartbeat - Deze unieke feature voegt de firewall en het endpoint samen. Het stelt beide in staat kennis te delen en verbetert de bescherming tegen complexe aanvallen.
 • Series van appliances - Een uitgebreide reeks van appliances met opties voor iedere klant, waaronder het nieuwe instapmodel XG 85(w) en de high-end XG 750 modellen.
 • Hardware flexibiliteit - Het besturingssysteem van de Sophos XG Firewall draait ook op bestaande Sophos SG en Cyberoam NG appliances.
 • Flexibiliteit in implementatie - Klanten kunnen ervoor kiezen dit alles als hardware, software of virtuele appliance in te zetten. Elke feature is op iedere vorm verkrijgbaar.

De beschikbare modellen lopen uiteen van desktop appliances met geïntegreerde Wi-Fi tot rack-mount appliances voor het datacenter. Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag bij een geautoriseerde Sophos partner.

Over Sophos
Meer dan 100 miljoen gebruikers in 150 landen rekenen op Sophos voor de beste bescherming tegen complexe bedreigingen en dataverlies. Sophos levert security- en databeschermingsoplossingen die eenvoudig in te zetten, te beheren en te gebruiken zijn. Zo biedt Sophos prijswinnende oplossingen aan voor endpoint security, web security, e-mail security, network security, mobile security en encryptie. Deze worden ondersteund door Sophos Labs, een wereldwijd netwerk van threat intelligence centra. Het hoofdkwartier van Sophos bevindt zich in Oxford (UK) en in Boston (VS). Meer informatie over Sophos op: www.sophos.com

Voor meer persinformatie
Yellow Communications, Marjolein Jonker, telefoon 023 555 34 24, marjolein@yellow-communications.com of sophos@yellow-communications.com

Laatste van Sophos Benelux  
1.500 toegangspogingen per dag in het ‘Haunted House’

SophosLabs 2018 Malware Forecast: “Geen enkel platform immuun voor ransomware”

Sophos-onderzoek onthult IoT-risico’s: Nederland ‘gevoelig’ met 4e plaats wereldwijd
Duidelijkheid over vakmanschap installatiebranche in Centraal Register

PA Consulting boekt recordomzet van £500 miljoen in 2019

Gezamenlijke oplossing van Cloudian en Veeam voor ransomware-bescherming

Previder versterkt landelijke positie na samenvoeging met Platani

LEO neemt Nederland mee in de wereld van de logistiek op SBS 6

USoft zet in op low-code groeistrategie met nieuwe investeerder Holland Capital

WiFi-gebruik tijdens Super Bowl LIV voor zevende jaar op rij gestegen

Scheiding tussen IT en Business kan negatieve impact hebben op de klantervaring, blijkt uit onderzoek van Pegasystems

MeetingpointAdvies breidt dienstverlening bij vergelijkers voor schade particulier verder uit

Nieuwe LANCOM Enterprise SD-WAN-gateway om maximaal drieduizend externe locaties te verbinden

Orange Business Services selecteert Ekinops en Dell Technologies voor uCPE-platforms

AntTail realiseert logistieke doorbraak voor farmaceutische industrie met IoT-app gebouwd met Mendix

Kaspersky behaalt ISO 27001 certificering

Fujitsu presenteert end-to-end retailmogelijkheden tijdens Euroshop 2020

Panasonic Toughbook-tablets optimaliseren Zwitsers openbaar vervoer

Yourhosting reset preventief wachtwoorden van e-mailaccounts

Dell Technologies presenteert innovatieve oplossingen voor de edge

Zorgservice XL ontzorgt ziekenhuizen met inzet Qlik Sense
Trade Cover Exchange lanceert digitaal platform voor kredietverzekering

Veeam lanceert met nieuwe Veeam Availability Suite v10 volgende-generatie back-upplatform

Cisco Annual Internet Report: in 2023 ondersteunt 5G wereldwijd meer dan 10% van de mobiele verbindingen

VZVZ vernieuwt in uitwisseling in de zorg met partners DXC Technology en Visma Connect

Drukwerkdeal.nl kiest voor Verint Monet om medewerkers optimaal te roosteren

Boeren vinden kennis leveranciers belangrijker dan prijs

Data-integratieplatform van Boomi biedt optimale connectiviteit voor IFS-klanten dankzij 200 ingebouwde connectors

Western Digital’s nieuwe iNAND brengt mobiele toepassingen naar het 5G-tijdperk

Digital Days is de proeftuin voor aanstormend ICT-talent in de Regio Foodvalley

Lexmark verbetert wereldwijd partnerprogramma

Machinebouwers zien nieuwe mogelijkheden om proactief diensten voor klanten te ontwikkelen

bGrid smart building backbone voor Le Doublon-torens in Parijs
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1564 dagen
Sophos Benelux contact  

Logo Sophos Benelux

  +31 (0) 162 480 240
  salesbenelux@sophos.com
  www.sophosbenelux.com
Sophos Benelux sociaal  


Sophos Benelux tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo PA Consulting
Logo Cloudian B.V.
Logo Odin Groep
Logo BITO Systems nv
Logo USoft
Logo Extreme Networks
Logo Pegasystems
Logo MeetingpointAdvies
Logo Veeam Software
Logo Cisco
Logo DXC Technology
Logo CRM Partners
Logo IFS
Logo Workday
Logo NetApp
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87757 persberichten
- 5613 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7472 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl