OVH lanceert zijn Public Cloud Services

Nieuwe infrastructuur biedt hoge performance, veiligheid en flexibiliteit

Amsterdam, 9 november 2015 – OVH, specialist op het gebied van cloud en internet-infrastructuren, lanceert officieel zijn Public Cloud Services die over de hele wereld beschikbaar zijn. Deze Public Cloud bevat DDoS-bescherming, hosting in Europa en Noord-Amerika, datareplicatie in drie datacenters en open source-technologiestandaarden (OpenStack). OVH heeft voor deze nieuwe infrastructuur gekozen als technische basis voor zijn andere nieuwe services; PaaS en IoT. Met de lancering van de Public Cloud maakt het bedrijf zijn IaaS-aanbod van Dedicated Cloud, Dedicated Servers en VPS compleet.

"Uit de ICT-Marktmonitor van branchevereniging Nederland ICT is gebleken dat de bestedingen aan oplossingen in de publieke cloud blijven toenemen”, zegt Alexandre Morel, CMO bij OVH. “In 2014 werd 1,1 miljard euro besteed en in 2015 stijgen de bestedingen naar ruim 1,4 miljard euro. Om op deze groeiende behoefte in te spelen hebben wij de OVH Public Cloud ontwikkeld. Het is daarmee een mooie aanvulling op onze andere cloud-oplossingen. Het maakt de constructie van hybride en complexe infrastructuren mogelijk door IaaS private met virtuele machines en public instances te combineren. Hiermee bieden we een compleet aanbod aan IaaS-infrastructuren.”

De OVH Public Cloud voldoet aan alle veiligheid- en betrouwbaarheidseisen van bedrijven dankzij de DDoS-bescherming, drievoudige replicatie en hosting in aparte datacenters. Daarnaast garandeert een Service Level Agreement van 99,999 procent de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de infrastructuur.

Naar het voorbeeld van alle OVH-diensten, wordt de Public Cloud met OVH-glasvezel op het wereldnetwerk gezet. De infrastructuur wordt volledig door OVH beheerd en onderhouden en heeft een totale capaciteit van 4 Tbps. Een ander voordeel is dat de Public Cloud op OpenStack is gebaseerd, waardoor migratie, de integratie van applicaties en de wisseling tussen verschillende cloud-leveranciers eenvoudig is. 

Klanten kunnen of maandelijks of per uur betalen en zij betalen bovendien alleen voor hun verbruik. Vanwege de schaalbaarheid van de OVH Public Cloud kunnen klanten wanneer nodig upgraden en hoeven zij niet te migreren of te beschikken over te grote infrastructuren. 

“Wij willen dat alle bedrijven naar de cloud kunnen migreren. Of het nu om veiligheid, beschikbaarheid of transparantie van de kosten gaat”, aldus Maxime Hurtrel, Cloud Project Manager bij OVH. “Onze Public Cloud is een veilige en flexibele oplossing en levert een hoge performance. Ons doel is om zo veel mogelijk vrijheid aan de gebruikers te geven, zodat zij hun digitale infrastructuren naar hun behoeften kunnen ontwikkelen.” 

Kijk voor meer informatie over de Public Cloud op https://www.ovh.nl/cloud/ 

Bekijk hier de ontwikkelingsgeschiedenis van de Public Cloud

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over OVH
OVH is specialist op het gebied van cloud en internet-infrastructuren en biedt innovatieve producten en services aan die allemaal onder drie domeinen vallen: Web, Dedicated en Cloud. Sinds de oprichting in 1999, is het bedrijf de onmisbare partner geworden van honderdduizenden professionals over de hele wereld. OVH heeft zijn succes te danken aan een ontwikkelingsmodel dat gebaseerd is op innovatie en het volledige beheer van de eigen hosting chain. Dit gaat van de productie van eigen servers tot het onderhouden van eigen infrastructuren en de begeleiding van klanten. OVH garandeert zijn klanten stabiele en betaalbare aanbiedingen voor elke service en aangeboden oplossing en altijd voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Voor meer persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
LEWIS PR
Telefoon: 040 235 46 00
OVHnl@lewispr.com